Snurkbeugel
Snurkbeugels

Snurkbeugel

Snurken is een veelvoorkomende aandoening. Helaas zijn er geen bewezen behandelingen om het probleem op te lossen. Dat gezegd hebbende, zijn er een paar oplossingen beschikbaar om de begeleidende symptomen te verminderen en snurken te onderdrukken. Dit artikel behandelt enkele van de beste anti-snurkbeugels waarvoor geen doktersrecept nodig is. Deze producten zijn overal verkrijgbaar, niet-invasief, goedkoop en vergen niet veel onderhoud.

Snurkbeugel kopen

Wooninformatie.nl heeft de vier best geteste producten die allemaal hoog gewaardeerd zijn om snurken op te lossen in een handige top 5 samengesteld. Later in dit artikel gaan we in op de specificaties en details van elk anti-snurk beugel. De top 5 is samengesteld o.b.v. de criteria: aantal positieve beoordelingen, prijs-kwaliteitsverhouding en de populariteit van de producten op BOL.com. Ook hebben we serviceniveau van de verkopers en garantie meegenomen in de top 5.

Goedkoopste Anti snurk beugel
Beste prijs/kwaliteitsverhouding
Anti Snurk Pakket 5 Oplossingen in 1
Anti Snurk Beugel
Goedkoopste Anti snurk beugel
Beste prijs/kwaliteitsverhouding
Anti Snurk Pakket 5 Oplossingen in 1
Lasso Brag

Hoe werkt een snurkbeugel?

Een snurkbeugel heeft de volgende doelstelling: het snurken verminderen. Afhankelijk van het type en merk houden snurkbeugels de tong op zijn plaats of duwen de kaak naar voren, waardoor de luchtwegen worden geopend en het snurkgeluid wordt beperkt. Snurken is storend voor slapende partners en kan slaapcycli onderbreken, wat kan leiden tot vermoeidheid, stress en toekomstige werkproblemen. Anti-snurkbeugels werken om gezondheidscomplicaties te voorkomen en zorgen voor een goede nachtrust.

Hoe kies je een geschikte anti-snurk beugel?

Er zijn twee algemene categorieën van anti-snurk beugels; mandibulaire voortbewegingsapparaten (MAD’s) en tongvasthoudapparaten (TRD’s). De eerste beweegt de onderkaak fysiek naar voren, terwijl de laatste je tong op zijn plaats houdt, waardoor luchtblokkade wordt voorkomen zonder dat je je kaak hoeft te bewegen. Je dient te overwegen wat het beste voor jezelf is, want beide anti-snurk beugels hebben voor- en nadelen. Zo vormen mandibulaire hulpmiddelen zich naar je mond voor een aanpasbare en verstelbare pasvorm. Ze hebben meestal lagere prijzen en zijn one size fits all.

Dat betekent niet dat generieke mondstukken minder effectief zijn, maar een op maat gemaakt, vormbare mondstuk neemt de afdruk van je tanden en verbetert de pasvorm en het draagcomfort. Houd bij het kiezen van een anti-snurkmondstuk rekening met het vermogen of het ontbreken daarvan om je kaak te bewegen. Een lichamelijk ongemak wil je indien mogelijk hiermee vermijden.

Beste prijs/kwaliteitsverhouding in Nederland
SleepiezZ® PRO Anti Snurkbeugel
Vanaf €29,99 euro

Heerlijk slapen zonder het gesnurk van je partner te horen? De SleepiezZ PRO anti snurk beugel zorgt voor een comfortabele nachtrust zonder wakker te worden. Bij aankoop van 1 SleepiezZ PRO anti snurk beugel krijg je de tweede direct gratis erbij. De pasvorm, bescherming, 100% veiligheid en inclusief opbergdoos zorgt ervoor dat dit de populairste snurkbeugel van Nederland is.

Pros:
 • 100% veilig en vrij van BPA's
 • 1 + 1 gratis deal bij aankoop van 1 snurkbeugel
 • Kan ook als anti knarsbitje gebruikt worden
 • Inclusief een gratis opbergdoos
Cons:
 • Geen minpunten vindbaar op BOL.com

Wie zou een anti-snurkbeugel moeten overwegen?

Praat met een arts of tandarts om te beslissen welk type anti-snurkbeugel bij jouw levensstijl past. Het is belangrijk om rekening te houden met verstelbaarheid, je favoriete ademhalingsmethode (neus of mond), budget, proef en certificeringen. Een paar andere aspecten om te overwegen zijn:

 • Hoogwaardige ingrediënten,
 • Slank ontwerp,
 • Maatopties,
 • Levensduur en garantie,
 • Geldteruggarantie.

De keuze voor een MAD of TRD hangt uiteindelijk af van je persoonlijke voorkeur. Maar voor diegenen bij wie het snurken met de jaren erger is geworden of als je de neiging hebt om op je rug te gaan slapen, kan een anti-snurkmondstuk de oplossing zijn voor al je snurkproblemen.

Hoeveel kost een snurkbeugel?

Een snurkbeugel is niet duur en kan vanaf €15 euro aangeschaft worden op BOL.com. Er zijn ook snurkbeugels die op maat worden aangeboden vanaf €189 euro op BOL.com.  Als een tandarts een snurkbeugel op maat gaat maken kost het minimaal €500. Zoals eerder vastgesteld, variëren dus de kosten van anti snurkbeugels. Gemiddeld variëren ze van €25 tot €35, afhankelijk van het type en merk die je kiest.

Goedkoopste Anti snurk beugel met 30+ positieve reviews
Premium Anti snurk set - Anti snurkbeugel en bitje
Vanaf €9,99 euro

De TibaGoods anti snurkbeugel is één van de goedkoopste snurkbeugels van Nederland met een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. De snurkbeugel wordt geleverd met een gratis hygiënisch opbergdoosje en inclusief 4 neusspreiders in verschillende maten.

Pros:
 • De snurkbeugel is eenvoudig in gebruik en is makkelijk aan te passen
 • Inclusief 4 neusspreiders in verschillende maten
 • Geleverd met een hygiënisch opbergdoosje
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
Cons:
 • Bitje zit niet super comfortabel

Veelgestelde vragen over snurkbeugels

Heb je nog bepaalde vragen over anti-snurk beugels? We zullen in het volgende gedeelte een paar gerelateerde vragen beantwoorden.

Welk anti-snurk mondstuk is geschikt voor mij?

Anti-snurk beugels werken misschien niet voor iedereen, ze zijn pijnlijk of ongemakkelijk. Je kunt enkele bijwerkingen ervaren, zoals een droge mond. Hopelijk heeft de bovenstaande informatie over de beste anti-snurkbeugels geholpen om te bepalen welk product voor je geschikt is. De meeste bedrijven bieden gratis retourneren of terugbetalingen aan, dus het kan geen kwaad om er één uit te proberen!

Anti Snurk Pakket 5 Oplossingen in 1
Anti Snurk Pakket - Anti Snurk Beugel - Neusspreiders
Vanaf €19,95 euro

Het anti snurk pakket 5-in-1 oplossing van T.T. Deluxe zorgt voor comfortabele nachten slaapplezier. Het anti snurk pakket is uitgebreid getest en daarom krijg je een set van neusspreiders, neusclips, siliconen neusspreiders, anti snurk beugel en een antisnurk pleister. Er zijn verscheidene testen gedaan met artsen en daaruit kwam een 96% positief testresultaat van het 5-in-1 pakket van T.T. Deluxe.

Pros:
 • 5 in 1 set voor de volledige totaaloplossing om snurken op te lossen
 • Veilig en kwalitatief materiaal (speciaal gelmateriaal)
 • Multifunctioneel tegen tanden knarsen en meditatie
 • Veilig en effectief
Cons:
 • Sommige gebruikers vinden de anti snurkbeugel oncomfortabel

Stoppen snurkbeugels het snurken direct?

Snurken treedt op wanneer de bovenste luchtwegen worden beperkt, waardoor een kietelend gevoel in je keel ontstaat en een hard en hard geluid wordt geproduceerd. Snurkbeugels voorkomen dit effectief, hoewel verschillende factoren, zoals obesitas en verkoudheid of allergiesymptomen, zoals congestie, bijdragen aan snurken.

Werken anti snurkbeugels ook tegen voor slaapapneu?

Net als bij snurken, is slaapapneu niet te genezen. Mensen die aan deze ernstige aandoening lijden, gebruiken drukmachines die continue luchtwegen bieden op basis van specifieke drukverhogingen. Deze machines zijn effectief maar kostbaar, dus een snurkbeugel is een geweldig, minder duur en probleemloos alternatief om te helpen met deze aandoening. Neem desondanks contact op met je zorgverlener voordat je een specifiek product kiest.

Bewegen snurkbeugels je tanden?

Snurkbeugels bewegen jou tanden niet. Sommige veranderen de positie van je kaak, terwijl andere de tanden van de gebruiker vormen of aanpassen. MAD’s zijn niet compatibel met kunstgebitten, maar kunnen helpen bij tandenknarsen of bruxisme.

Anti Snurk Beugel & Anti Knarsbitje tegen Snurken
Mr Sleep® Snurkbeugel PRO - Anti Snurk Beugel & Anti Knarsbitje
Vanaf €16,10 euro

Met de Mr Sleep® anti snurk beugel geniet je van een heerlijke nachtrust. Dit slimme bitje gaat snurken tegen door je kaak tijdens het slapen omhoog te houden. Het anti snurk bitje is volledig vrij van BPA, waardoor deze extra duurzaam en sterk is. De anti snurk beugel wordt inclusief opbergdoosje geleverd.

Pros:
 • Anti Snurk Beugel & Anti Knarsbitje
 • Volledig vrij van BPA
 • Comfortabel draagcomfort
 • Inclusief opbergdoosje
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
Cons:
 • Niet te gebruiken bij prothese

Conclusie over snurkbeugels

Na het lezen van dit artikel heb je een beter inzicht in anti-snurk beugels en weet je waar je op moet letten bij het kiezen van een product dat bij je past. Vergeet niet om aanvullend onderzoek te doen naar deze producten en vooraf met een professional/medisch specialist te praten.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.
Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.