Muizenval
Muizenval

Muizenval

Muizenval kopen?

Muizen zoeken vaak warmte en passen door verrassend kleine ruimtes, waardoor je woonkamer een populaire schuilplaats is, vooral in de winter. Maar muizen kunnen ziekten meebrengen en je voedsel aantasten. Als je een muizenval moet kopen en niet zeker weet hoe je de beste muizenval voor jouw huis moet kiezen, bekijk dan de volgende lijst met de vijf beste muizenvallen.

5 Beste muizenvallen

Muizenvallen zijn er in verschillende vormen, maten, stijlen en zelfs soorten uitroeiing. Om een muizenval te kopen, moet je overwegen hoe je met muizen in je badkamer of andere woonruimte wilt omgaan en hoe ver je bereid bent te gaan om ervoor te zorgen dat de eliminatie humaan is. Laten we eens kijken naar de vijf beste muizenvallen van de Benelux.

[lasso type=”table” id=”38″ link_id=”1320″]

1) Het beste voor je budget: Wonact Muizenval 6-delig

Deze muizenval wordt hoog gewaardeerd, met 90 beoordelingen met een gemiddelde van vijf sterren. De Wonact Muizenval set op BOL.com wordt geleverd met zes muizenvallen. Deze type muizenval zorgt voor een snelle en schone dood van elk ongedierte dat de gevoelige trekker overhaalt, waaronder muizen, ratten en zelfs eekhoorns. Klanten zijn tevreden over de Wonact muizenval omdat hij gemakkelijk op te zetten is. Traditionele muizenvallen kunnen ingewikkeld zijn voor huiseigenaren om in te stellen en vaak moeilijk te activeren. Er is soms een grote muis of plaag nodig om de muizenval te laten dichtklappen, en zelfs dan is een vangst nauwelijks gegarandeerd.

De Wonact muizenval is een enorme verbetering ten opzichte van de traditionele houten en stalen muizenval, hij is gebruiksvriendelijk en humaan, en als een muis eenmaal gevangen is, hoef je hem niet meer aan te raken. Doe gewoon een handschoen aan of gebruik een papieren handdoek om de hoek van de muizenval vast te pakken en gooi het geheel weg, met dode muis en al.

[lasso ref=”wonact-muizenval-muizenklem-6-stuks-mouse-trap-extra-sterk-100-pakkans-bol-com” id=”3960″ link_id=”1311″]

2) Het beste voor het milieu: Forgoods Muizenval

De Forgoods Model 2023 Muizenval is geschikt voor binnen en buiten, en de twee muizenvallen worden geleverd met een schoonmaakborstel. Vijfenzestig positieve beoordelingen van deze twee muizenvallen sets verhogen de klanttevredenheid tot een totaal van vier sterren. De Forgoods 2023 Muizenval is niet alleen diervriendelijk, maar ook milieuvriendelijk omdat je deze muizenvallen kunt hergebruiken. Deze muizenvallen zijn voorzien van luchtgaten aan de bovenkant zodat gevangen muizen zuurstof hebben.

Je kunt deze vang-en-vrijlatingsvallen voorzien van elk soort lokaas, muizen zijn vooral dol op zaden, pindakaas, kaas, Nutella of zelfs stukjes lunchvlees. Controleer gewoon dagelijks of de muizenvallen succesvol zijn. Als er eenmaal muizen (of ander ongedierte) in de vallen zitten, kun je de muizenval enkele kilometers van je huis weghalen om de muis vrij te laten zonder dat je het knaagdier hoeft aan te raken. Twee van deze milieuvriendelijke en afvalvrije producten kosten ongeveer €20 euro, maar gaan jarenlang mee.

[lasso ref=”forgoods-muizenval-diervriendelijke-muizenvallen-voor-binnen-en-buiten-2-stuks-bol-com” id=”3962″ link_id=”1312″]

Muizenval bestellen Diervriendelijke Muizenvallen

3) Beste herbruikbare muizenvallen: VerminBuster Muizenval

De VerminBuster 6-muizenvallen set lijkt veel op de eerste 6-vallen set van Wonact, maar met één belangrijk verschil. Niet alleen is het veilig voor het milieu omdat er geen muizengif wordt gebruikt, maar deze muizenvallen zijn, in tegenstelling tot die van Wonact, herbruikbaar. Herbruikbaarheid is echter een afweging die je moet maken op basis van hoe betrokken je wilt zijn bij het verwijderen van muizenlijkjes. Hoewel je deze muizenvallen kunt hergebruiken, moet je eerst het overleden knaagdier opruimen volgens sanitaire en veiligheidsmaatregelen.

Volgens de productbeschrijving van BOL.com zorgt de vorm van de sterke stang ervoor dat je het lichaam van de muis eronder niet hoeft aan te raken bij het verwijderen. Deze muizenvallen zijn zeer gewichtsgevoelig, dus zelfs de dunste muizen zijn geen partij voor hun sterke vangstaaf, zodat ze muizen een snelle en pijnloze dood bieden. Een set van zes van deze muizenvallen kost €14 euro. De prijs is hetzelfde als die van Wonact, maar deze muizenvallen kunnen je op lange termijn geld besparen omdat ze herbruikbaar zijn.

[lasso ref=”verminbuster-muizenval-6-stuks-mouse-trap-voor-binnen-en-buiten-professionele-bol-com” id=”3964″ link_id=”1313″]

Muizenval kopen Muizenval 6 stuks

4) Altho diervriendelijke muizenvallen

Deze set van twee Altho diervriendelijke muizenvallen werkt op dezelfde manier als de hierboven genoemde Forgoods muizenvallen. Deze kunnen jarenlang gebruikt worden en zijn zowel binnen als buiten efficiënt. Deze muizenvallen zorgen ervoor dat katten in de omgeving die muizen eten veilig blijven omdat er geen muizengif nodig is of gebruikt wordt. Altho zegt dat het trekker mechanisme 100% nauwkeurig is en dat “geen enkele muis de muizenval te slim af kan zijn.” Een klant zei dat ze het prettig vinden dat de muizen over het hek van de muizenval moeten kruipen om naar binnen te muizenvallen, zodat er bijna geen kans is op muizenletsel. Je kunt twee van deze humane buizen kopen om muizenvallen te maken met noten, zaden, chocolade of kaas en muizen op humane wijze in de natuur los te laten voor €18 euro, wat iets goedkoper is dan het model Forgoods 2023.

[lasso ref=”altho-diervriendelijke-muizenvallen-muizenval-2-stuks-muizenverjager-voor-bol-com” id=”3966″ link_id=”1314″]

Muizenverjager muizenval voor binnen

5) Beste muizenval voor langdurig gebruik: OWLTRA® Elektrische Muizenval

De OWLTRA elektrische muizenval is een waardige mededinger op onze lijst, en dit zal je misschien verbazen, maar deze muizenvallen zijn elektrisch. Hoewel dit een effectieve manier is om knaagdieren te bestrijden, zijn deze muizenvallen alleen voor gebruik binnenshuis.

[lasso ref=”owltra-elektrische-muizenval-ongediertebestrijding-veilig-hyginisch-effectief-bol-com” id=”3968″ link_id=”1315″]

OWLTRA® Elektrische muizenvallen Elektrische muizenval

Elektrische muizenval

Deze elektrische muizenval werkt op vier AA-batterijen, en OWLTRA stelt dat elke set batterijen tot 90 muizen kan doden. Dit klinkt misschien extreem, maar elke muis of plaag die in de muizenval terechtkomt, krijgt een krachtige elektrische schok. Dit doodt ze onmiddellijk, en ze lijden er niet onder. De eerste stap is het installeren van de batterijen. Daarna kun je de OWLTRA elektrische muizenval lokken met kaas of noten, pindakaas, of wat je maar vindt dat het meest aantrekkelijk is voor de muizen in je huis. Zodra een muis de muizenval is binnengedrongen om achter het aas aan te gaan, wordt de schok afgegeven en wordt de muis snel en vreedzaam gedood. De muizenval heeft een LED-lampje dat verandert om je te laten weten dat er een muis in zit.

Een functie waar klanten van houden is dat de stang/deksel van de OWLTRA elektrische muizenval magnetisch is. Dit maakt het openen en sluiten gemakkelijk en het verwijderen van dode muizen is heel eenvoudig zonder dat je ooit met ze in contact komt. Dit model is met €39 euro het duurste op onze lijst. Deze val is echter de prijs waard voor het aantal muizen dat hij alleen al op één set batterijen kan verdelgen. Ook het verwijderen van de muizen binnenin gaat snel en gemakkelijk.

[lasso ref=”owltra-elektrische-muizenval-ongediertebestrijding-veilig-hyginisch-effectief-bol-com” id=”3968″ link_id=”1316″]

Elektrische muizenvallen

Veelgestelde vragen over muizenvallen

Heb je nog vragen over muizenvallen? Laten we eens kijken naar enkele veelgestelde vragen om je te helpen de beste muizenval voor je huis te kiezen.

Waarop letten bij de aankoop van een muizenval?

Bij de aanschaf van muizenvallen zijn er veel factoren om rekening mee te houden. De volgende factoren zijn van essentieel belang:

Diervriendelijke muizenvallen

Sommige soorten muizenvallen, zoals lijmvallen, kunnen zeer effectief zijn bij het vangen van muizen, maar ze zijn niet humaan voor de muis; dit komt omdat de muis aan het oppervlak van de muizenval blijft kleven en meestal verhongert. Een type muizenval dat veel diervriendelijker en humaner is, zijn muizenvallen die de muis een snelle en pijnloze dood bezorgen of muizenvallen waarin de muis levend en veilig wordt gevangen. In het laatste geval blijven de muizen in leven en kun je ze kilometers ver van je eigen huis verplaatsen, waardoor al je muizenproblemen met minimale slachtoffers wordt opgelost.

Een ander voordeel van humane muizenvallen is dat ze geen muizengif gebruiken. Sommige lokaasvallen voor muizen hebben verleidelijk lokaas doorspekt met gif, dat een langzame dood veroorzaakt. Deze muizenvallen kunnen een probleem zijn omdat je niet kunt voorspellen waar een vergiftigde muis zal sterven of waar je hem in je huis zult vinden. Muizen die sterven door gif zijn ook gevaarlijk voor de dieren rondom je huis en eventuele huisdieren in je omgeving die naar buiten gaan en op muizen jagen.

[lasso ref=”altho-diervriendelijke-muizenvallen-muizenval-2-stuks-muizenverjager-voor-bol-com” id=”3966″ link_id=”1317″]

Verwijderingsmethode van een muizenval

Je kunt het beste een muizenval kopen waarbij je dode dieren (of levende dieren) niet met je blote handen hoeft te hanteren.

Een muizenval is gemakkelijk te gebruiken

Gebruiksgemak is een andere waardevolle eigenschap. De muizenval moet snel en gemakkelijk te plaatsen zijn en mag niet gevaarlijk zijn voor jou of en je gezin.

Hoe kun je de juiste muizenval kiezen?

Zoals gezegd hangt de juiste muizenval voor u en uw gezin af van de ernst van uw knaagdierprobleem, uw opvattingen over het humaan vangen van muizen, en hoe u zich van de gevangen muizen wilt ontdoen. Er zijn tal van humane opties, die de dieren een pijnloze en snelle dood bezorgen, en die de dieren helemaal geen kwaad doen. De keuze is aan jouw. Onze lijst bevat tal van budgetvriendelijke opties voor vang-en-vrijlatingsvallen en vallen die muizen snel en humaan doden.

Wat is een muizenval?

Een muizenval vangt of doodt muizen. Je kunt kiezen uit lokaasvallen, die de muizen vangen maar niet doden. Er zijn ook muizenvallen, maar die zijn technologisch veel efficiënter, en elektrische muizenvallen. Je hebt verschillende opties als het gaat om veilig vangen en vrijlaten of humaan uitroeien.

[lasso ref=”owltra-elektrische-muizenval-ongediertebestrijding-veilig-hyginisch-effectief-bol-com” id=”3968″ link_id=”1318″]

Hoe werkt een muizenval?

Bij alle muizenvallen op de lijst verleidt een stukje of stukjes lokaas de muis om op de val te stappen of erin te gaan. Wat er vervolgens gebeurt, hangt af van het type muizenval. Bij de muizenval komt de arm/stang naar beneden zodra de muis op de veerbelaste stang/trekker stapt en breekt de nek of rug van de muis, waardoor deze wordt gedood. Bij een elektrische muizenval wordt de elektrische schok toegediend zodra de muis door het lokaas naar binnen wordt gelokt. Bij een vang-en-vrijlatingsval worden de muizen naar binnen gelokt met lekkere hapjes en zorgt het triggerplaatje waarop ze stappen ervoor dat het deurtje sluit.

Hoe zet je een muizenval?

Zorg eerst voor een goede montage van alle onderdelen van de muizenval. Trek vervolgens de veerbelaste arm van de muizenval terug en zet hem vast met het mechanisme aan de andere kant, waarbij je erop let dat hij niet afgaat. Plaats het lokaas op de valplaat tegenover de vangarm, en plaats de val op de plaats waar je muizenactiviteit vermoedt of hebt gezien. Bij mensenvallen of elektrische vallen gaat het lokaas in de buis.

Wat stop je in een muizenval?

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om lokaas voor muizen. Een veelgehoorde uitspraak is dat muizen van kaas houden, maar kaas is eigenlijk niet hun favoriete lekkernij. We noemden eerder al lunchvlees, maar muizen zijn dol op alle soorten vlees, inclusief worst, leverworst, gehaktbrood, hotdogs, of andere restjes van het avondeten. Bessen werken goed als lokaas als de muizenval buiten staat (bessen in binnenvallen kunnen insecten aantrekken). Noten, zaden, pindakaas of Nutella zijn favoriet, en muizen zijn dol op zoet fruit. Het beste om in een muizenval te plaatsen kan zelfs een deel zijn van wat je net hebt gegeten. Muizen zijn niet kieskeurig.

[lasso ref=”owltra-elektrische-muizenval-ongediertebestrijding-veilig-hyginisch-effectief-bol-com” id=”3968″ link_id=”1319″]

Conclusie over muizenvallen

Het kan een uitdaging zijn om te beslissen welk type muizenval je moet kopen voor je knaagdierprobleem; wil je een humane val? Vindt je het erg om de val met een dode muis weg te gooien? Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke optie die je kunt hergebruiken? Met deze factoren in gedachten, biedt onze lijst van de vijf beste muizenvallen om te kopen verschillende functies, en vele zijn verkrijgbaar in multipacks, zodat je jouw muizenprobleem voorgoed kunt elimineren.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.
Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.