Heet water dispenser 
Heet water dispenser beste

Heet water dispenser 

Heet water dispenser  kopen

Warm water hebben in de ochtend is voor velen van ons een must. Of je nu koffie, havermout of een ander product wilt maken waarvoor warm water nodig is, je wil het snel en efficiënt. Hoewel heet water dispensers al jaren de taak hebben om water te verwarmen, wenden velen zich tot efficiëntere methoden om een kopje kokende vloeistof te krijgen. Heetwaterdispensers zijn het perfecte product om ‘s ochtends je koffie of thee te krijgen en geld te besparen op je rekeningen. Dus wat is de beste heet water dispenser, en waar moet je op letten als je een aanbieding voor een heet water dispenser bekijkt? Wij hebben alle antwoorden en de beste producten voor jouw op een rij gezet.

Beste heet water dispensers

Laten we eens kijken naar enkele van de beste heet water dispensers in Europa.

[lasso type=”table” id=”45″ link_id=”1630″]

Caso HW660 Heet Water Dispenser

Caso heeft met de HW660 een van de beste heet water dispensers op de markt. Je hebt ongeëvenaarde controle en kunt met dit product precies de hoeveelheid vloeistof krijgen die je nodig hebt op verschillende temperaturen. De Caso warmt binnen enkele seconden op, zodat je niet hoeft te wachten tot de dispenser je het gewenste warme water geeft. Van alle producten die we hebben geprobeerd, is dit een van de snelste op de markt, dus wie vaak haast heeft, zou deze zwaar moeten overwegen. Het aspect dat de HW660 onderscheidt van veel andere modellen is de variabele temperatuurinstelling. Je kunt ervoor kiezen om je heet water uit zeven verschillende temperatuurstanden te laten komen, variërend van 40 tot 100 graden Celsius. Als je groene thee zet, wil je het water koeler, terwijl je voor koffie kokend water nodig hebt.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 2,7 liter vloeistof, dus je hoeft het reservoir niet vaak bij te vullen. Je kunt ook kiezen hoeveel water het apparaat afgeeft, met acht stappen tussen 100 en 400 milliliter. Dit geavanceerde product heeft een LED-display waarmee je al jouw selecties kunt maken voordat u water doseert. Dit model heeft ook een stevige constructie, dus je hoeft niet bang te zijn dat het breekt. De Caso HW660 wordt geleverd met een jaar garantie die de meeste ongelukken dekt. Als we het hebben over de beste heet water dispensers, staat dit model van Caso bovenaan ieders lijst.

[lasso ref=”caso-hw660-heet-water-dispenser-2600w-2-7l-bol-com” id=”4282″ link_id=”1637″]

MOA heet water dispenser

MOA is een ander sterk merk op de markt voor heet water dispensers, en dit model van het bedrijf is een uitstekende budgetoptie. Je vindt bij dit model niet dezelfde toeters en bellen als bij het product van Caso, maar deze machine klaart de klus efficiënt en effectief. Er zijn geen temperatuurregelingen op deze heet water dispenser. Je kunt alleen water krijgen op het kookpunt van 100 graden Celsius. Dit gebrek aan temperatuurregeling zal geen probleem zijn als je de machine gebruikt om koffie of instant noedels te maken. Wie groene thee wil zetten, kiest misschien voor een ander model met temperatuuropties.

Het waterreservoir van dit model heeft een inhoud van 2,5 liter vloeistof. Je kunt het reservoir niet verwijderen om het bij te vullen, dus je moet de machine naar een gootsteen wurmen als je meer water wilt. Het ontbreken van een afneembaar reservoir is een klein ongemak, maar wel het vermelden waard. Dit model weegt ongeveer 1,6 kg en is gemakkelijk te verplaatsen. Bij deze machine moet u het water handmatig doseren, in plaats van dat het product u automatisch geeft wat je wilt. In wezen werkt het als een waterkoeler, maar dan voor warm water.

De machine warmt in ongeveer een halve minuut op, en je kunt 500 milliliter water in 60 seconden doseren. Eén van de beste aspecten van dit product is de twee jaar meegeleverde garantie. Je kunt een reparatie aanvragen als de machine in die periode niet meer werkt. De constructie van dit model is uitstekend, dus ik betwijfel of veel gebruikers gebruik hebben moeten maken van de garantie.

[lasso ref=”moa-heetwaterdispenser-luxe-instant-waterkoker-met-digitaal-display-2-7-liter-bol-com” id=”4285″ link_id=”1638″]

Inventum HWD722 Heet Water Dispenser

Inventum produceert een heet water dispenser met de meeste temperatuurkeuzes op de markt. Het bedrijf weet dat je soms heet maar niet kokend water nodig hebt, en zijn HWD722 is perfect voor een huishouden waar meerdere mensen de machine voor verschillende doeleinden zullen gebruiken. Het is een verspilling van energie om kokend water te geven als je het niet zo heet nodig hebt, dus met de HWD722 kun je elke gewenste temperatuur kiezen, van 20 tot 100 graden Celsius. Of je nu babyvoeding, groene thee of koffie bereidt, deze machine kan deze verzoeken probleemloos aan.

De watertank van dit model is aan de kleine kant, met een inhoud van 2,2 liter. De tank is afneembaar, dus vullen is een fluitje van een cent. Met een afneembare watertank kun je deze machine ook plaatsen in een ruimte zonder gootsteen, zoals een pauzeruimte of kantoor aan huis. Dit product heeft een verwijderbare lekbak om het nog flexibeler te maken. Het bakje is kleiner dan we hadden gehoopt je moet het regelmatig legen om morsen te voorkomen. Eén van de beste aspecten van dit model is de garantie, want Inventum ging verder dan de normen. Je krijgt standaard vijf jaar garantie bij aankoop. Hoewel we niet verwachten dat veel gebruikers problemen zullen hebben met dit product, is het rustgevend dat je een vangnet hebt om je investering te beschermen.

[lasso ref=”inventum-hwd722-heetwaterdispenser-instant-waterkoker-22-liter-zwart-rvs-bol-com” id=”4287″ link_id=”1626″]

Emerio WD-118981 heet water dispenser

Emerio leverde met de WD-118981 een vergelijkbaar model als de Inventum-automaat op onze lijst. Dit product van Emerio is een iets goedkopere heet water dispenser dan het model van Inventum, maar het heeft nog steeds veel vergelijkbare functies. In tegenstelling tot het Inventum-model, met bijna onbeperkte keuzes voor de temperatuur, heeft dit model van Emerio meer rigide opties. Je kunt de machine water laten leveren op 45, 65, 85 of 100 graden Celsius. Deze temperaturen zullen aan de behoeften van de meeste gebruikers voldoen, maar wij wensen iets meer variatie. Het waterreservoir heeft een inhoud van 2,2 liter, waardoor het lager op de lijst staat in vergelijking met andere reservoirs. Je kunt het reservoir echter losmaken, zodat je het eenvoudig kunt bijvullen wanneer je het nodig hebt. Dankzij het afneembare waterreservoir kunt u deze dispenser in verschillende kamers plaatsen, zelfs als die geen gootsteen of andere watervoorziening hebben.

Hoewel we de constructie van dit model acceptabel vonden, lijkt het niet zo stevig als sommige andere modellen die we hebben getest. De WD-118981 is een van de weinige modellen op onze lijst die niet BPA-vrij is, wat betekent dat het de chemische stof Bisfenol A bevat die in veel kunststoffen voorkomt. Voor de garantie biedt het bedrijf een tweejarig beschermingsplan bij elke aankoop. Dit is een standaardplan, hoewel sommige modellen een langere dekking hebben.

[lasso ref=”emerio-wd-118981-heet-waterdispenser-22l-gekookt-water-in-5-8-seconden-bol-com” id=”4289″ link_id=”1627″]

Daewoo DSWK40AT heet water dispenser

Daewoo produceert met de DSWK40AT één van de snelst opwarmende heet water dispensers op de markt. Dit model is perfect voor iedereen die in enkele seconden kokend water wil, want de machine begint in minder dan 10 seconden vloeistof te gieten. Weinig dispensers kunnen in zo’n korte tijd een dergelijk warmteniveau bereiken. Je hebt twee keuzes voor de hoeveelheid vloeistof die de machine afgeeft. Als eenmaal op de knop drukt, geeft het product je precies 200 milliliter heet water. 200 Milliliter zou de meeste kopjes voor thee of instant noedels moeten vullen. Twee keer op de knop drukken geeft een continue stroom heet water, zodat je precies kunt pakken wat je nodig hebt. Hoewel we liever zouden kiezen hoeveel water we precies willen, is de DSWK40AT een aanvaardbaar compromis en gemakkelijk te gebruiken.

Nieuw bij dit model is dat er een controlelampje brandt dat aangeeft wanneer het water in het reservoir op is. Bij andere modellen moet de gebruiker het waterniveau handmatig controleren; deze machine geeft aan wanneer het tijd is om bij te vullen. Over het waterreservoir gesproken: het reservoir heeft een inhoud van 2,5 liter vloeistof. Deze capaciteit maakt de tank een van de grootste op onze lijst. Je kunt de tank niet losmaken en moet de hele machine verplaatsen als het tijd is om bij te vullen. Als alternatief kun je een glas gebruiken om het reservoir te vullen zonder het product te verplaatsen. Wij zouden willen dat je bij dit model de watertemperatuur kon kiezen. Daewoo heeft dit product alleen gemaakt voor kokend water. Als u alleen koffie of instant noedels wilt maken, zult u geen probleem hebben met deze machine, maar theedrinkers kunnen beter naar een andere optie kijken.

[lasso ref=”daewoo-dswk40at-heetwaterdispenser-instant-waterkoker-25-liter-bol-com” id=”4291″ link_id=”1636″]

Nedis Heet Water Dispenser

Nedis heeft één van de beste heet water dispensers als je het niet erg vindt om een hogere prijs te betalen. Dit model heeft alle gewenste functies in een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke verpakking. Voor een hoogwaardige heet water dispenser kun je niet veel beter krijgen dan dit product van Nedis. Wat maakt dit één van de beste heet water dispensers? Om te beginnen verwarmt de machine snel vloeistof. Tijdens het testen hebben we gemerkt dat de machine binnen vijf seconden water afgeeft. De snelheid van dit product zorgt ervoor dat het zich kan meten met de top van de markt. Aanpassingen zijn de naam van het spel als het gaat om dit product van Nedis. Deze machine is de enige op onze lijst met een in hoogte verstelbare lekbak. Je kunt de lade naar behoefte verplaatsen om spatten te voorkomen of om in je grootste mokken te passen. Hoewel dit niet essentieel is, biedt de lekbak een mooie kwaliteit van leven.

Het andere belangrijke instelbare aspect is de watertemperatuur, die je op de gewenste graad kunt instellen voor het perfecte kopje thee in de namiddag. Dit model is het enige apparaat op onze lijst met een ingebouwde kalkdetector. De sensoren weten wanneer de heet water dispenser moet worden schoongemaakt en waarschuwen je. Schoonmaken is een fluitje van een cent; binnen een paar minuten is je product weer operationeel. Er zijn geen vooraf ingestelde of programmeerbare waterhoeveelheden, dus je moet zelf handmatig water doseren. Dit gebrek aan automatisering is geen spelbreker, maar we hadden graag gezien dat het bedrijf het voor deze prijs had meegeleverd. De watertank bevat 2,5 liter vloeistof, en je kunt deze verwijderen.

[lasso ref=”nedis-kawd300fbk-heetwaterdispenser-27-liter-digitaal-bol-com” id=”4293″ link_id=”1635″]

Koopgids voor heet water dispensers

Nu je onze favoriete modellen warmwaterdispensers kent en weet wat wij tijdens onze tests van warmwaterdispensers hebben gevonden, hebben wij een korte kopersgids voor je om uit te leggen op welke aspecten je bij deze producten moet letten. In het algemeen wil je een paar belangrijke aspecten onderzoeken. Deze kenmerken zijn:

  1. Snelheid
  2. Temperatuurregeling
  3. Vermogen
  4. Constructie
  5. Waterreservoir
  6. Garantie
  7. Snelheid

Snelheid van een heet water dispenser

Snelheid is de belangrijkste factor die heet water dispensers onderscheidt van waterkokers. Terwijl waterkokers, zowel op de kookplaat als elektrisch, enkele minuten nodig hebben om water te koken, geven heet water dispensers gebruikers in enkele seconden kokend water. De meeste modellen op onze lijst produceren kokend water in 10 seconden of minder. De verschillen zijn verwaarloosbaar, maar je moet kiezen voor het snelste model dat je zich kunt veroorloven. Niemand wil zitten wachten tot het water kookt.

[lasso ref=”nedis-kawd300fbk-heetwaterdispenser-27-liter-digitaal-bol-com” id=”4293″ link_id=”1629″]

Temperatuuropties van een heet water dispenser

Sommige heet water dispensers produceren alleen kokend water, terwijl andere een temperatuurregeling hebben waarmee je de warmte van het afgegeven water kunt kiezen. Het gebrek aan temperatuurregeling kan voor sommige kopers een doorslaggevende factor zijn. Wie met een heet water dispenser alleen koffie wil zetten of instant noedels wil hydrateren, kan kiezen voor modellen zonder temperatuurregeling. Voor die taken wil je kokend water, dus een temperatuurregeling is een overbodige luxe. Wie thee wil zetten, vooral groene thee, moet kiezen voor een machine met temperatuurregeling. Kokend water is voor veel theesoorten te heet en kan bittere en onaangename smaken veroorzaken. Als je een heet waterautomaat koopt voor een grote groep of een kantoor, kan het de moeite waard zijn om te kiezen voor een instelbaar model.

Vermogen van een heet water dispenser

Heetwaterdispensers zijn zuiniger dan waterkokers omdat ze geld besparen op elektriciteitskosten. Je moet het wattage van elke machine onderzoeken voordat je een aankoop doet. Machines met een hoger wattage koken het water sneller, maar uw stopcontacten kunnen het energieverbruik wellicht niet aan.

[lasso ref=”daewoo-dswk40at-heetwaterdispenser-instant-waterkoker-25-liter-bol-com” id=”4291″ link_id=”1628″]

Constructie van een heet water dispenser

Warmwaterautomaten zijn apparaten waarvan bedrijven verwachten dat ze dagelijks worden gebruikt. Je moet modellen vinden die het bedrijf gebouwd heeft om lang mee te gaan en die duurzamer zijn dan de concurrentie. Zoek naar machines die minder plastic gebruiken dan de concurrentie. Plastic staat niet altijd gelijk aan slechte kwaliteit, maar hoe meer plastic een product heeft, hoe groter de kans dat er iets kapot gaat waardoor je machine niet meer werkt.

[lasso ref=”caso-hw660-heet-water-dispenser-2600w-2-7l-bol-com” id=”4282″ link_id=”1640″]

Waterreservoir van een heet water dispenser

Het waterreservoir bevat de vloeistof die de machine kookt. De meeste heet waterautomaten hebben een waterreservoir van twee tot 2,5 liter. Hoe groter het reservoir, hoe minder vaak je het moet bijvullen bij dagelijks gebruik. Sommige producten hebben een verwijderbaar waterreservoir, terwijl andere bedrijven de reservoirs rechtstreeks in de heet water dispenser bouwen. Een afneembaar reservoir is bijna altijd beter, omdat je het reservoir dan gemakkelijker kunt vullen. Je kunt de heet water dispenser ook in een ruimte zonder gootsteen plaatsen en hem vullen door het reservoir te nemen waar het water staat.

[lasso ref=”moa-heetwaterdispenser-luxe-instant-waterkoker-met-digitaal-display-2-7-liter-bol-com” id=”4285″ link_id=”1639″]

Garantie van een heet water dispenser

Het is altijd ontspannend om te weten dat je product een langdurige garantie heeft. De meeste producten op onze lijst hebben een garantie van minstens een jaar. Hoewel we niet denken dat je problemen zult hebben met een van de producten op deze lijst, moet je proberen een machine te vinden met de langste garantie en de beste voorwaarden.

Veel gestelde vragen omtrent heet waterdispensers

Hier vindt je enkele antwoorden op je brandende vragen over heet water dispensers.

Hoe ontkalk je een heet water dispenser?

Wij raden je aan een mengsel van azijn en water of een ander citroenzuur te gebruiken om je dispenser van binnen te ontkalken.

[lasso ref=”moa-heetwaterdispenser-luxe-instant-waterkoker-met-digitaal-display-2-7-liter-bol-com” id=”4285″ link_id=”1625″]

Wat is een heet water dispenser?

Een heet water dispenser is een apparaat dat water kookt en het in een kopje of andere behuizing giet. Deze apparaten zijn sneller en energiezuiniger dan traditionele waterkokers.

Hoe gebruik je een heet water dispenser?

De bediening van een heet water dispenser is eenvoudig. Je zet de machine aan, past eventuele instellingen aan en drukt op de dispenserknop. Binnen enkele seconden heb je kokend water in jouw kopje.

Wat is de beste heet water dispenser?

Hoewel wij vele favorieten hebben, zijn wij van mening dat de Caso HW660 de beste heet water dispenser op de markt is. Elk van de modellen op onze lijst zal echter voldoen en klanten uitstekend van dienst zijn.

[lasso ref=”caso-hw660-heet-water-dispenser-2600w-2-7l-bol-com” id=”4282″ link_id=”1641″]

Wat is de gemiddelde grootte van een heet water dispenser?

Warmwaterdispensers wegen meestal een paar kilo en zijn ongeveer 30 centimeter hoog en 25 centimeter lang. Het reservoir van een heet water dispenser heeft een inhoud van twee tot 2,5 liter.

[lasso ref=”caso-hw660-heet-water-dispenser-2600w-2-7l-bol-com” id=”4282″ link_id=”1624″]

Conclusie: Beste heet water dispensers

Daar heb je het, de beste heet water dispensers op de markt van vandaag. Of je er nu thee of koffie mee zet, het zijn handige huishoudelijke apparaten met vele toepassingen. Als je klaar bent om de heet water dispenser te dumpen, waarom volg je dan niet één van de links voor meer informatie over één van de beste modellen die we vandaag hebben besproken?  Je kunt jouw nieuwe heet water dispenser direct kopen en geld besparen op je maandelijkse kosten.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.

 

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.