Terrasverwarmer
Terrasverwarmer
"Close up at patio heater, colorful illuminated buildings in backgroud. Night time"

Terrasverwarmer

Terrasverwarmer kopen?

Een terrasverwarmer maximaliseert je tijd in de buitenruimtes rond jouw huis of tuin, zodat je van je eigen achtertuin of terras kunt genieten, zelfs wanneer er een koude rilling in de lucht hangt. Veel gezinnen investeren in hun achtertuin, maar hebben geen plan voor die koude zomeravonden of wanneer de winterkou al vroeg in het seizoen begint.

Beste terrasverwarmers

De beste terrasverwarmers complimenteren je buitendecor en maken het gemakkelijk om warm te blijven zonder vloeibare brandstoffen te spatten of zware machines te verplaatsen. Maar met zoveel beschikbare opties, hoe weet je welke terrasverwarmer de beste is? Nou, wij hebben het voor jouw op een een handig rijtje gezet. Na het testen en uitproberen van vele modellen en opties, hebben we de top vijf beste terrasverwarmers uitgezocht, zodat je weer kunt genieten van je eigen buitenruimte en tuin.

Goedkoopste optie
Best beoordeeld op BOL.com
Beste gas terrasverwarmer
Geschikt voor binnen en buiten
Beste muurterrasverwarmer
Twee jaar garantie & zeer compact
Best beoordeeld op BOL.com
Beste gas terrasverwarmer
Geschikt voor binnen en buiten
Beste muurterrasverwarmer
Twee jaar garantie & zeer compact
Lasso Brag

Cosi Fires terrasverwarmer

De Cosi Fires sfeer terrasverwarmer is de beste terrasverwarmer voor terrassen in de achtertuin, veranda’s en andere ruimtes die wat warmte nodig hebben. Met een slank ontwerp en eenvoudig te gebruiken functies, is deze terrasverwarmer een highlight voor bijeenkomsten en diners in de buitenlucht. Laat je niet misleiden door het kleine ontwerp; de warmte die doordringt van deze terrasverwarmer is voldoende om je te laten genieten van jouw terras, ongeacht de temperatuur buiten.

Deze terrasverwarmer gebruikt gaspatronen van 190 gram als brandstofbron die tot zes uur branden en warmte en licht rond de tafel produceren. Het gaspatroon wordt eenvoudig aan de onderkant van de terrasverwarmer geïnstalleerd, zodat je nooit te maken krijgt met vloeibare brandstoffen die overal kunnen morsen. De Cosi Fires sfeerlantaarn is compact met helder glas aan de bovenkant en een zwarte basis. De metalen onderdelen aan de binnenkant zijn bedekt met kiezels voor een stijlvolle afwerking die bij elk decor past.

Het rechthoekige ontwerp geeft u een betere grip dan ronde ontwerpen bij het verplaatsen van deze kachel van de ene naar de andere ruimte. Om de Cosi Fires sfeerlantaarn te gebruiken, plaats je gewoon een gaspatroon en gebruik je een lange BBQ-aansteker om de vlam te ontsteken. Als je klaar bent, druk je op de knop aan de buitenkant om de gasstroom te stoppen en het vuur uit te schakelen. Je zult erg blij zijn dat deze strakke terrasverwarmer wordt geleverd met twee jaar garantie tegen fabrieksfouten, zodat je hem met een gerust hart het hele seizoen door kunt gebruiken. Een nadeel is echter dat de Cosi Fires terrasverwarmer niet weersbestendig is. Neem deze prachtige outdoor decoratie en verwarmingstoestel dus mee naar binnen als het regent of sneeuwt. Of gebruik hem als terrasverwarmer onder een overkapping

Twee jaar garantie & zeer compact
Cosi Fires terrasverwarming
€139,50 euro

De Cosi Fires sfeer terrasverwarmer is de beste terrasverwarmer voor terrassen in de achtertuin, veranda's en andere ruimtes die wat warmte nodig hebben. Met een slank ontwerp en eenvoudig te gebruiken functies, is deze terrasverwarmer een highlight voor bijeenkomsten en diners in de buitenlucht. Laat je niet misleiden door het kleine ontwerp; de warmte die doordringt van deze terrasverwarmer is voldoende om je te laten genieten van jouw terras, ongeacht de temperatuur buiten.

Pros:
 • Zes uur brandtijd
 • Compact en strak ontwerp
 • Twee jaar garantie
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Decoratie en verwarming
Cons:
 • Niet weerbestendig
 • Geen afstandsbediening

Sfeer terrasverwarming op elektrisch

Beste gas terrasverwarmer

De MaxxGarden terrasverwarmer is één van de best beoordeelde gas terrasverwarmers op BOL.com. Met een gemiddelde beoordeling van 4,9 sterren van de 5 sterren zijn gebruikers zeer positief over deze gas terrasverwarmer van MaxxHome. De gas terrasverwarmer is 2.21 meter hoog en heeft een diameter van 2.75 meter. Het bedrijfsvermogen kan reiken tot 13000 Watt, waardoor deze het hoogste bedrijfsvermogen van alle terrasverwarmers heeft op deze pagina. De beschermingsklasse is IPX4, waardoor deze terrasverwarmer spatwaterdicht is.

De MaxxGarden terrasverwarmer is een stevige terrasverwarmer die voldoende warmte aan hoofd en benen geeft. Dankzij de handige wieletjes is de terrasverwarmer gemakkelijk te verplaatsen naar nieuwe terraslocaties. Het model is 2.21 meter hoog en past daarom perfect bij een loungeset in de tuin. De warmte-intensiteit van deze terrasverwarmer is eenvoudig en traploos instelbaar.  Zo verbruik je dus niet onnodig veel brandstof. De heater is voorzien van een elektronische ontsteking en kan op zowel butaan- als propaangas worden aangesloten. Bovendien is deze terrasverwarmer dankzij de ontstekende vlammen ook erg sfeervol.

Beste gas terrasverwarmer
MaxxGarden gas terrasverwarmer
€184,99 euro

In het voorjaar, het najaar of tijdens een koelere zomeravond in Nederland buiten in de tuin zitten lekker genieten van een nazomer avond? Dat kan met de MaxxGarden Terrasverwarmer.

Pros:
 • Super stevig
 • Gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes
 • Traploze instelbaarheid tot 13000 W
 • Veilig voor kinderen en huisdieren wegens de omvalbeveiliging
Cons:
 • Exclusief gasdrukregelaar

MaxxGarden gas terrasverwarmer Gas terrasverwarmer MaxxGarden

Esschert Design Bio Ethanol Ronde Decoratieve sfeerverwarming

De Esschert Design terrasverwarmer is één van de beste en goedkoopste terrasverwarmers op gas die wat elegantie toevoegt aan je terrasopstelling. Dit veelzijdige apparaat kan zowel buiten als binnen worden gebruikt. Met zijn compacte, kleine en moderne ontwerp valt de Esschert Design terrasverwarmer op als design element in je buiten interieur. Het ronde ontwerp past comfortabel op tafels en past moeiteloos bij andere buitendecoraties.

Deze kleine maar machtige gasgestookte power heater wordt geleverd met een jaar garantie, zodat u er zeker van kunt zijn dat hij in alle seizoenen functioneert. De terrasverwarmer is gemaakt van duurzaam zwart metaal en glas en is ingelegd met witte kiezels. Ondanks zijn kleine formaat geeft deze terrasverwarmer de ideale hoeveelheid warmte af voor intieme avonden, zodat je van je terras kan genieten. Je kunt deze terrasverwarmer ook gebruiken om sfeer en warmte toe te voegen aan woonkamers en andere kamers.

De Esschert Design terrasverwarmer gebruikt bio-ethanol als brandstofbron, maar wordt niet geleverd met een cartridge. Eenmaal aangestoken geeft deze indrukwekkende terrasverwarmer een rook- en roetvrije vlam af die ruimtes zowel qua temperatuur als qua sfeer verwarmt. Om deze terrasverwarmer te gebruiken, plaats je de brandstof en steek je deze aan met een lange aansteker. In plaats van een knop om de vlam uit te schakelen, bevat deze terrasverwarmer een hulpmiddel om de vlam veilig en snel te doven.

De brandduur van deze kleine terrasverwarmer bedraagt maximaal een uur als de brandstofcartridge helemaal vol is, waardoor dit een geweldig apparaat is om aan het eind van de avond te gebruiken bij een laatste drankje buiten. Hoewel één uur relatief kort is, voegt het een veiligheidsfunctie toe die handig is voor entertainers die vergeetachtig zijn. Omdat er geen aan- en uitknop is, schakelt hij zichzelf binnen een uur uit, zelfs als u naar binnen bent gegaan.

Goedkoopste optie
Bio Ethanol ronde kleine terrasverwarming
€32,95 euro

De Esschert Design terrasverwarmer is één van de beste en goedkoopste terrasverwarmers op gas die wat elegantie toevoegt aan je terrasopstelling. Dit veelzijdige apparaat kan zowel buiten als binnen worden gebruikt. Met zijn compacte, kleine en moderne ontwerp valt de Esschert Design terrasverwarmer op als design element in je buiten interieur. Het ronde ontwerp past comfortabel op tafels en past moeiteloos bij andere buitendecoraties.

Pros:
 • Compact en strak ontwerp
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Geen rook of roetvorming
 • Eén jaar garantie
Cons:
 • Geen afstandsbediening
 • Eén uur brandtijd

Sfeerverwarming bio ethanol

Beste elektrische terrasverwarmers

Op wooninformatie.nl vergelijken wij ook de beste elektrische terrasverwarmers. Hieronder vindt je onze top drie beste elektrische terrasverwarmers die eventueel ook voor indoor gebruik van toepassing kunnen zijn. De meeste elektrische terrasverwarmers hebben een bedrijfsvermogen van 600 W tot maar liefst 2000 W. Met een garantie van twee jaar kun je erop vertrouwen dat deze elektrische terrasverwarmers jouw gezin jarenlang van dienst zal zijn.

Kumtel infrarood staande terrasverwarmer

De Kumtel terrasverwarmer van 1200 watt is de best beoordeelde terrasverwarmer op BOL.com met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. De kamerverwarming verwarmt een gebied thuis of op kantoor snel en gelijkmatig op. Dankzij zijn compacte afmetingen is de elektrische verwarming ideaal voor gebruik binnenshuis zoals kantoor, bureau, thuis, slaapkamer, woonkamer en overal waar je hem nodig hebt.

De terrasverwarmer van Kumtel stelt het bedrijfsvermogen tussen 1200 W en 600 W in, om energie te besparen. Met de ingebouwde draaggreep kun je de Kumtel infrarode terrasverwarmer overal plaatsen waar je extra warmte nodig hebt. Het elegante en moderne design geeft ook nog een stilistische indruk aan gasten en bewoners. Het laat je huis er meer samentrekkend uitzien, sfeer en warmte. Kumtel geeft ook nog eens 2 jaar fabrieksgarantie bij aankoop van deze terrasverwarmer. 

Best beoordeeld op BOL.com
Kumtel infrarood staande terrasverwarmer
Vanaf €64,95 euro

De Kumtel Infrarood staande terrasverwarming ingebouwd met thermostaat is één van de best beoordeelde producten op BOL.com. De infrarood verwarming voor binnen en buiten, 2 handige warmtestanden voor de juiste verwarming maakt de Kumtel terrasverwarming nog gemakkelijker te gebruiken. De terrasverwarmer is draagbaar en beschikt over 1200 watt.

Pros:
 • Geschikt voor: Binnen & buiten
 • Ingebouwd handvat voor extra mobiliteit
 • Vier verschillende warmte-instellingen
 • 230 volt ingangsspanning
 • Een strak, zwart torenontwerp dat volledig mobiel is.
 • Automatische uitschakeling ter bescherming tegen oververhitting
Cons:
 • Geen minpunten vindbaar op BOL.com

Kumtel terrasverwarming Kumtel infrarood elektrische terrasverwarming

VONROC Verwarmer Marsili 2000W

De VONROC Marsili terrasverwarmer is één van de beste elektrische terrasverwarmers voor buitenterrassen, omdat hij aan een muurbevestiging hangt om je ruimte te maximaliseren zonder aan comfort in te boeten. De VONROC Marsili is een elektrische terrasverwarmer die continu warmte geeft totdat je klaar bent met het gebruik ervan. Deze buitenverwarmer beschikt over twee temperatuurstanden die de infraroodwarmte op 10 tot 12 meter van het apparaat laat doordringen.

Deze krachtige terrasverwarmer is gemaakt van duurzaam aluminium met een compact en onopvallend ontwerp. De slanke zwarte metalen buitenkant past goed bij andere terrasdecoraties, zodat je zijn aanwezigheid alleen opmerkt vanwege zijn warmte. Eén van de opvallendste kenmerken van verticale terrasverwarmerss zoals deze is dat ze veilig buiten het bereik van jonge kinderen kunnen worden geïnstalleerd. Deze terrasverwarmer heeft extra veiligheidsvoorzieningen zoals bescherming tegen oververhitting en een IP65-classificatie tegen vocht en stof.

Hangende terrasverwarmer

De VONROC elektrische hangende terrasverwarmer met infrarood warmte warmt op binnen één seconde na het inschakelen van stroom. Deze buiten hangende heater heeft een afstandsbediening, dus je hoeft niet eens op te staan van je stoel om de kamer van warmte te voorzien. Het pakket bevat een ophangbeugel en de hardware om deze elektrische warmtestrip gemakkelijk aan een muur of plafond te installeren. Met een garantie van twee jaar kun je erop vertrouwen dat dit apparaat jouw gezin jarenlang van dienst zal zijn.

De twee warmtestanden stralen een aantrekkelijke en warme rode gloed uit, zodat je weet dat het apparaat is ingeschakeld. De lage stand werkt op 1000W, terwijl de hoge stand 2000W gebruikt. Een nadeel van de hoge vermogensstand is dat het uitgestraalde licht vrij fel is. De hoge warmte-instelling is niet aan te raden als je sterren kijkt of een schemerige sfeerverlichting wilt.

Beste muurterrasverwarmer
VONROC Sfeervolle terrasverwarmer Marsili 2000W
€84,95 euro

De VONROC Marsili terrasverwarmer is één van de beste elektrische terrasverwarmers voor buitenterrassen, omdat hij aan een muurbevestiging hangt om je ruimte te maximaliseren zonder aan comfort in te boeten. De VONROC Marsili is een elektrische terrasverwarmer die continu warmte geeft totdat je klaar bent met het gebruik ervan. Deze buitenverwarmer beschikt over twee temperatuurstanden die de infraroodwarmte op 10 tot 12 meter van het apparaat laat doordringen.

Pros:
 • Onbeperkte brandduur
 • Twee jaar garantie
 • Twee vermogensstanden
 • Weerbestendig
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Duurzame constructie
 • Afstandsbediening
Cons:
 • Licht is fel
 • Niet gemakkelijk mobiel

Vonroc terrasverwarming Vonroc muur elektrische terrasverwarming

Alpina terrasverwarming 800 watt

Deze elektrische verwarming neem je gemakkelijk overal met je mee naartoe dankzij het geïntergreerde handvat. Hierdoor zet je de heater makkelijk op verschillende plaatsen door het huis.  Met zijn hittebestendige gaaswerk en speciale aanraakbescherming voorkomt deze terrasverwarmer het per ongeluk verbranden van de huid op korte afstand. Daarnaast beschikt deze verwarmer ook over kantelbeveiliging.

De terrasverwarmer beschikt over een IP44 waarde waardoor hij aangetoond stof- en spatwaterbestendig is. Onder spatwater vallen onder andere kleine regenbuien of bijvoorbeeld drankspetters die van de eettafel af komen wanneer een glas omvalt.

Geschikt voor binnen en buiten
Alpina Terrasverwarmer 800w
€84,99 euro

Elektrische terrasverwarmers zijn over het algemeen een stuk zuiniger en efficiënter dan terrasverwarming op basis van gas. De Alpina terrasverwarmer geeft genoeg warmte af en ziet er mooi en gezellig uit voor indoor en outdoor gebruik. Deze elektrische verwarming neem je gemakkelijk overal met je mee naartoe dankzij het geïntergreerde handvat. 

Pros:
 • Geeft genoeg warmte af
 • Eenvoudige bediening
 • Ziet er mooi en gezellig uit
Cons:
 • Kabel (1,8m) wordt door sommigen als kort ervaren

Terrasverwarming van Alpina Alpina elektrische terrasverwarming

Veelgestelde vragen over terrasverwarmers

Vind hieronder antwoorden op de meest gestelde vragen over de beste terrasverwarmers.

Hoe werkt een terrasverwarmer?

Terrasverwarmers gebruiken stralingswarmte of vuur om de ruimte rond het verwarmingsapparaat te verwarmen. In tegenstelling tot een elektrische ruimteverwarmer die hete lucht blaast, produceren elektrische terrasverwarmers stralingswarmte die wordt aangedreven door elektriciteit. Stralingswarmte wordt door elektromagnetische golven van het verwarmingstoestel afgevoerd om de ruimtes in de omgeving ervan op te warmen. Net als elektrische terrasverwarmers produceren terrasverwarmers op gas stralingswarmte, maar in plaats van elektriciteit gebruiken ze gas als brandstof.

Wat verbruikt een terrasverwarmer?

Terrasverwarmers van topklasse verbruiken drie belangrijke brandstofbronnen: butaan, propaan en elektriciteit. Elektriciteit is een handige brandstofbron, maar beperkt de plaatsing van je terrasverwarmer tot de plaats waar de stopcontacten zich bevinden en de lengte van de kabel. Terrasverwarmers op butaan, propaan of hout hebben meer mobiliteit omdat de brandstofbron overal kan branden. Het vuur is echter uit totdat je opnieuw brandstof aanvult als de brandstof op is.

Hoe lang gaat een gasfles voor een terrasverwarmer mee?

Gasflessen voor terrasverwarmers gaan doorgaans zes tot tien uur mee, afhankelijk van de grootte van de verwarmer en de gekozen temperatuur.

Welke gasfles voor terrasverwarmers is het beste?

Propaan is het meest populaire type gas voor gebruik in een terrasverwarmer, omdat het een vriestemperatuur heeft van -188 C (-306 F). Butaan heeft moeite met verdampen zodra de temperatuur -0,4 C (-31 F) bereikt. Aangezien dit net onder het vriespunt ligt, is het geen ideale brandstof voor terrasverwarmers buiten in het vroege voorjaar, de late herfst en de winter.

Waar moeten terrasverwarmers worden geplaatst?

Terrasverwarmers moeten worden geplaatst in de buurt van plaatsen waar mensen zitten en de warmte van het apparaat kunnen voelen. Let er echter op dat u de verwarming niet te dicht bij planten, hangende versieringen of andere bloemstukken plaatst die bij een verdwaalde vonk zouden kunnen ontbranden. Plaats je terrasverwarmer niet in de buurt van een barbecue op gas of andere brandbare materialen in de buurt.

Wat kost een terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer kost tussen €50 euro en kan meer dan €1.000 euro kosten. Particuliere terrasverwarmers zijn meestal kleiner dan commerciële verwarmers en zitten aan de onderkant van de prijsklasse. Houd er rekening mee dat er extra kosten van brandstof zijn als je kiest voor een verwarmer die op gas werkt en de kosten van elektriciteit als je voor een elektrische gaat.

Wat is de historie van terrasverwarmers?

De eerste terrasverwarmers, zijn ontworpen en gebouwd door Edin J. Cowan in 1961, en dit zijn de originele terrasverwarmers. Deze handige, efficiënte en effectieve terrasverwarmers werden door hotels, restaurants en country clubs in de kustgebieden van Californië, waar ze voor het eerst werden gebruikt, opgepikt.

Conclusie: Wat is de beste terrasverwarmer?

Nu je de beste terrasverwarmers hebt bekeken, is het tijd om te beslissen welke voor jou werkt. Na het testen en onderzoeken van deze elegante en praktische terrasverwarmers, is het eindoordeel dat de beste terrasverwarmer de Kumtel staande terrasverwarmer en VONROC Marsili 2000w zijn. De Kumtel is geschikt voor particulieren en voor indoor en buiten gebruik en de Marsili 2000w is geschikt voor de horeca met een meegeleverde muurbevestiging, zodat je niet levert op vierkante meters.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.
Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.