Instant camera
Instant camera kopen

Instant camera

Een instant camera kopen?

Sinds Edwin Land in 1948 de eerste Polaroid camera maakte, heeft instant-fotografie veel fotografen in zijn greep. Hoewel de populariteit van de camera’s in de loop der jaren afnam, willen nieuwe gebruikers de instant camera’s weer uitproberen. Als je geïnteresseerd bent in één van deze producten, vraag je je misschien af wat de beste instant camera’s zijn. Van Polaroid tot Fujifilm, wij hebben een lijst met enkele van de beste modellen instant camera’s.

Beste instant camera’s

Wat zijn onze favoriete instant camera’s? Hier is de lijst met de vijf modellen die je volgens ons moet uitproberen in de categorie van instant camera’s.

[lasso type=”table” id=”42″ link_id=”1499″]

1. Polaroid Now+ i-Type Instant Camera

Polaroid is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij instant camera’s. Het bedrijf maakte roerige tijden door in de 21e eeuw en vroeg in 2008 faillissement aan. Polaroid is terug onder nieuw management en introduceerde zijn nieuwe “Now” model van instant camera’s met i-type film. Het nieuwe model van de Polaroid camera is anders dan de 600 of SX-70 series die je wellicht herinnert uit het verleden. De Polaroid Now+ heeft verschillende innovatieve kenmerken die zorgen voor een modernere benadering van instant-fotografie.

Het belangrijkste bezwaar tegen instant fotografie is dat je weinig controle hebt over wat je fotografeert. Terwijl de meeste oudere instant camera’s opties hadden om de lichtbelichting te regelen, had je weinig mogelijkheden om een gewenste opname te maken. De Now-serie heeft alles wat je van een moderne camera verlangt.

De lens is autofocus, zodat je het onderwerp altijd perfect scherp en onscherp is. De beste functie van de nieuwe producten is de mogelijkheid om de camera te bedienen via de Polaroid app. Via de app kun je het diafragma en de sluitertijd van de camera regelen om de perfecte foto te krijgen. Polaroid bevat ook kleurenfilters die je op de lens plaatst om het gewenste shot te krijgen. Het bedrijf installeert een timer op de camera’s voor groepsfoto’s en selfies. Geen enkele instant camera van vandaag biedt zoveel vrijheid van creatieve expressie als de Polaroid Now+. Natuurlijk, als je een eenvoudige point-and-shoot camera wilt, maakt de Polaroid Now+ die belofte waar. Je kunt nog steeds uitstekende foto’s maken zonder te knoeien met de app of filters te gebruiken. Polaroid heeft ervoor gezorgd dat zijn vlaggenschipcamera perfect is voor gebruikers van alle vaardigheidsniveaus.

De Polaroid Now+ heeft een paar minpuntjes. In vergelijking met andere instant camera’s zoals de camera g3 instant of Digital instant camera’s is de film voor Polaroids duurder. Er zit ook geen zoomfunctie op de camera, dus je moet je verplaatsen om alles naar wens in te kaderen. Als je op zoek bent naar een Polaroid instant camera, is de Now+ de beste instant camera om te beginnen.

[lasso ref=”polaroid-now-i-type-instant-camera-black-bol-com” id=”4119″ link_id=”1501″]

Polaroid Now i-Type Zwart Polaroid Now i-Type - Instant Camera zwart

2. FujiFilm Instax Mini 40

FujiFilm werd de koning van de instant camera’s toen Polaroid in moeilijkheden kwam. FujiFilm is populair in Oost-Azië als de instant camera bij uitstek. De populariteit van het bedrijf heeft zich buiten Azië verspreid en je ziet nu overal ter wereld FujiFilm camera’s. De FujiFilm Instax Mini 40 is een van de eenvoudigste instant camera’s op de markt. De camera heeft autofocus, automatische sluitertijd en automatische diafragmaregeling. De camera kent de instellingen die nodig zijn om de foto te maken die u wilt. U hoeft het onderwerp alleen maar aan te wijzen en de camera neemt het over.

Dit model heeft een acceptabele fotokwaliteit, hoewel de Polaroid instant camera’s een iets betere scherpte hebben. Omdat de camera de meeste instellingen aankan, hoeft je je nooit zorgen te maken dat een opname slecht uitpakt en je film verspilt. Omgekeerd kunnen fotografie-experts verbijsterd zijn over het gebrek aan handmatige bediening dat de FujiFilm Instax Mini 40 biedt. Als je niet houdt van de esthetiek van Polaroid instant camera’s, dien je de FujiFilm Instax Mini 40 meer jouw snelheid vinden. De camera ziet er tegelijkertijd retro en modern uit, en het is een stijlvol product. De camera is ook gemakkelijk vast te houden met zijn lichte en kleine ontwerp, zodat je niet moe wordt om hem rond te sjouwen.

De Instax Mini 40 is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in het nemen van selfies. De camera heeft een ingebouwde selfie-modus wanneer je de lens uittrekt. Met deze modus kun je de perfecte selfie of groepsfoto maken. Je kunt ook een selfiespiegel krijgen om er zeker van te zijn dat je in beeld bent. Vergeleken met Polaroids hebben FujiFilm instant camera’s goedkopere film. Het is duurder om met een instant camera te fotograferen dan met traditionele analoge modellen, maar dat komt door het afdrukproces. FujiFilm camera’s hebben kleinere ontwikkelde foto’s dan Polaroids. De afdrukken van een FujiFilm camera passen eerder in je portemonnee dan dat ze de grotere vierkantjes van Polaroid zijn.

[lasso ref=”fujifilm-instax-mini-40-instant-camera-zwart-bol-com” id=”4121″ link_id=”1500″]

FujiFilm Instax Mini 40 instant camera FujiFilm instant camera

3. Canon Zoemini S2 Instant Camera

Canon is een grote speler op het gebied van digitale camera’s, maar het bedrijf biedt een paar instant opties voor wie op zoek is naar een retrogevoel. Het topmodel van de instant camera’s van Canon is de Zoemini S2. Deze compacte camera biedt alle functies van een instant camera in een klein formaat. De Zoemini S2 is een hybride tussen een digitale en een instant camera. Hoewel de camera een ingebouwde printer heeft, kun je foto’s opslaan op een SD-kaart en ze later afdrukken. Voordat je gaat printen, kun je de Canon Mini Print app gebruiken om je foto’s te bewerken en aan te passen.

Met de app kun je standaardbewerkingen uitvoeren en leuke emoji’s toevoegen aan foto’s voordat je ze afdrukt. Je kunt de app ook gebruiken voordat je de foto maakt om instellingen als sluitertijd aan te passen om het gewenste effect te krijgen. De camera van Canon is minuscuul en past gemakkelijk in een zak of tas. Als je op zoek bent naar een draagbare instant camera, gaat er niets boven de Zoemini S2. Door het formaat van de camera behoren de afdrukken tot de kleinste op de markt. De foto’s komen uit op stickerformaat en zijn slechts een paar centimeter lang en breed. Vergeleken met de grote Polaroid foto’s schiet de Canon tekort.

Maak je graag selfies? De Canon Zoemini S2 blinkt uit in het maken van zelfportretten. Het bedrijf gaf de camera een ingebouwde selfiespiegel, zodat je weet hoe de foto eruit komt te zien voordat je de foto maakt. Je kunt 25 foto’s maken op één lading van de batterij, een capaciteit die de meeste andere instant camera’s overtreft. De mogelijkheid om opnamen op uw SD-kaart op te slaan wanneer je geen afdrukken meer hebt, is een uitstekende functie, zodat je later kunt blijven fotograferen en afdrukken. Vanwege het lagere vermogen van de camera en de kleine film, zul je moeite hebben om uitstekende opnamen te maken die geen selfies of portretten zijn. Hoewel je met dit model landschapsfoto’s kunt maken, zul je wellicht teleurgesteld zijn over de resultaten in vergelijking met een Polaroid.

[lasso ref=”canon-zoemini-s2-instant-camera-pearl-white-bol-com” id=”4123″ link_id=”1502″]

Canon Zoemini S2 Canon Zoemini S2 wit

4. FujiFilm Instax Mini 11

Als je op zoek bent naar een Fujifilm-camera die iets eenvoudiger en kleiner is dan de Mini 40, is de Instax Mini 11 het overwegen waard. Het nieuwe model is een opvolger van de razend populaire Mini 9, maar heeft een paar extra functies en mogelijkheden die hem vooruitduwen ten opzichte van zijn klassieke voorganger. De Mini 11 heeft scèneherkenningstechnologie, waardoor je foto’s er scherp en volledig gedetailleerd uitzien. Je krijgt dezelfde kleinere film waar fans FujiFilm om kennen, en je instant prints hebben het formaat van een standaard creditcard. De foto’s zijn betaalbaar in vergelijking met andere instant camera’s.

De Mini 11 heeft niet de retro-esthetiek van de Mini 40, maar een pastelkleurige behuizing. Je kunt de instant camera in verschillende kleuren krijgen, dus je favoriete kleur is waarschijnlijk beschikbaar. Hoewel sommigen misschien niet van het uiterlijk van deze camera houden, heeft hij voor velen zijn charme. De Mini 11 is de populairste instant camera op de markt. De eenvoud van het product is een grote reden voor zijn succes. Je hoeft geen tijd te besteden aan het controleren van de belichtingsniveaus of de scherpstelling, want de camera doet al het vuile werk voor je. Ervaren fotografen zullen teleurgesteld zijn over het gebrek aan handmatige bediening. Zoals de naam al aangeeft, is deze camera klein en past hij gemakkelijk in je broekzak. Vergeleken met modellen als de Polaroid Now is deze camera draagbaarder. Dit model van FujiFilm is ook één van de goedkoopste instant camera’s. De aanschaf van dit model en de bijbehorende film zal je geen windeieren leggen.

[lasso ref=”fujifilm-instax-mini-11-charcoal-gray-bol-com” id=”4125″ link_id=”1497″]

5. Kodak Mini Shot 2 Retro

Kodak is een ander bedrijf waar je niet meteen aan denkt bij instant camera’s. De Mini Shot 2 Retro wordt geleverd met een printer die je op de camera aansluit voor instant foto’s. De foto’s van deze camera hebben een vergelijkbare grootte als die van Canon. De Kodak Mini Shot 2 Retro is één van de duurste instant camera’s op deze lijst wat betreft de kosten vooraf. De afdrukken behoren tot de goedkoopste voor instant camera’s; de kosten zullen op de lange termijn worden gecompenseerd. In tegenstelling tot een Polaroid camera die het fotopack van stroom voorziet, maakt de Mini Shot 2 Retro gebruik van USB-opladen en een interne batterij.

Het bedrijf levert een oplaadkabel voor de camera. Kodak gebruikt 4Pass Technology voor deze camera; het resultaat zijn gedetailleerde en scherpe foto’s. Je hoeft geen ervaren fotograaf te zijn om met dit model goede foto’s te maken. Zoals de meeste camera’s in de lijst kun je met de Mini Shot 2 Retro de foto’s bewerken voordat je ze afdrukt. Je kunt de Kodak-app gebruiken om de foto’s te bewerken, stickers en emoji’s toe te voegen en de randen aan te passen. Uniek aan dit model is de mogelijkheid om foto’s vanaf je telefoon af te drukken met de camera. In wezen kun je deze camera desgewenst uitsluitend als printer gebruiken.

[lasso ref=”kodak-mini-shot-2-retro-68-sheet-bundle-portable-wireless-instant-camera-photo-bol-com” id=”4127″ link_id=”1498″]

Kodak Mini Shot 2 Retro zwart Kodak Mini Shot 2 instant camera

Instant camera koopgids – Informatie over instant camera’s

Nu je enkele van onze favoriete camera’s kent, volgt hier een korte koopgids, zodat je weet waar je op moet letten bij de aankoop van een instant camera.

Top fabrikanten van instant camera’s

Hoewel instant camera’s leuk zijn om te hebben, wil je er toch zeker van zijn dat je ze krijgt van een gerenommeerde fabrikant waarmee je gemakkelijk contact kunt opnemen als er iets misgaat. Twee toonaangevende fabrikanten van instant camera’s zijn:

Fujifilm instant camera’s

Fujifilm is één van de oudste camerafabrikanten ter wereld en is gevestigd in Tokio. Zij zijn marktleider op het gebied van productie, verkoop, onderhoud en ontwikkeling van camera’s, fotoafwerkingsapparatuur, printers, kleurenfilms, optische apparaten en nog veel meer. De Fujifilm Instax Camera lijn is extreem populair, evenals al hun film en andere hoogwaardige camera accessoires. Hun aanbod gaat van de goedkope maar mega populaire Instax mini 11 lijn tot de LiPlay, een hybride digitale/instant camera.

[lasso ref=”fujifilm-instax-mini-40-instant-camera-zwart-bol-com” id=”4121″ link_id=”1495″]

Polaroid instant camera’s

Polaroid is ook een uiterst duurzaam en gerenommeerd camera- en filmbedrijf. Polaroid heeft een reputatie voor kwaliteitscamera’s, film, statieven, luidsprekers, televisies en meer. Dit Amerikaanse bedrijf werd oorspronkelijk opgericht in 1937 en produceert een breed scala aan instant camera’s, van moderne tot retro-uitstraling. In 2008 stopte Polaroid bijna met zijn assortiment instant camera’s vanwege de opkomst van de digitale fotografie, maar besloot hiervan af te zien omdat de vraag op de markt begon toe te nemen. De belangrijkste instant camera’s van Polaroid zijn tegenwoordig de Polaroid Snap en Polaroid OneStep.

[lasso ref=”polaroid-now-i-type-instant-camera-black-bol-com” id=”4119″ link_id=”1503″]

Focus van in een instant camera

Veel nieuwere instant camera’s hebben autofocus en stabilisatiefuncties. Zorg ervoor dat je een model vindt dat aansluit bij je eigen kennisniveau.

Selfie spiegel aan de voorkant van een instant camera

Instant camera’s van FujiFilm zijn er trots op dat ze perfect zijn voor selfies. Als je van plan bent een aantal zelfportretten te maken, wil je een instant camera kopen met een selfiespiegel aan de voorkant.

Sluitertijd van een instant camera

Veel elementaire instant camera’s, zoals de populaire Instax Mini 11, hebben een vaste sluitertijd van 1/60 seconde. Dit is een goede all-round sluitertijd die de hoeveelheid onscherpte vermindert en tegelijkertijd probeert het licht zo goed mogelijk te verzamelen voor schone beelden. Sommige duurdere instant camera’s, zoals de Instax WIDE 300, bieden echter een breder scala aan mogelijke sluitertijden, die meer geavanceerde fotografen in verschillende situaties nuttig kunnen vinden.

[lasso ref=”canon-zoemini-s2-instant-camera-pearl-white-bol-com” id=”4123″ link_id=”1496″]

Instant films op een instant camera

Verschillende merken hebben verschillende instant films. De afdrukken die je krijgt variëren in grootte en prijs, afhankelijk van het bedrijf. Polaroidfilm is bijvoorbeeld groot en duur. Door de extra ruimte kun je landschappen fotograferen, maar de prijs beperkt het aantal opnames dat je kunt maken. FujiFilm is kleiner en goedkoper. Je kunt misschien geen landschappen vastleggen, maar je selfies kosten minder.

Conclusie: Beste instant camera’s

Ongeacht je favoriete merk of favoriete instant film, we hopen dat je in deze lijst een camera hebt gevonden die je aanspreekt. Of je nu kiest voor een Polaroid, Canon, FujiFilm of Kodak camera, je zult zeker prachtige instant foto’s maken. Als één van deze instant camera’s je aanspreekt, kun je overwegen op de link te klikken en meer onderzoek te doen, zodat je zo snel mogelijk over een instant camera kunt beschikken.

[lasso ref=”polaroid-now-i-type-instant-camera-black-bol-com” id=”4119″ link_id=”1504″]

Veelgestelde vragen over instant camera’s

Hier vindt je de antwoorden op enkele van jouw meest gestelde vragen.

Welke instant camera is de beste?

Hoewel iedereen zijn voorkeur heeft, vonden wij de Polaroid Now+ de beste instant camera. Je kunt natuurlijk ook prachtige foto’s maken met de Fujifilm Instax Mini 40 of andere instantcamera’s.

[lasso ref=”polaroid-now-i-type-instant-camera-black-bol-com” id=”4119″ link_id=”1505″]

Wat is een instant camera?

Een instant camera is een apparaat dat een foto maakt en deze kan afdrukken vanaf de camera. je hoeft je foto’s niet naar een winkel of donkere kamer te brengen om ze te ontwikkelen.

Hoe werkt een instant camera?

Een instant camera is een camera met interne ontwikkelingsmechanismen en zelf ontwikkelende film mogelijkheden. Met deze film heb je toegang tot de beelden enkele seconden nadat je de foto hebt genomen en omvat alle middelen die je nodig hebt om de film te ontwikkelen nadat je hem hebt gemaakt. Wanneer je de foto maakt, breekt er een kleine capsule met deze chemicaliën open om het proces te beginnen, of gespecialiseerde rollen trekken de foto uit de camera en voegen op dat moment de ontwikkelchemicaliën toe. Instant camera’s zijn populair vanwege hun onmiddellijkheid en vanwege het unieke, klassieke effect van de voltooide foto. Elke genomen foto heeft een iconisch uiterlijk dat het product van een instant camera definieert.

[lasso ref=”polaroid-now-i-type-instant-camera-black-bol-com” id=”4119″ link_id=”1494″]

Welke functies heeft een instant camera?

Instant camera’s worden vaak geleverd met een ingebouwde selfiespiegel. De duurdere modellen hebben autofocus en stabilisatiefuncties.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.

 

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.