Wekkerradio
Wekkerradio

Wekkerradio

Wekkerradio

De wekkerradio, ook wel klokradio, is een wekker waarmee je je laat wekken met meer dan alleen een standaard wekkersignaal. Met de digitale wekkerradio ontwaak je met jouw favoriete radiozender of met de door jouzelf ingestelde favoriete playlist. Er zijn verschillende soorten wekkerradio’s te koop. Verschillend in ontvangst- en afspeelmogelijkheden, stroomaansluitingen andere interessante opties. Wooninformatie vertelt je meer over de wekkerradio en laat je een top 5 zien van de meestverkochte wekkerradio’s via bol.com.

Wekkerradio kopen 

Je gaat een radiowekker kopen en je wilt je nog even goed verdiepen in wat de opties zijn. Dan zit je hier bij Wooninformatie meer dan goed. Er zijn veel verschillende specificaties waaruit je kunt kiezen. Online kun je het aanbod aan de digitale klokradio’s heel goed met elkaar vergelijken. Wekkerradio’s zijn bij veel winkels te krijgen, zoals bij Mediamarkt, Blokker, HEMA en Action. De kwaliteit verschilt. Ook zijn er tal van aanbieders van wekkerradio’s, zoals Philips, Sony en JBL. Wooninformatie laat je zien welke vijf wekkerradio’s populair zijn bij aanbieder bol.com. Ga je een wekkerradio kopen, dan vind je de goedkoopste al voor minder dan € 10,-. Prijzen lopen op tot boven de € 500,-.

[lasso ref=”bol-34″ id=”1791″ link_id=”183″]

Beste wekkerradio

De beste wekkerradio voor jou is een voor jou goede wekkerradio die aansluit op jouw behoeften. Wil jij de crème de la crème aan geluid en opties of neem je genoegen met een radiozender met het soms gezellige gekraak van FM- en AM-zenders. Of wie weet heeft dat juist jouw voorkeur en is zo’n wekker daarmee voor jou de beste wekkerradio. Bij bol.com kun je filteren op het aantal sterren dat een wekkerradio krijgt van eerdere kopers. Op basis daarvan kun je de kwaliteit en daarmee de waardering wat inschatten. Bekijk hier de top 5 populairste wekkerradio’s die zijn verkocht via bol.com.

Afbeelding Producten Actuele Prijs
Philips TAR3306 – Klokradio – Zwart
Bekijk product
Philips klokradio zwart Philips TAR3205 – Klokradio Digitaal – Zwart Bekijk product
Denver Wekkerradio met projectie Denver CRP-618 – Wekkerradio met projectie – Zwart Bekijk product
Wekkerradio met projectie Frelo Wekker – Wekkerradio met Projectie – Wit Bekijk product
Wekkerradio met slaaptimer Lenco CR-07 – Wekkerradio voor kinderen met slaaptimer Bekijk product

Keuzes bij het kiezen van een wekkerradio

Bij het kiezen van een wekkerradio zijn er best veel factoren waarop je kunt letten. Zo kies je het soort ontvangst dat je wenst, het soort aansluiting, de afspeelmogelijkheden en vele extra’s. Zoals opties voor wake-up light, snoozen en het meervoudige alarm. Wij vertellen je over deze opties en de verschillen hiertussen. 

Ontvangst wekkerradio

Bij het kiezen van het soort ontvangst dat je wilt voor jouw wekkerradio, heb je drie keuzes: FM/AM, DAB+ of internet. Wat is het verschil?

FM/AM wekkerradio

Luister je FM/AM-radio, dan luister je via een bepaalde radiofrequentie naar de radio-uitzendingen. Dit is de meest traditionele manier van radio luisteren. FM wordt tegenwoordig vaker gebruikt dan AM. Via FM heb je minder last van ruis dan met AM.

[lasso ref=”bol-33″ id=”1783″ link_id=”177″]

Wekkerradio DAB+

Met een DAB-wekkerradio luister je digitaal. Hierdoor heb je nooit last van ruis. Met DAB beschik je over meer radiozenders dan met FM. Koop je een van de nieuwste wekkerradio’s, dan beschikt deze zeer waarschijnlijk standaard over DAB+.

[lasso ref=”bol-36″ id=”1799″ link_id=”185″]

Internetradio

Naast AM/FM en DAB+ heb als ontvangstoptie ook internet. Met een internetradio ontvang je onwijs veel (inter)nationale zenders via jouw wifi. Zo stel je jouw wekkerradio dus af op de radiozender die je maar wilt. In welk land dan ook.

[lasso ref=”bol-35″ id=”1794″ link_id=”184″]

Afspeelmogelijkheden van een wekkerradio 

Naast het soort ontvangst van de wekkerradio zijn er ook nog het soort afspeelmogelijkheden om uit te kiezen. Zo kies je uit radio, bluetooth, USB, een SD-kaart, cd én zelfs nog cassettes.

  • Radio: stel je als afspeelmogelijkheid radio in, dan ontvang je FM en AM. Je stelt de radio af op jouw favoriete radiozender. Het blijft dan wel een verrassing waarmee je opstaat.
  • Bluetooth: met een bluetooth-wekkerradio stream je muziek, of andere geluidsfragmenten, vanaf een elektronisch apparaat. Zo kies je zelf de muziek waarmee je wordt gewekt. Of de afspeellijst waarmee je wakker wordt.
  • USB en SD-kaart: kies je voor USB, dan plug je een USB-stick of mp3-speler aan op de wekkerradio. Ga je voor SD, dan plaats je een SD-kaart in de wekkerradio.
  • Cassette of cd: ze zijn nog niet vergeten, gelukkig. Ook voor cd’s en cassettebandjes zijn er wekkerradio’s. Kies jouw cassettebandje of cd om mee gewekt te worden met jouw wekkerradio. De wekkerradio’s met cd-spelers zijn wel redelijk prijzig. 

Stroomaansluiting van een wekkerradio

Als stroomaansluiting heb je keuze uit drie opties: stekker, batterij of accu. Wat is het verschil?

Wekkerradio met stekker

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar een wekkerradio met een stekker werkt doordat je deze in het stopcontact steekt. Een handige optie voor als de wekkerradio gewoon naast je bed staat en op dezelfde plaats blijft staan. Kies je voor een stekkerradio, dan geef je bij bol.com aan dat je het lichtnet als stroomaansluiting wilt.

Wekkerradio op batterijen

Neem jij je wekkerradio vaak mee en/of gebruik je deze vaak waar geen stopcontact is? Kies dan voor een wekkerradio op batterijen. Het enige waar je aan moet denken is dat je de batterij soms vervangt. Een groot deel van het aanbod aan wekkerradio’s werkt op batterijen.

[lasso ref=”bol-37″ id=”1802″ link_id=”186″]

Draadloze wekkerradio

Naast de wekkerradio op batterijen en met stekker, bestaan er ook wekkerradio’s op een accu. Deze zijn, net als die op batterijen, draadloos. In plaats van op een gewone batterij, werkt deze op een accu. Dit betekent dat je deze vaker moet opladen dan dat je een batterij moet vervangen. Je legt deze wekkerradio dus wel soms aan het stopcontact. Van wekkerradio’s met accu zijn er minder dan op batterij en met stekker.

[lasso ref=”bol-38″ id=”1804″ link_id=”187″]

Let op: er zijn ook wekkerradio’s met een draadloze oplader. Dit is wat anders, hiermee laad je namelijk mét de wekker je telefoon op. Handig!

Andere wekkeropties

Er zijn nog meer factoren om je voorkeuren over aan te geven als via je bol.com op zoek gaat naar een wekkerradio. Dat zijn de volgende:

  • Meervoudig alarm: gebruik je de wekker met meer dan één persoon? Je stelt op dezelfde wekker met een meervoudig alarm gewoon verschillende wekkers in. Dat betekent ook de optie voor een ander muziekje om mee op te staan. Of wil je doordeweeks op een ander tijdstip opstaan dan in het weekend? Dan stel je dat in met een meervoudig alarm.
  • Week- en weekendalarm: net als met het meervoudig alarm, kun je hiermee verschillende wektijden invoeren. Voor de verschillende dagen van de week.
  • Sleeptimer: hiermee geef je een tijdslimiet aan voor een bepaalde radiozender of andere muziekbron. Met de sleeptimer stopt de radiowekker na een bepaalde tijd terwijl jij rustig in slaap valt.
  • Snooze: wie kent de snooze-optie niet? Nog even tien minuutjes doorslapen zonder dat je je verslaapt?
  • Wake-up light: het is heel natuurlijk om wakker te worden van het natuurlijke licht. Dat doen we vaak niet, omdat we ons vaste ritme hebben. Met een wake-up light wordt een zonsopkomst gesimuleerd. Met een wekkerradio met licht word je alsnog op een ‘natuurlijke’ manier gewekt door het licht in combinatie met jouw muziek of geluidsfragmenten.

Wekkerradio met draadloze oplader 

Er bestaan wekkerradio’s waarmee je jouw mobiel draadloos kunt opladen. Handig, want in de nacht leg je jouw mobiel gewoon op of bij de wekkerradio en de batterij van je smartphone is in de ochtend opgeladen. Zie hier wekkerradio’s die ook werken als draadloze oplader.

[lasso ref=”bol-39″ id=”1807″ link_id=”188″]

Wekkerradio met projectie

Zo goed als alle digitale wekkerradio’s laten de tijd zien door middel van lichtgevende digitale cijfers. Zo zie je ook in het donker hoe laat het is. Sommige wekkerradio’s hebben specifiek een plafondprojectie. Je ziet of een wekker hierover beschikt door bij de specificaties te kijken naar een ja of nee bij de spec ‘plafondreflectie’.

Veelgestelde vragen over wekkerradio’s

Wat betekent wekkerradio?

Het spreekt natuurlijk redelijk voor zich. We weten allemaal wat een wekker is: een apparaat dat jou wekt op het moment dat jij daarvoor instelt. Ook de radio is geen onbekend apparaat: hiermee speel je muziek af. Vroeger alleen afkomstig van AM- en FM-zenders. Nu ook met meer eigen controle, via bijvoorbeeld bluetooth, wifi en USB-kaarten. Combineer je dus een wekker en een radio, dan heb je een wekker die jou wekt met muziek. Of andere geluidsfragmenten. Afhankelijk van jouw keuzes.

Wat is de beste wekkerradio?

Wat is de beste en wat is een goede wekkerradio? Dat hangt helemaal af van jouw wensen. Bij bol.com geef je aan wat jouw verschillende voorkeuren zijn voor de klokradio. Je ziet dan welke aan die eisen voldoen. Kies de voor jou beste radiowekker. Zo bepaal je welke wekkerradio jij moet kopen. Of bekijk de top 5 populaire wekkerradio’s.

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.