Zwemmen in de tuin
Zwembad

Zwemmen in de tuin

Zwemmen in de tuin

Een zwembad voor in de tuin is echt een luxe waar velen van dromen. Op een heerlijke zomerdag de bikini aantrekken en je laten zakken in water in de door jou gewenste temperatuur: zo kun je ultiem ontspannen. Maar, een zwembad in de tuin is vaak prijzig en neemt veel onderhoud met zich mee. Toch zijn er veel verschillende soorten zwembaden waar je uit kunt kiezen. In dit artikel laten wij snel zien waarom zwemmen goed voor jouw lichaam is, en geven wij verschillende mogelijkheden waarmee jij in jouw eigen tuin zou kunnen zwemmen.

Zwemmen is goed voor je

Er zijn verschillende redenen waarom zwemmen goed is voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Om te beginnen telt zwemmen natuurlijk als beweging, en verbrand je dan ook calorieën. Zo is zwemmen een prima sport als je graag zou willen afvallen. Verder zal je met zwemmen jouw conditie kunnen verbeteren. Zwemmen is namelijk een cardiosport, net als fietsen of hardlopen. Een ander voordeel hierbij is, is dat je bij het zwemmen jouw gewrichten weinig belast, omdat je gewichtloos bent in het water. Ook om deze reden is zwemmen goed voor jou als je bijvoorbeeld last hebt van rugklachten. En tot slot maakt jouw lichaam tijdens het zwemmen stofjes aan die goed zijn voor het brein. 

Een zwembad kopen?

Bij een zwembad in de tuin denken we vaak aan een ingebouwd zwembad die in de grond is aangelegd. Deze zwembaden staan uiteraard het hele jaar door in jouw tuin en nemen ook aardig wat ruimte in. Dit soort zwembad is ook wat aan de duurdere kant. Er zijn echter wel meerdere varianten wanneer je kijkt naar een ingebouwd zwembad. Zo is een zwembad gemaakt van polyester of polypropyleen goedkoper dan een zwembad waarbij de bodem belegd is met tegels. Dit soort zwembad is ook beschikbaar in verschillende maten, zodat deze goed in jouw tuin past. Daarnaast zijn er ook zwembaden die speciaal voor jou op maat gemaakt worden. Deze worden dan bijvoorbeeld gemaakt door betonnen wanden in de grond aan te brengen. Voor een dergelijk zwembad zul je toch meer gaan betalen. Naast een ingebouwd zwembad, zijn er ook zwembaden die op de grond worden geplaatst. Deze optie is ook een stuk goedkoper. Je kunt bijvoorbeeld voor een houten Plunge Pool gaan. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een opzet zwembad in je tuin te nemen. Deze kun je na de zomermaanden uiteraard uit de tuin halen.

Een zwemspa

Een andere manier waarop je voor zwemmogelijkheid kunt zorgen in jouw tuin, is door een zwemspa aan te schaffen. Een zwemspa is een jacuzzi met daar een zwemgedeelte aan vastgemaakt. Een zwemspa geeft jou dus de mogelijkheid om heerlijk te bubbelen en ook nog eens lekker languit in het water te kunnen liggen. Ook deze apparaten zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen en zullen zorgen voor ultieme ontspanning na een lange werkdag.

Zo zijn er verschillende mogelijkheden waarop jij in jouw tuin in het water kunt ontspannen. Er zijn verschillende soorten zwembaden, waardoor deze niet alleen voor mensen met een hoog budget beschikbaar zijn. Verder is een zwemspa een uitstekende optie voor wie van zowel zwemmen, als van bubbelen houdt.

 

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.