Hoverboard
Hoverboards
Rode hoverboard

Hoverboard

Een Hoverboard kopen? 

Hoewel de hoverboards van tegenwoordig misschien niet meer lijken op de stijl die beroemd is geworden in films als Back to the Future Part II, zijn ze nog steeds een geliefd apparaat waar alle leeftijden plezier aan beleven. Of je nu nog nooit een voet op een hoverboard hebt gezet of een doorgewinterde veteraan bent, je bent misschien op zoek naar een nieuw model om rond je huis te glijden of om offroaden mee te maken. Of je nu een hoverboard met een kart of een hoverboard off-road model nodig hebt, wij hebben er verschillende getest en zullen je wijzen op enkele van de beste producten op de markt.

Best geteste hoverboards op een rij!

We hebben verschillende modellen getest, en hier zijn de vijf beste producten op de markt. Elk product op deze lijst zal je goed van pas komen.

Best beoordeeld op BOL
 • 4.0
Beste Off-road Hoverboard
 • 5.0
Max. snelheid: 15 km/h
 • 5.0
Geschikt tot 120KG gebruikers
 • 5.0
Inclusief een Hoverkart
 • 4.0
Populair op BOL.com
 • 3.5
Best beoordeeld op BOL
Beste Off-road Hoverboard
Max. snelheid: 15 km/h
5.0
Vanaf €179,- euro
Geschikt tot 120KG gebruikers
Inclusief een Hoverkart
Populair op BOL.com
3.5
Vanaf €199,- euro
Lasso Brag

1.Denver Hoverboard 12km/u – Oxboard

Merk: Denver Hoverboard

Als je een stevig allround hoverboard wilt, raden we je dit model van het populaire merk Denver aan. Dit product is perfect voor kinderen, tieners en kleinere volwassenen, en het stevige ontwerp houdt het feest lang gaande. Denver vervaardigde dit product met ABS plastic, waardoor het bestand is tegen schade. We merkten geen tekenen van slijtage tijdens het testen, en we geloven dat je dit hoverboard meerdere jaren zonder zorgen kunt gebruiken.

Als je op zoek bent naar een goedkoop hoverboard, is dit product waarschijnlijk de beste waar voor je geld. Hoewel dit hoverboard van Denver misschien nog te duur is voor sommige klanten, is het de perfecte mix van kwaliteit en prijs. Hoewel we geloven dat dit het beste hoverboard op de markt van vandaag is, is het niet zonder een paar gebreken. Het model heeft een maximale afstand van slechts 12 kilometer per lading, wat misschien te weinig is voor wie het een hele dag wil gebruiken. Het zilveren randje is zijn snelle oplaadtijd van slechts een paar uur dankzij de meegeleverde hoverboard-oplader. Al met al is het Oxboard van Denver het beste hoverboard dat we hebben geprobeerd, en zeker een investering waard voor iedereen die een van deze vermakelijke en praktische producten wil aanschaffen.

Best beoordeeld op BOL
Denver Hoverboard 12km/u
Vanaf €138,- euro

Het Denver HBO-6620 Hoverboard haalt een maximum snelheid tot 12 km per uur. Ook zorgen het ABS omhulsel en de aluminium velgen met rubberen wielen ervoor dat je veilig kunt rondrijden. Het hoverboard moet worden opgeladen wanneer je ongeveer 10 km hebt gereden. Het opladen duurt gemiddeld 2 á 3 uur.

Pros:
 • Mooi en robuust plastic
 • 2x250W-motoren en dual balancing-systeem
 • Aluminium velgen met rubberbanden voor extra grip
 • Ingebouwde oplaadbare batterij (24V ~ 4000mAh)

Denver hoverboards Denver hoverboard kopen

2. Voltana Hoverboard

Merk: Voltana Hoverboard

Als je op zoek bent naar een iets chiquer model met een paar extra functies, zou dit hoverboard van Voltana aan je verwachtingen moeten voldoen. Naast de functies die je zou verwachten in een hoverboard, heb je ook een Bluetooth luidsprekersysteem zodat je kunt cruisen met je favoriete muziek. En Voltana bevat een draagtas en afstandsbediening bij het pakket, waardoor het een uitstekende waarde heeft.

Wanneer je dit product koopt, krijg je 2 jaar garantie, en Voltana doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je een gerepareerd of nieuw hoverboard krijgt als het kapot gaat door typische slijtage. De oplaadtijd is vergelijkbaar met de Denver hoverboard op ongeveer twee of drie uur, en het heeft een iets hoger maximaal bereik van 15 kilometer. Het enige nadeel dat we vonden is dat het product niet zo goed gebouwd of duurzaam is als andere modellen. Hoewel het zeker niet zwak is, weten we niet in hoeverre het bestand zal zijn tegen de ontberingen van veelvuldig gebruik.

Max. snelheid: 15 km/h
VOLTANA Hoverboard
Vanaf €179,- euro

De Voltana hoverboard is dé Bentley onder de hoverboards en de beste motor onder een hoverkart! (lichtere accu's of motoren zijn niet echt geschikt voor hoverkart gebruik gezien de extremere belasting. Beste zwaarste 20cell 36V Samsung accu met een ingebouwde bluetooth speaker. De hoverboard van Voltana wordt geleverd met een draagtas en afstandsbediening.


Pros:
 • Max. snelheid: 15 km/h
 • Zwaarste 20cell 36V Samsung accu
 • Bluetooth speaker in het board
 • Draagtas, Led verlichting en afstandsbediening

Voltana hoverboard kopen

3. Evercross Hoverboard – Flash Wheels

Merk: Evercross Hoverboard

Als je een stijlvol hoverboard met een kart wilt, probeer dan dit model van Evercross. Hoewel het een van de duurste modellen is die we hebben getest, vonden we het het geld waard als je het in je budget kunt passen. Zelfs als de meegeleverde kart je niet interesseert, is dit een duurzame en indrukwekkende machine. De esthetiek is misschien niet naar ieders smaak, maar wij vonden het op hiphop geïnspireerde ontwerp erg opvallend, en we kregen veel complimenten toen we het in het openbaar testten. De wielen lichten op, en je zult hoofden omdraaien als je op dit hoverboard rijdt. Maar als je je liever gedeisd houdt, kun je misschien beter ergens anders een hoverboard zoeken.

Dit heeft een van de hoogste topsnelheden van alle hoverboards die we hebben getest, hoewel sommigen het maximum van 15 kilometer per uur misschien te snel vinden. Je kunt 15 kilometer afleggen op een enkele lading, en de laadtijd lag volgens ons ergens tussen de twee en drie uur. Al met al is dit een uitstekend model als je behoefte hebt aan extra stijl en kracht en een hoverboard met een zitje.

Inclusief een Hoverkart
Evercross Challenger Carbon
Vanaf €299,- euro

Ben je op zoek naar een cadeau voor kinderen? Met de Evercross Hoverboard geef je een cadeau waar niet alleen de kids, maar ook de ouders blij mee zullen zijn!


De Evercross kan max 15 km/h (één van de snelsten op de markt) en wordt geleverd inclusief een hoverkart. Daarnaast beschikt deze Evercross hoverboard over een bleutooth installatie met slimme bluetooth functies. Ook kan deze hoverboard op afstand bedient worden met de Evercross app en alle functionaliteiten.

Pros:
 • Max. snelheid: 15 km/h
 • Veiligheid - Dankzij de sierlijke LED verlichting
 • Inclusief een hoverkart
 • Slimme bluetooth functies

off-road hoverboard Evercross Ampes hoverboard kopen

4. FOXSPORT Hoverboard met knipperende wielen

Merk: FOXSPORT

Op zoek naar een hoverboard die een bedrijf heeft gemaakt met volwassenen in gedachten? Dit model van FOXSPORT ondersteunt rijders tot 120 kilogram, waardoor het bruikbaar is voor alle leeftijden. Afgezien van de hoge gewichtslimiet heeft deze hoverboard van FOXSPORT acceptabele prestaties, en we vonden het één van de soepelere ritten in onze tests. Je vindt de Bluetooth mogelijkheid in de hoverboard aan de zijkanten, wat met de jaren steeds meer standaard wordt. Je kunt je Android of Apple telefoon aansluiten op de hoverboard speakers om naar muziek te luisteren terwijl je rijdt.

FOXSPORT bevat LED’s in de banden en de voorkant om beter te kunnen rijden in het donker. De prijs is ook heel redelijk voor dit model, dus we denken dat het een acceptabele aankoop zou zijn voor beginners die op zoek zijn naar een goedkope hoverboard. Er zijn weinig nadelen aan dit product, al vonden we de oplaadtijd met ongeveer vier uur te lang. Het bedrijf biedt ook slechts een garantie van een jaar, en we hadden graag gezien dat die langer en uitgebreider was.

Geschikt tot 120KG gebruikers
FOXSPORT 6.5 inch Hoverboard
Vanaf €159,- euro

De FOXSPORT hoverboard is uniek doordat het gebruikers tot 120KG kan dragen. Daarnaast kan deze hoverboard ook nog 12 tot 15 km/h rijden, wat uitzonderlijk is voor bovenstaande gewichtsklasse en snelheid. Daarnaast beschikt ook deze hoverboard over een Bluetooth installatie en luidsprekers op de hoverboard. Tot slot beschikt deze hoverboard over een sterke 500WATT motor.

Pros:
 • Voor gebruikers tot 120 kilogram
 • Luidsprekers en Bluetooth installatie
 • Sterke motor: 500WATT (2X250)
 • Goede maximale snelheid: 12-15km/u afhankelijk van het gewicht

FOXSPORT hoverboard FOXSPORT 6.5 inch Hoverboard

5. I-CIGO G2 Off-Road Hoverboard

Merk: I-CIGO

Als je er ooit van hebt gedroomd om met je hoverboard off-road te gaan, dan vinden we dit model van I-CIGO het beste model voor die taak. Het heeft stevige 8,5-inch banden, die alle andere modellen op de lijst met standaard 6,5-inch banden in de schaduw stellen. De banden geven je alle tractie die je nodig hebt als je met deze machine buiten de gebaande paden gaat, maar voor die luxe betaal je natuurlijk wel een meerprijs. Hoe dan ook, als je off-road wilt gaan, zijn er een paar modellen die daar beter geschikt voor zijn.

Wij vonden dat de batterij een behoorlijk snelle laadtijd heeft van tussen de twee en drie uur. Hoewel dit model niet het snelste product is dat we hebben bekeken, is dat niet van groot belang als je het van verharde oppervlakken haalt, omdat je waarschijnlijk geen hoge snelheden wilt op verraderlijk terrein. Het product is verrassend licht voor hoe duurzaam het aanvoelt, en de fabrikant heeft het zelfs waterbestendig gemaakt. We vonden het maximale bereik iets kleiner dan bij andere hoverboards die we bekeken, maar dat kwam grotendeels door de moeilijkere omstandigheden waarin we het hebben gebruikt. Hij kan bijna 15 kilometer afleggen op een enkele lading op verharde oppervlakken, maar dat cijfer daalt wanneer je je op paden begeeft.

Beste Off-road Hoverboard
I-CIGO - G2 Off Road hoverboard
Vanaf €289,99,- euro

De Off-Road Warrior hoverboard is een echte aanpakker voor off-road terreinen. De 8.5 inch bandenmaat is geschikt voor oneffen oppervlakten en met een vermogen van 350W kan hij redelijk snel door deze terreinen rijden. De maximale snelheid is tot 16 km/h en de oplaadtijd 2 tot 3 uren. Slimme app functies om alles naar wenst in te stellen, zoals verlichting, muziek en kleuren.


Pros:
 • Beste hoverboard voor off-road gebruik
 • Max. snelheid: 15 km/h
 • SMART-BMS intelligent batterijbeheersysteem
 • Slimme en leuke APP functies
 • Ingebouwde bluetooth speakers van hoge kwaliteit

De hoverboard koopgids van Wooninformatie.nl

Als je een hoverboard wilt kopen, moet je weten hoe je het kaf van het koren scheidt. Wij hebben een snelle koopgids opgesteld, zodat je je nieuwe machine met vertrouwen kunt kopen.

Veiligheid van een hoverboard

Hoverboards waren vroeger veel gevaarlijker, en bedrijven lieten in 2016 grote delen van de hoverboards terugroepen vanwege hun neiging tot oververhitting en in brand vliegen. Sindsdien is de productie van hoverboards veel betrouwbaarder geworden, en de meeste hoverboards die je in de schappen vindt, zijn niet gevoelig voor mechanische storingen. Desondanks moet je altijd de veiligheidsvoorzieningen analyseren en recensies lezen om er zeker van te zijn dat je hoverboard van keuze geen storingen vertoont. Sommige boards piepen zelfs wanneer je een bepaalde snelheid bereikt om je te laten weten dat je moet afremmen en voorzichtig moet zijn.

Max. snelheid: 15 km/h
VOLTANA Hoverboard
Vanaf €179,- euro

De Voltana hoverboard is dé Bentley onder de hoverboards en de beste motor onder een hoverkart! (lichtere accu's of motoren zijn niet echt geschikt voor hoverkart gebruik gezien de extremere belasting. Beste zwaarste 20cell 36V Samsung accu met een ingebouwde bluetooth speaker. De hoverboard van Voltana wordt geleverd met een draagtas en afstandsbediening.


Pros:
 • Max. snelheid: 15 km/h
 • Zwaarste 20cell 36V Samsung accu
 • Bluetooth speaker in het board
 • Draagtas, Led verlichting en afstandsbediening

Snelheid van een hoverboard

Hoewel het natuurlijk is om meer snelheid te willen, moet je niet vergeten dat hoe sneller je gaat, hoe meer gevaar je jezelf loopt. Als je een beginner bent of geen vertrouwen hebt in het gebruik van een hoverboard, moet je het rustig aan doen totdat je het onder de knie hebt. Hoewel een snelheid van 15 kilometer per uur misschien niet snel klinkt, zal het voelen alsof je met hoge snelheid rent. Als je van plan bent je hoverboard off-road of op hobbelig terrein te gebruiken, heb je geen overdreven snelheid nodig. Door oneffen terrein langzaam te nemen, loopt u minder risico op letsel en schade aan de machine.

Levensduur van de batterij van een hoverboard

Niemand wil zich in een goede flow van plezier op zijn hoverboard storten en dan zonder stroom komen te zitten. Probeer een product te vinden met een stevig maximaal bereik om het feest zo lang mogelijk door te laten gaan. We raden ook aan om batterijen te zoeken die sneller opladen, zodat je meer tijd kunt besteden aan het rijden en minder aan het opladen.

Wielmaat en bandenmaat van een hoverboard

De standaard wielmaat voor een hoverboard is 6,5 inch. Deze maat is acceptabel voor het rijden op de stoep, maar je zult merken dat het de ontberingen van off-road rijden niet aankan. Voor off-road rijden wil je grotere banden. Maar deze banden hebben ook een nadeel: de accu is sneller leeg en de maximale actieradius is kleiner. Grotere banden verhogen ook de prijs van het product.

Beste Off-road Hoverboard
I-CIGO - G2 Off Road hoverboard
Vanaf €289,99,- euro

De Off-Road Warrior hoverboard is een echte aanpakker voor off-road terreinen. De 8.5 inch bandenmaat is geschikt voor oneffen oppervlakten en met een vermogen van 350W kan hij redelijk snel door deze terreinen rijden. De maximale snelheid is tot 16 km/h en de oplaadtijd 2 tot 3 uren. Slimme app functies om alles naar wenst in te stellen, zoals verlichting, muziek en kleuren.


Pros:
 • Beste hoverboard voor off-road gebruik
 • Max. snelheid: 15 km/h
 • SMART-BMS intelligent batterijbeheersysteem
 • Slimme en leuke APP functies
 • Ingebouwde bluetooth speakers van hoge kwaliteit

Gewichtslimiet van een hoverboard

Elk hoverboard heeft een maximumgewicht, en je moet altijd controleren of je daaronder past voordat je een aankoop doet. Bedrijven die hoverboards maken voor jongere mensen bouwen ze niet voor een hoge gewichtslimiet. Als je volwassen bent, moet je misschien een merk zoeken dat hoverboards maakt voor grotere mensen. Hoverboards hebben ook een minimumgewicht, wat betekent dat ze vaak niet kunnen worden gebruikt door kleine kinderen of peuters.

Ampes Hoverboard

De Ampes Hoverboard Met Hoverkart is éen van de populaire hoverboards op BOL.com. De hoverboard is volledig gecertificeerd met alle veiligheidseisen. De Ampes hoverboard is in vele kleuren verkrijgbaar waaronder, zwart, camouflage, paars, hiphop kleur en blauw.

Populair op BOL.com
Ampes Hoverboard
Vanaf €199,- euro

Mooie en populaire hoverboard van het merk Ampes die volledig UL2272 gecertificeerd is. De hoverboard wordt met hoverkart geleverd en is van stevig materiaal. Het maximale draagvermogen is 120KG, dus ook geschikt voor volwassenen. De maximale snelheid is iets lager 10 km/h.

Pros:
 • UL2272 Gecertificeerd
 • Met hoverkart
 • Goede kwaliteit en stevig materiaal

Hoogte van een hoverboard

Als je van plan bent je nieuwe product mee te nemen naar een plek met heuvelachtig terrein, moet je de hellingsgraad controleren. Als je met een hoverboard een te steile heuvel probeert te beklimmen, is de kans groot dat het uitvalt. Als je je hoverboard alleen thuis gebruikt, hoef je hier natuurlijk niet op te letten.

Bonusfuncties van een hoverboard

Iedereen houdt van een leuke bonus, dus je moet op zoek gaan naar een hoverboard met alle toeters en bellen die je wenst. Veel moderne modellen hebben ingebouwde Bluetooth speakers zodat je naar muziek kunt luisteren tijdens het cruisen. Andere worden geleverd met extra accessoires zoals draagtassen en afstandsbedieningen. Hoewel geen van deze functies cruciaal zijn, kunnen ze je toch meer waar voor je geld geven.

Veelgestelde vragen voor het kopen van een hoverboard

Hieronder beantwoorden wij je brandende vragen over hoverboards, wat de kosten zijn van een hoverboard en hoe ze werken.

Hoe lang moet een hoverboard worden opgeladen?

De typische hoverboard heeft ongeveer twee tot drie uur nodig om de batterij volledig op te laden. Bij krachtigere of goedkopere modellen kan het zijn dat je ze tot vier uur moet opladen.

Hoe snel gaat een hoverboard?

Een typische hoverboard gaat maximaal ongeveer 15 kilometer per uur. Deze snelheid is uitzonderlijk snel en wordt eigenlijk alleen aanbevolen voor professionals.

Wat is een hoverboard?

Hoverboards zijn zelfbalancerende scooters met twee wielen waar je op staat. Door je gewicht te verplaatsen, bepaal je de richting waarin het hoverboard beweegt en de snelheid waarmee het beweegt. Ze zijn vergelijkbaar met elektrische scooters of segues, maar je gebruikt je handen niet om ze direct te besturen.

Best beoordeeld op BOL
Denver Hoverboard 12km/u
Vanaf €138,- euro

Het Denver HBO-6620 Hoverboard haalt een maximum snelheid tot 12 km per uur. Ook zorgen het ABS omhulsel en de aluminium velgen met rubberen wielen ervoor dat je veilig kunt rondrijden. Het hoverboard moet worden opgeladen wanneer je ongeveer 10 km hebt gereden. Het opladen duurt gemiddeld 2 á 3 uur.

Pros:
 • Mooi en robuust plastic
 • 2x250W-motoren en dual balancing-systeem
 • Aluminium velgen met rubberbanden voor extra grip
 • Ingebouwde oplaadbare batterij (24V ~ 4000mAh)

Wat kost een hoverboard?

Een typisch hoverboard kost tussen de €150 en €200 euro. Je kunt duurdere modellen vinden als je op zoek bent naar extra snelheid of off-road mogelijkheden.

Conclusie: Best geteste hoverboards

Hoverboards zijn een leuke manier om je te verplaatsen zonder auto of lopen. Ze zijn snel en efficiënt in het verplaatsen; de meeste modellen hebben een bereik van ongeveer 15 kilometer om je overal naar toe te brengen. Als je geïnteresseerd bent in de aanschaf van een hoverboard, vonden we deze vijf de beste tijdens onze tests. We hopen dat je veel plezier beleeft aan een hoverboard als je er een aanschaft; vergeet niet om veilig te blijven rijden.

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.