Tosti ijzer

Tosti ijzer

Tosti ijzer

Een tosti maken doe je met alle tosti-ijzers, maar het ene tosti-ijzer is het andere niet. Je kunt verschillende keuzes maken in de aanschaf van een tosti-apparaat. Zo zijn er tosti-ijzers met verwisselbare platen, zodat je ook meteen een grill-apparaat en/of wafelijzer hebt. Je hebt dan een 3-in-1-tosti ijzer. Handig, want dat scheelt ruimte in de keuken. En aanschafkosten. Ook verschillen tosti-ijzers verder onder andere in formaat, van materiaal, in vermogen en van vorm. Wooninformatie geeft je handige informatie om een keuze te maken tussen alle tosti-ijzers. We laten je ook een tosti-ijzer-top 5 zien. 

Beste tosti ijzer 

Wat is het beste tosti-ijzer en welk tostiapparaat moet jij kiezen? Dat hangt af van wat jij belangrijk vindt en hoeveel je wilt uitgeven. Elk tosti-ijzer maakt tosti’s, maar het aantal, de snelheid en de vorm verschillen soms. Net als het aantal extra opties dat je hebt met sommige ijzers; zoals ook grillen en het maken van wafels. Op bol.com geef je aan wat jij belangrijk vindt en je ziet welke tosti-ijzers daaraan voldoen. Je ziet daar ook per tosti-ijzer of deze in de aanbieding is. Bij bol.com kun je ook aangeven dat je wilt zien welke tosti-ijzers het beste zijn getest. Wooninformatie laat je hieronder zien welke vijf tosti-ijzers populair zijn bij bol.com. 

Afbeelding Producten Actuele Prijs
Tosti ijzer
Tristar SA-3060 Tosti-ijzer – Cool Touch – Anti-aanbaklaag
Bekijk product
Tosti ijzer kopen Tefal Snack Collection SW854D – Contactgrill Bekijk product
Beste tosti ijzer Tosti ijzer- Tomado TGS2001S – Grillplaten – 750 Watt Bekijk product
Tosti ijzer beste Contactgrill – Tomado TGM2001S – Multigrill 3 in 1 – Inclusief tosti en wafelplaten Bekijk product
Tosti ijzer op accu Tosti ijzer- Domo DO9056C – Croque XL – 2 tosti’s Bekijk product

Tosti ijzer kopen

Je koopt het goedkoopste tosti-ijzer al voor rond de € 18,-. De prijzen lopen op tot in de honderden euro’s. En voor horeca-tosti-ijzers kun je zelfs meer dan duizend euro moeten neerleggen. Er zijn veel merken die tosti-ijzers op de markt brengen. Ga je een tosti-ijzer kopen, dan heb je keuze tussen onder andere merken als Tefal, Tomado, Princess, Domo en Tristar. Naast veel merken zijn er ook veel winkels waar je tosti-ijzers koopt. Niet alleen Blokker, Mediamarkt en HEMA bieden deze aan, je vindt deze apparaten ook vaak bij Action, Lidl en Kruidvat. Je kunt er ook voor kiezen om jouw tosti ijzer online te kopen. Online vergelijk je tal van tosti-ijzers met elkaar, op basis van de eisen die jij belangrijk vindt. Dat maakt het maken van de voor jou beste keuze een stuk makkelijker.

[lasso ref=”bol-25″ id=”1603″ link_id=”118″]

Waar rekening mee houden bij kiezen tosti-ijzer?

Zoals we eerder al vertelden, zijn er bij het kiezen van een tosti-ijzer verschillende keuzes te maken. Zo kies je de grootte, het soort platen dat je wilt en óf je meerdere platen wilt. Ook kun je je voorkeur in vermogen aangeven en zo zijn er nog tal van opties. Wooninformatie vertelt je wat je opties zijn.

Platen: soorten, verwisselbaar of vast?

De meeste tosti-ijzers zijn uitgevoerd met de standaard tostiplaten. Anderen bezitten meerdere opties, doordat de platen daarvan verwisselbaar zijn. Sommige tosti-ijzers zijn 3-in-1-tosti-ijzers. De basis is dan een tosti-ijzer, maar je krijgt er extra platen voor bijvoorbeeld grillen en maken van wafels bij. Er zijn zelfs poffertjes- en donutplaten en diepe bakplaten voor het maken van bijvoorbeeld lasagne. 

[lasso ref=”bol-22″ id=”1579″ link_id=”114″]

Grootte en aantal tosti’s in een tosti ijzer

Je hebt tosti-ijzers in verschillende formaten. Bij bol.com geef je je voorkeur aan op basis van het aantal personen. Te beginnen bij eenpersoons-tosti-ijzers. Dat zijn de kleine, mini tosti-ijzers. De meeste tosti-ijzers zijn gemaakt voor twee tosti’s, maar er bestaan ook een hoop grotere tosti-ijzers. Daarmee maak je in één keer tot drie of vier tosti’s.

[lasso ref=”bol-23″ id=”1592″ link_id=”115″]

Vermogen van een tosti ijzer

Het vermogen wordt aangegeven met een wattage. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger het energieverbruik vaak is, maar hoe sneller het apparaat werkt. Je hebt voor tosti-ijzers keuze uit vermogens van minimaal onder de 1.000 watt en tot 2.500 watt. De meeste tosti-ijzers hebben een vermogen van onder de 1.000 watt. 

Extra opties van een tosti ijzer

  • Vorm: grill, driehoek of koele wand;
  • Materiaal;
  • Indicatielampje (veel beschikken hierover);
  • Timer;
  • BPA-vrij;
  • Temperatuur instelbaar;
  • Automatische thermostaatregelaar;
  • Anti aanbakplaten (meeste tosti-ijzers beschikken hierover).
[lasso ref=”bol-21″ id=”1573″ link_id=”113″]

Tosti-ijzer gasfornuis én inductie

Op een ouderwetse manier met een gietijzer tosti’s maken kan nog altijd. Je kiest dan voor een, vaak, eenpersoonsgietijzer. Al bestaan ze ook voor twee tosti’s. Je maakt de tosti dan op het gasfornuis óf zelfs op inductie. Ook bij bol.com vind je deze gasfornuis- en inductie-tosti-ijzers, je kunt hier alleen niet specifiek op filteren.

Tosti ijzer op accu

Wil je beschikken over een tosti ijzer die werkt op een accu? Die bestaan. Handig bijvoorbeeld als je een echte tosti-fanaat bent en onderweg met de auto of vrachtwagen graag een tosti eet. Zo bestaat er het All Ride Tosti-Apparaat voor onderweg. Deze kun je aanschaffen via bol.com.

[lasso ref=”bol-24″ id=”1596″ link_id=”116″]

Tosti ijzer schoonmaken

Hoe je een tosti-ijzer schoonmaakt, hangt af van wat voor soort tosti-ijzer je hebt. Lees altijd eerst de handleiding van jouw tosti-ijzer om te weten hoe je jouw tosti-ijzer schoonmaakt. Gebruik in ieder geval geen schuursponsjes, want daarmee beschadig je de anti-aanbaklaag. Heb je verwisselbare, uitneembare platen? Dan kun je deze uitnemen en afwassen of schoonmaken in de vaatwasser. Of deze in de vaatwasser kunnen, hangt af van wat er in de handleiding staat. Zitten jouw platen vast? Dan is het handig om de platen met een doekje af te nemen. Zorg er altijd voor dat het tosti-ijzer is afgekoeld en dat de stekker niet meer in het stopcontact zit als je het ijzer schoonmaakt. Let bij het schoonmaken van het apparaat op het gebied van het snoer, dit gebied kan niet altijd tegen water. 

Veelgestelde vragen over een tosti ijzer

Hoe lang tosti in ijzer?

Hoe lang moet een tosti in het tosti-ijzer? Meestal zit je tosti zo’n vijf minuten in het ijzer. Afhankelijk van de temperatuur die jij instelt én je voorkeur voor de tosti: wil je deze zacht met net gesmolten kaas of liever heel krokant? Laat een tosti-ijzer altijd eerst opwarmen voordat je de tosti erin stopt.

Hoe werkt een tosti ijzer? 

Een tosti-ijzer verwarmt van boven en onder. Meestal gebeurt dit met twee metalen platen die op temperatuur komen door een elektrisch verwarmingselement. De warmte is naarbinnen gericht. Je kiest zelf (indien mogelijk) je instellingen op het tosti-ijzer.

Hoe warm wordt een tosti ijzer? 

Je kunt bij sommige tosti-ijzers zelf kiezen tot welke temperatuur deze gaat. Wel is er een maximale temperatuur, die verschilt per merk en apparaat. Het ene tosti-ijzer gaat tot maximaal 180 graden, terwijl het ander verwarmt tot wel maximaal 275 graden.

Wat is het beste tosti ijzer?

Wat het beste tosti ijzer is, hangt af van jouw eisen. Bij bol.com zie je welke tosti-ijzers het beste zijn getest.

Wat kun je allemaal in een tosti-ijzer doen?

Ook al heb je een tosti-ijzer zonder verwisselbare platen… je kunt er uiteraard meerdere producten in verwarmen. Zo kun je een wrap in het tosti-ijzer doen, hamburgers, kipfilet, worstjes, ananas en groenten. Uiteraard kun je het tosti-ijzer ook als broodrooster inzetten. En zo kun je nog wel even doorgaan. Experimenteren kan altijd. 

Hoe maak je een tosti ijzer schoon?

Hoe je jouw tosti-ijzer schoonmaakt, hangt af van wat de leverancier in de handleiding heeft staan. Zet het ijzer altijd uit en haal de stekker uit het stopcontact als je het schoonmaakt. Maak het ijzer niet schoon met een spons, dan beschadig je de anti-aanbaklaag. 


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.
Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.