Plantenrek
Plantenrek kopen

Plantenrek

Plantenrek kopen?

Hebben planten je huis overgenomen? Hoewel het leven in een indoor jungle een aantal voordelen kan hebben, kan een beetje organisatie je huis leuk maken voor jou en je planten. Een geweldige manier om je planten wat ruimte te geven is met een hoogwaardig plantenrek.

Best geteste plantenrekken op een rij

De 6 beste plantenrekken
We hebben bij Wooninformatie.nl enkele geweldige opties om te overwegen bij het shoppen voor een plantenrek om je kamerplantencollectie tentoon te stellen.

[lasso type=”table” id=”20″ link_id=”842″]

Berhast houten plantenrek

De woonkamer en badkamer zijn geweldige plekken om sommige planten te laten leven. Veel planten, zoals varens, bamboe, begonia’s en bromelia’s doen het goed in typische badkameromstandigheden. De meeste badkamers hebben een hogere luchtvochtigheid en minder licht dan de meeste kamers. Dit duurzame plantenrek is ruimtebesparend en esthetisch verantwoord. De prachtige en stijlvol afgewerkte plantenstandaard is gemaakt uit krachtig Turks grenenhout en is afgewerkt met een hoge kwaliteit verf. Op de planken kun je planten en andere voorwerpen die je wilt opbergen of tentoonstellen, kwijt. Het past bij bijna elk ontwerp. Het rek kan een donkere badkamer opfleuren of een lichte kamer versterken.

[lasso ref=”berhast-houten-plantenrek-plantenrek-binnen-plantenrek-buiten-bloemenrek-bol-com” id=”3010″ link_id=”838″]

Plantenrekken Plantenrekjes

Houten tuin plant stand van Baymate

Als je veel planten moet uitstallen, kan dit het perfecte plantenrek voor je zijn. Het heeft ruimte voor planten op acht niveaus. Het natuurlijke hout past mooi bij veel inrichtingsstijlen, en de verspringende niveaus zorgen voor een intrigerend designelement. Hoewel deze standaard een goede keuze is voor je woonkamer, kan hij het op veel plaatsen goed doen. Dankzij de stevige massief grenen constructie is dit plantenrek een goede optie voor een buitenplantenrek. Houd het zo nodig verankerd en plaats het zo ver mogelijk van blootstelling aan de elementen.

[lasso ref=”houten-tuin-plant-stand-8-tiers-indoor-outdoor-ingemaakte-bloemen-opslag-bol-com” id=”3013″ link_id=”833″]

plantenrek buiten plantenrek binnen

Garfans design plantenrek met acht lagen

Deze uniek gevormde plantenplank is meer dan alleen een plantenrek in de woonkamer. Het is ook een designstuk en een bijdrage aan jouw wooninrichting op zich. De plantenplank is uniek dankzij de zeshoekige vorm en de overvloed aan planken. Je kunt voor de Garfans plantenrek kiezen als je veel planten in huis hebt die een nieuw onderkomen nodig hebben. Deze plantenrek kan echter meer dan planten herbergen. Je kunt ook andere voorwerpen op de planken zetten, zoals boeken, ornamenten en ingelijste foto’s. De instructie handleiding zorgt voor een snelle en eenvoudige montage: je kunt het monteren met de begeleiding zoals weergegeven in de foto’s.

[lasso ref=”garfans-plantenrek-8-lagen-105x25x114-cm-l-maat-bol-com” id=”3019″ link_id=”834″]

Plantenrek muur plantenrek hout

Vrijstaande ladder houten plankenrek van Baymate

Deze vrijstaande ladderplantenrek is een goede keuze als je wilt dat jouw planten de hele dag door veel licht krijgen. Dankzij zijn efficiënte vorm en design geeft het al zijn planten een goede toegang tot het zonlicht. In tegenstelling tot sommige andere opties op deze lijst valt de structuur van deze houten plantenrek niet op. Het is dus een ideale keuze als je een plantenhouder zoekt die de planten voor zichzelf laat spreken. De plantenrek werkt perfect in de veranda en in de tuin. Perfecte combinatie van dennenhouten afwerking en retro vintage stijl

[lasso ref=”3-tier-vrijstaande-ladder-plank-hout-plant-stand-indoor-outdoor-plant-display-bol-com” id=”3023″ link_id=”835″]

Plantenrek van hout Ladder plantenrekken

Plantenrekken buiten

Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint met je groene avontuur, een plantenrek buiten kan een geweldige toevoeging zijn aan je buitenruimte. Met een breed scala aan ontwerpen en functies biedt een plantenrek buiten niet alleen een esthetische charme aan je tuin, maar het stelt je ook in staat om je plantencollectie op een georganiseerde en aantrekkelijke manier weer te geven. In dit artikel duiken we dieper in op het concept van een plantenrek buiten, delen we handige tips en ideeën, en laten we je zien hoe je er optimaal van kunt genieten.

Een plantenrek buiten is een veelzijdig en functioneel stuk meubilair dat speciaal is ontworpen om planten, bloemen en zelfs kruiden op een georganiseerde en aantrekkelijke manier weer te geven. Het biedt niet alleen extra ruimte voor je groene vrienden, maar dient ook als een decoratief element dat visuele diepte en interesse aan je tuin toevoegt.

Metalen plantenrek buiten en kleine ruimtes

Kies deze plantenrek als je niet veel ruimte hebt om jouw planten uit te stallen. Dankzij de verschillende niveaus op deze metalen plantenrek kun je meerdere planten laten zien in een krappe ruimte. Het chique metalen ontwerp leent zich mooi voor verschillende esthetieken. Het metaal doet het goed in een industriële ruimte, terwijl de rondingen en details betekenen dat dit stuk goed kan werken in een gezelliger omgeving. Deze plantenstandaard doet het het beste binnenshuis met één plant op elk niveau. Je kunt echter ook verschillende kleinere planten op één niveau plaatsen. Probeer de zwaarste plant op de laagste etage te zetten.

[lasso ref=”plantenrek-4-tier-metal-plant-stand-indoor-zwart-tall-bloempot-houder-display-rack-bol-com” id=”3025″ link_id=”836″]

Hoge design plantenrek van metaal

Deze hoge design plantenrekken zijn perfect om planten in de hoogte brengen van je woonkamer of kantoor. Dankzij de combinatie van materialen en de vorm van de plantenrek is dit een idee voor een modernere woonruimte. Elk niveau gaat een klein beetje omhoog, wat betekent dat er minstens één of twee planten op elk niveau kunnen staan. Deze standaard kan het zowel binnen als buiten goed doen, kun je hem het beste uit de buurt van regen of onweer houden. Als u deze standaards buiten plaatst, zet ze dan op een beschutte plaats, weg van de elementen. Dankzij het ontwerp van deze standaards kunnen ze moeilijk omwaaien.

[lasso ref=”hoge-metalen-plantenstandaard-wit-126cm-bol-com” id=”3029″ link_id=”837″]

plantenrek plafond hoge metalen plantenrekken

Veelgestelde vragen rondom plantenrekken

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over plantenrekken.

Hoe repareer je een wiebelende plantenrek?

De manier om een wiebelende plantenstandaard te repareren hangt af van het soort standaard die je in huis hebt. Als je een standaard hebt die aan elkaar geschroefd is, hoef je misschien alleen maar de schroeven aan te draaien. In andere gevallen moet je iets als een stuk karton onder de poot van de standaard leggen. Een goede manier om wiebelen te voorkomen en de standaard te stabiliseren is door iets zwaars op de bodem van de standaard te zetten.

Waar moet je een plantenrek in huis plaatsen?

Technisch gezien kun je een plantenrek overal plaatsen waar hij in je huis past. De behoeften van je planten kunnen echter bepalen waar je een plantenstandaard precies neerzet. Sommige planten hebben veel zonlicht nodig, terwijl andere kunnen overleven zonder veel dagelijkse zon. Het is ook belangrijk om na te gaan hoeveel vocht je planten verkiezen. Ontdek de behoeften van je planten en plaats je plantenrek dienovereenkomstig. Als je ziet dat bepaalde planten lijden onder te veel of te weinig zon of vochtigheid, probeer die plant of je standaard dan te verplaatsen.

Hoe maak je een plantenrek passend bij je interieur?

Gelukkig zijn er genoeg stijlen plantenrekken waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van de esthetiek van je huis. Kijk naar de onderdelen waaruit je esthetiek bestaat en kijk of je een plantenrek kunt vinden die daarbij past. Je kunt kiezen voor een ouderwetse plantenrek, een industriële plantenrek, een houten plantenrek, of andere soorten plantenrekken. Het is ook belangrijk om naar ruimteoverwegingen te kijken. Als je bijvoorbeeld niet veel vloerruimte hebt, overweeg dan een plantenrek dat aan de muur hangt. Een plantenrek balkon functie is ook een haalbare optie afhankelijk van je esthetische wensen.

Hoe maak je zelf een plantenrek?

Onze testers vonden de video van STIHL erg handig bij het maken van een eigen plantenrek. Volg deze stap-voor-stap video en instructies om zelf een plantenrek te maken. Zo zorg je voor wat extra groen, zelfs in een kleine ruimte. De boven elkaar geplaatste bloembakken nemen weinig ruimte in beslag en samen vormen ze een mooie bescherming tegen nieuwsgierige blikken. Dankzij het praktische afwateringssysteem hoef je je geen zorgen te maken over stilstaand water. Bloemen, kruiden en zelfs aardbeien zullen zo prachtig groeien! Ontdek in onze video hoe je er zelf een maakt.

Waarom is een plantenrek belangrijk?

Behalve dat een plantenrek je appartement mooier maakt of meer sfeer geeft, is het ook een goed idee om meer aandacht te besteden aan elke kamerplant. Zonder een plantenrek kunnen planten opeengepakt raken en de toegang tot de zon verliezen. Bovendien helpt een plantenrek planten vaak om dichter bij de zon te komen. Tot slot kun je je dan volledig focussen op alle planten als ze in één plantenrek staan i.p.v. door het hele huis te slenteren.

Wat is de historie van de plantenrek?

De plantenrek, die vermoedelijk dateert van rond 1850, is gemaakt in Engeland en weerspiegelt het toenemende aanbod van consumptiegoederen als gevolg van de industrialisatie. De plantenstandaard is rijkelijk versierd met spitsbogen, krullen en waaiers, allemaal gemaakt van draad op een smeedijzeren frame.

Conclusie over de beste plantenrekken

De laatste jaren zijn kamerplanten explosief in populariteit gestegen. Als je veel planten hebt, heb je waarschijnlijk een manier nodig om ze allemaal te organiseren. Een plantenrek is een geweldige manier om esthetische waarde aan je huis toe te voegen en tegelijkertijd je planten goed te verzorgen. Of je nu een plantenrek voor binnen of een plantenrek voor buiten wilt, er zijn veel populaire opties waaruit je kunt kiezen.

Wat vinden onze testpersonen de beste plantenrek voor binnenshuis?

Qua prijs- kwaliteitsverhouding is de Berhast houten plantenrek de beste optie, doordat deze plantenrek 7 planten kan tentoonstellen en slechts €53,95 kost. Het mooiste design en vormgeving is de Garfans plantenrek. Deze planten is een ware blikvanger voor vrienden en familie waar iedereen met bewondering naar zal gaan kijken. Als je op zoek bent naar een hoge plantenrek dan is er weinig keuze en is de metalen versie de beste optie. Als je in een appartement woont met weinig zonlicht en een kleinere woonruimte dan kun je kiezen voor een ladder plantenrek waar weinig zonlicht voor nodig is.

[lasso ref=”berhast-houten-plantenrek-plantenrek-binnen-plantenrek-buiten-bloemenrek-bol-com” id=”3010″ link_id=”832″]

 

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.