Elektrische verwarming
elektrische verwarming
Persoon zet thermostaat lager op de verwarming om energie te besparen.

Elektrische verwarming

Elektrische verwarming kopen?

Nu de winter snel nadert en de koude temperaturen hun intrede doen, zijn veel mensen op zoek naar elektrische kachels. Elektrische kachels zijn om verschillende redenen populair. Ten eerste zijn ze een duurzamer alternatief voor traditionele gaskachels. Niet alleen kun je je goed voelen over jouw bijdrage aan duurzame milieu-inspanningen, maar je kunt er ook zeker van zijn dat je je bezighoudt aan de recente klimaatakkoorden. Volgens de Nederlandse Klimaatwet moet Nederland binnenkort een nul uitstoot bereiken. De vraag naar elektrische kachels zal alleen maar toenemen nu steeds meer mensen overstappen op elektriciteit in plaats van op koolstofrijk gas.
Elektrische kachels zijn op de lange termijn over het algemeen ook goedkoper dan het duurdere alternatief, omdat elektriciteit steeds meer beschikbaar komt via hernieuwbare en kosteneffectieve bronnen.
Gebruik de volgende koopgids voor de beste elektrische verwarmingsopties om de juiste keuze voor je huis te vinden zonder kostbare tijd en geld te verspillen.

De beste elektrische verwarmingsopties

Beste Optie
Tweede beste optie
Goedkoopste optie
Infrarood paneel
Beste Terrasverwarmer
Vermogen: 2300 Wattage
Beste Optie
Tweede beste optie
Goedkoopste optie
4.5
Vanaf €33,99,- euro
Infrarood paneel
Beste Terrasverwarmer
4.0
Vanaf €119,- euro
Vermogen: 2300 Wattage
Lasso Brag

Waarom zou ik een elektrische verwarming voor de woonkamer kopen?

Elektrische kachels maken gebruik van de kracht van elektriciteit om brandstof om te zetten in warmte-energie. Ze werken meestal op 100% rendement, waardoor ze duurzamer en betaalbaarder zijn dan andere verwarmingstoestellen. Er zijn vele redenen waarom mensen zouden moeten overstappen op elektrische kachels. Ten eerste maken elektrische kachels gebruik van de kracht van elektriciteit. Daardoor veroorzaken ze niet dezelfde schadelijke bijproducten van koolstofuitstoot als gaskachels. Bovendien kunnen elektrische kachels gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen zoals zon en wind, waardoor ze goed zijn aangepast aan de overgang naar een koolstofvrije uitstoot. Elektrische kachels zijn over het algemeen ook veiliger dan gaskachels, aangezien gas koolmonoxide produceert, dat dodelijke gevolgen kan hebben. Elektrische kachels zijn vaak de helft goedkoper dan gaskachels en gaan veel langer mee, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor elk huishouden.

De beste elektrische verwarmingsopties op een rij

De volgende verwarmingsopties zijn de beste in de industrie. Elk type is aangepast aan een andere behoefte of vereiste, dus lees ze door om het gewenste type te vinden. Bedenk hoeveel verwarming je nodig hebt, hoeveel geld je bereid bent uit te geven en wat voor type woonruimte je wilt verwarmen (badkamer, woonkamer of studieruimte).

Airdayss Slimme Elektrische Convectorkachel – Beste elektrische verwarming met WiFi, Voice, Wandmontage

Als je op zoek bent naar een ruimteverwarming die comfortabel, handig en kosteneffectief is, zoek dan niet verder. De Airdayss Slimme convectorkachel is een uitstekende keuze voor de meeste huishoudens omdat hij relatief betaalbaar is en elke ruimte volledig en gelijkmatig verwarmt. Bovendien is dit model ultrastil, veel stiller dan de meeste andere producten, en klein genoeg om in elke kamer te plaatsen. Dit model heeft veiligheidsfuncties tegen oververhitting en een strak design dat bij elk huis past. Je kunt hem aan de muur bevestigen of met de pootjes gebruiken om hem van kamer naar kamer te verplaatsen (vrijstaand model). Met de Smar-Life app kun je schema’s gebruiken bij thuiskomst, Voiceherkenning gebruiken met Alexa Home of Google Home devices en op een 5G netwerk kun je in de auto de verwarming alvast aanzetten. Zo handig!

Beste Optie
Airdayss Slimme Elektrische kachel
Vanaf €104,99 euro

De slimme elektrische convector kachel beschikt over een vermogen van 2000 Watt en weegt slechts 7.3 kg. De Airdayss Slimme Elektrische Convectorkachel van Airdayss beschikt over een geïntegreerde thermostaat, 3 verschillende verwarmingstanden (Eco-modus, Comfort modus en Anti-Frost modus), daarnaast beschikt het model ook over een oververhittingsbeveiliging. Je kunt de slimme convector kachel zowel hangend (wand, plafond) als vrijstaand gebruiken. De 2000 Watt elektrische kachel wordt geleverd met 2 poten en alle benodige bevestigingsmateriaal.

Pros:
 • 2000W vermogen
 • Een veiligheidskinderslot, hittebescherming en een ergonomisch ontwerp.
 • Een gratis Smartt Life App en WiFi-mogelijkheden
 • Monteerbaar of verplaatsbaar
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Strak, luxe ontwerp
 • Past in de meeste kamers

Looki Smart Elektrische verwarming met WiFi

De Looki Smart elektrische verwarming beschikt over slimme functies waardoor je hem automatisch of op afstand in- en uitschakelen, tijdsplanningen maken, het verbruik regelen en nog veel meer. De Looki elektrische verwarming is 100% veilig in gebruik, met het kinderslot, de overheat protection en stevige design garandeer jij jezelf van optimale veiligheid in huis. Download de gratis app op je telefoon en gebruik de elektrische verwarming zelfs op afstand of automatiseer de gebruiksinstellingen. Zet hem alvast aan voordat je richting huis gaat, laat hem automatisch in- of uitschakelen op vaste tijdstippen, of op specifieke temperaturen.

Tweede beste optie
Looki Slimme Elektrische Kachel
Vanaf €139,95,- euro

Wil jij de energiekosten laag houden terwijl je geniet van een aangenaam, warm huis? Dan is de Looki Elektrische Kachel precies wat jij nodig hebt deze winter.

Pros:
 • Mogelijkheid tot 2000W verwarming
 • 100% veilig in gebruik met kinderslot
 • Ook te bedienen via een app
 • Uniek en luxe design

Kumtel MH-1200 infraroodverwarming

De Kumtel MH-1200 is de best verkrijgbare infraroodverwarming op BOL.com. Hij is zeer energie-efficiënt, gebruikt slechts 1.200 watt verwarmingsvermogen, maar kan toch in enkele seconden een hele kamer verwarmen. Dit krachtige model gebruikt infrarood technologie om een specifieke, typisch kleine ruimte te verwarmen. Het is veilig voor kinderen en huisdieren dankzij cruciale veiligheidsfuncties. Daarom is deze verwarming het meest geschikt voor individuele kamers zoals een kantoor aan huis, een slaapkamer of een badkamer. Omdat hij mobiel en licht is, kunt u hem in elke kamer plaatsen. Je kunt deze kachel echter ook buiten gebruiken, omdat hij voor beide geschikt is, en hij zou een geweldige aanvulling zijn op een barbecue in de achtertuin of een terrasdiner. Het beste van alles is dat elke aankoop wordt geleverd met een garantie van twee jaar voor gratis vervanging of reparatie.

Best beoordeeld op BOL.com
Kumtel infrarood staande terrasverwarmer
Vanaf €64,95 euro

De Kumtel Infrarood staande terrasverwarming ingebouwd met thermostaat is één van de best beoordeelde producten op BOL.com. De infrarood verwarming voor binnen en buiten, 2 handige warmtestanden voor de juiste verwarming maakt de Kumtel terrasverwarming nog gemakkelijker te gebruiken. De terrasverwarmer is draagbaar en beschikt over 1200 watt.

Pros:
 • Geschikt voor: Binnen & buiten
 • Ingebouwd handvat voor extra mobiliteit
 • Vier verschillende warmte-instellingen
 • 230 volt ingangsspanning
 • Een strak, zwart torenontwerp dat volledig mobiel is.
 • Automatische uitschakeling ter bescherming tegen oververhitting
Cons:
 • Geen minpunten vindbaar op BOL.com

DAY Ventilatorkachel

Voor kopers met een budget is er maar één betere optie dan de DAY ventilatorkachel. Deze krachtige kleine kachel heeft een grote capaciteit: met 2000 watt warmte, stille verwarming, ingebouwde elektrische verwarming met thermostaat en twee warmtestanden zou je denken dat hij duur is. Maar deze kachel is een derde van de prijs van de meeste concurrerende modellen, zodat je binnen jouw budget kunt blijven terwijl je profiteert van zijn krachtige mogelijkheden. De kantelschakelaar schakelt het apparaat automatisch uit als het omvalt, zodat jij en je gezin veilig zijn. De DAY ventilatorkachel is volledig draagbaar en is geschikt voor de meeste kamers. Je kunt hem overal in huis gebruiken.

Goedkoopste optie
DAY Ventilatorkachel
Vanaf €33,99,- euro

Met de ventilatorkachel van DAY hoef jij je geen zorgen meer te maken om koude voeten of koude handen. De ventilatorkachel met thermostaat is geschikt voor elke ruimte, maar ideaal te gebruiken in kleinere ruimtes. Door de twee warmte instellingen én de thermostaat kun je zelf bepalen hoe warm het in jouw huis wordt.

Pros:
 • Geluidloos
 • Compact en mobiel
 • Rendabele en zuinige elektrische verwarming
 • 2000W vermogen
 • Meerdere instellingen en een thermostaat
 • Automatische uitschakeling om oververhitting en schade aan uw huis te voorkomen
 • Ergonomische handgreep
 • Koude lucht functie

AREBOS Infrarood Verwarmingspaneel

Het AREBOS infrarood verwarmingspaneel is ideaal voor wie een meer permanente oplossing zoekt voor zijn verwarmingsbehoefte. Met dit strakke, moderne apparaat kun je een hele kamer naadloos verwarmen in enkele minuten. Het paneel wordt aan de muur bevestigd en heeft een minimalistisch wit paneelontwerp, dat discreet is en zich aanpast aan elk decoratief schema. Deze infrarood verwarming werkt met infraroodtechnologie om 700 watt warmte te leveren aan je kleine ruimte, en is perfect voor badkamers. Vergeet niet je badkamerverzorgingsproducten, zoals dagcrème uit de buurt van de verwarming te houden, zodat ze niet verbranden of smelten. Het heeft WiFi-mogelijkheden en een telefoon-app die je kunt downloaden om je verwarming gemakkelijk en van elke afstand in en uit te schakelen.

Infrarood paneel
AREBOS Infrarood Verwarmingspaneel
Vanaf €159,90,- euro

De AREBOS infraroodverwarming 700 Watt is een ideale combinatie van functie en design. De verwarming van de muren houdt ze droog, zodat vocht en schimmel geen kans krijgen. Een ingebouwde oververhittingsbeveiliging biedt voldoende veiligheid. Je kunt je infraroodverwarming gemakkelijk en comfortabel bedienen via je smartphone met de Google Home-app, Alexa of de meegeleverde afstandsbediening.


Pros:
 • 100% schoon, condensvrij en geurloos
 • Afstandsbediening, WiFi en App mogelijkheid
 • Instelbare inschakelfunctie
 • Energiebesparend met temperatuursensor
 • Wandmodel

MirKraft SOLARIS elektrische verwarming

Deze thermostaatverwarming is ideaal voor een patio of buitenruimte. Met 2000 Watt vermogen, regelbaar via een afstandsbediening met verschillende instellingen, zal dit product je buitenruimte snel en efficiënt verwarmen.
Dit artikel maakt gebruik van infraroodkoolstoftechnologie om schone, geurloze en stille warmte te produceren, waardoor objecten en lichamen in de omgeving worden verwarmd. Het beschikt over een LED-scherm en een afstandsbediening om het overal in te stellen. Deze verwarming kan tot 18 meter binnenshuis en 35 meter buitenshuis verwarmen.

Beste Terrasverwarmer
MirKraft SOLARIS
Vanaf €119,- euro

MirKraft Solaris Carbon Fiber infraroodstraler in zwart heeft een verwarmingsvermogen van 2200 Watt in koolstofvezel verwarmingstechnologie. Dankzij het esthetische ontwerp heeft het een opvallende uitstraling in elke omgeving. Met de afstandsbediening kun je de omgevingstemperatuur op elk moment comfortabel regelen.

Pros:
 • 2000W verwarmingsvermogen
 • 95% rendement en 6000 branduren
 • Verwarmt binnen (35m) en buiten (18m) ruimtes
 • Torenstructuur met anti-kanteltechnologie
 • Infrarood verwarming
 • 24 maanden garantie
 • Afstandsbediening
 • LCD-scherm

MaxxHome Convector elektrische verwarming

De MaxxHome Convector Heater is een top keuze voor velen die op zoek zijn naar elektrische convectoren. Hij is betaalbaarder dan de meeste, maar heeft een vermogen van 2300 watt, wat veel meer dan vergelijkbare modellen is. Je kunt hem aan de muur bevestigen of de ingebouwde poten gebruiken om hem door jouw huis te manoeuvreren. Dit model heeft een afstandsbediening en een thermostaat, zodat je de temperatuur nauwkeurig en overal in huis kunt regelen.

Vermogen: 2300 Wattage
MaxxHome Convectorkachel
Vanaf €103,55,- euro

MaxxHome Convectorkachel met timer van 2000W. De kachel heeft een wekelijkse timer, hiermee kun je de verwarmingsmodus voor de hele week programmeren. Het heldere, contrastrijke LCD-display met blauwe achtergrondverlichting geeft op een duidelijke en eenvoudige manier informatie over de huidige werkingsmodus van de radiator, wat de bediening ervan zeker vergemakkelijkt.

Pros:
 • LCD elektrische paneelverwarming
 • 2300W vermogen
 • Geschikt voor 22-90 meter ruimte
 • Drie warmte-instellingen
 • Ingebouwde klok met veiligheidsfuncties
 • Anti-vriesfunctie
 • Automatische energiebesparende modus

Heb je een elektrische verwarming nodig?

Elektrische kachels zijn ideaal voor de meeste huishoudens. Overweeg een elektrische verwarming als je:

 1. Je bestaande verwarmingssysteem moet updaten.
 2. Een kapotte verwarming hebt die vervangen moet worden.
 3. Een heel huis of een specifieke kamer moet verwarmen.
 4. Een huis of kamer extra moet verwarmen.
 5. Je huis aan het renoveren bent?
 6. Geef prioriteit aan duurzaamheid, veiligheid, kosteneffectiviteit en comfort.

Te overwegen kenmerken bij de aankoop van een elektrische verwarming

Voordat je een grote investering doet, moet je nagaan welke kenmerken voor je het belangrijkst zijn. Verschillende kenmerken kunnen bijdragen aan jouw aankoopbeslissing. Deze kunnen zijn:

 1. Centrale versus plaatselijke verwarming,
 2. Veiligheidsuitschakeling van de elektrische verwarming nodig?
 3. Grootte van de kamer en benodigde hoeveelheid verwarming,
 4. Wattage van de elektrische verwarmingsmethode,
 5. Mobiliteit van je nieuwe verwarming,
 6. Wandmontage of vrijstaand model?
 7. Instelbare ventilator en warmteafgifte van de elektrische verwarming,
 8. Merknaam en reviews van het merk en product,
 9. Opties voor digitaal display in de elektrische verwarming,
 10. Compatibel ontwerp,
 11. Prijsniveau van de elektrische verwarming.

De belangrijkste kenmerken om te overwegen zijn de volgende.

1. Centrale verwarming versus elektrische kachels of radiatoren

Er zijn over het algemeen twee overkoepelende soorten verwarmingssystemen. Bij centrale verwarming vertrouwt een huishouden op een centrale CV die brandstof of elektriciteit omzet in warmte. De warmte wordt door het hele huis verspreid met behulp van ventilatoren of geforceerde luchtsystemen die elke kamer verbinden. Centrale verwarmingen kunnen ook warm water geleiden via individuele radiatoren. Veel mensen stappen steeds vaker over op een centraal verwarmingssysteem op basis van elektriciteit, waardoor ze hun huis energiezuinig kunnen verwarmen. Overweeg een centraal verwarmingssysteem te kiezen als je een huis bouwt of renoveert, of als je wilt overstappen op een systeem dat alleen op elektriciteit werkt. Anderzijds zijn elektrische kachels de meest voorkomende elektrische verwarmingsstructuur. Deze verwarmingen zijn gelokaliseerd, en verwarmen meestal alleen een bepaalde kamer of een beperkte ruimte, zoals een badkamer, kantoor, slaapkamer of garage.

2. Prijsniveau van een elektrische verwarming voor de badkamer

Denk bij het kiezen van een elektrische verwarming voor de badkamer aan je eigen budget. Er zijn veel verschillende opties in verschillende prijsklassen, dus je zult iets willen kiezen dat niet te diep in je portemonnee snijdt. De Airdayss slimme convectorkachel van 1500 Watt en 2000 Watt zijn geschikt voor de badkamer om aan de wand te monteren. Je kan dan met je eigen Smart Life app de slimme elektrische kachel besturen.

Beste Optie
Airdayss Slimme Elektrische kachel
Vanaf €104,99 euro

De slimme elektrische convector kachel beschikt over een vermogen van 2000 Watt en weegt slechts 7.3 kg. De Airdayss Slimme Elektrische Convectorkachel van Airdayss beschikt over een geïntegreerde thermostaat, 3 verschillende verwarmingstanden (Eco-modus, Comfort modus en Anti-Frost modus), daarnaast beschikt het model ook over een oververhittingsbeveiliging. Je kunt de slimme convector kachel zowel hangend (wand, plafond) als vrijstaand gebruiken. De 2000 Watt elektrische kachel wordt geleverd met 2 poten en alle benodige bevestigingsmateriaal.

Pros:
 • 2000W vermogen
 • Een veiligheidskinderslot, hittebescherming en een ergonomisch ontwerp.
 • Een gratis Smartt Life App en WiFi-mogelijkheden
 • Monteerbaar of verplaatsbaar
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Strak, luxe ontwerp
 • Past in de meeste kamers

3. Veiligheid van een elektrische verwarming

Elektrische kachels zijn veiliger dan gaskachels, maar kunnen nog steeds brand veroorzaken als ze in contact komen met een brandbare stof. Houd rekening met de veiligheidsvoorzieningen van het type verwarming die je wilt aankopen, zoals:

 • Noodstopfuncties,
 • Oververhittingsbeveiliging,
 • Displayfuncties,
 • Anti kantelvermogen,
 • Instelbaar vermogen van de elektrische verwarming.

4. Ontwerpkenmerken van de elektrische verwarming

Je wilt waarschijnlijk dat je elektrische verwarming bij de inrichting van je eigen huis past. Overweeg een verwarming te kiezen die past bij je eigen interieur, kleurenschema en basisontwerp van je interieur. Denk ook aan ontwerpkenmerken zoals:

 • Type muurbevestiging (of vrijstaand),
 • Wendbaarheid van het apparaat,
 • LED-Display,
 • Innovatieve functies (WiFi, spraakherkenning, enz.).

Nu je alles weet over de twee belangrijkste soorten verwarmingsstructuren, bespreken we je de opties voor het verwarmen van je huis met elektrische kachels.

Veelgestelde vragen over een elektrische verwarming

Als je nog twijfelt, bekijk dan de antwoorden op onze meest gestelde vragen hieronder.

Wat is een elektrische verwarming?

Elektrische verwarmingen zijn moderne alternatieven voor traditionele gaskachels. Elektrische verwarmingen maken gebruik van de kracht van elektriciteit om brandstof om te zetten in warmte-energie. Ze werken meestal op 100% rendement, waardoor ze duurzamer en betaalbaarder zijn dan andere verwarming opties.

Hoe werkt een elektrische verwarming?

Elektrische verwarmingen werken omdat ze elektriciteit geleiden via elektrische weerstanden. Deze weerstand zet de elektrische energie zeer efficiënt om in warmte-energie. Als alternatief kunnen warmtepompen thermische energie uit water of lucht omleiden. Elektrische verwarmingen zijn over het algemeen betaalbaar, kosteneffectief, duurzaam en duurzaam.

Wat is de beste elektrische verwarming?

De beste elektrische kachel is de Airdayss Slimme Elektrische convectorkachel van 1500W en 2000W. Hij produceert krachtige warmte, verbruikt minder energie dan de meeste modellen en beschikt over WiFi-mogelijkheden, een app en veiligheidsfuncties.

Hoeveel verbruikt een elektrische verwarming?

De gemiddelde elektrische verwarming verbruikt 1,5 kWh elektriciteit per uur. Dit komt neer op ongeveer €0,30 of $0,20 per uur.

Hoeveel watt is er nodig voor een elektrische verwarming?

De gemiddelde elektrische verwarming heeft ongeveer 1.500 watt elektriciteit nodig. Hoewel het misschien niet veel lijkt, is het belangrijk om je elektrische kachels uit te zetten als je ze niet gebruikt om energie en geld te besparen.

Tot slot

Hopelijk heb je de beste elektrische verwarming voor al je behoeften gevonden. Overweeg om ons beste product te kiezen, de Airdayss Slimme Convectorkachel, vanwege zijn ontwerp, aanpassingsvermogen en betaalbaarheid.
Je kunt ook kiezen voor andere producten om je huis te verwarmen, zonder veel geld kwijt te raken. Fijne winterdagen!


Over de de auteur
Sarah Witteveen /

Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.