Saunakachel
Saunakachel
Interieur van sauna en saunatoebehoren op achtergrond

Saunakachel

Saunakachel kopen

Als u ooit een infrarood sauna hebt bezocht, weet u waarschijnlijk hoe rustgevend en cruciaal deze plek is om uw geestelijke gezondheid te verbeteren, te ontspannen en chronische pijn te verlichten. Om deze ongelooflijke diensten aan te bieden, kunt u overwegen uw huidige sauna uit te breiden of een nieuwe te bouwen.
Ten eerste heeft u een saunakachel nodig om uw sauna optimaal te laten functioneren. Een saunakachel is het belangrijkste onderdeel van deze ruimte, omdat hij de gezonde eigenschappen van de sauna in stand houdt door de luchtvochtigheid te verhogen en de temperatuur te regelen. De aanschaf ervan kan echter een uitdaging zijn, omdat u rekening moet houden met verschillende eigenschappen om ervoor te zorgen dat u het meest geschikte product krijgt.

Beste saunakachels

Deze post zal helpen het proces van het selecteren van de beste saunakachel te stroomlijnen. Als u verschillende online en fysieke winkels bezoekt, zult u merken dat verschillende saunamodellen verschillende eigenschappen en prijzen hebben. Wij willen u helpen bij het aankoop- en beslissingsproces. We laten u kennismaken met enkele effectieve en geteste modellen, waarvan we garanderen dat ze u op de juiste manier van dienst zullen zijn. Lees verder voor meer informatie!

Goedkoopste optie
Tweede goedkoopste optie
8 kW Saunakachel
9 kW Saunakachel
3.6 kW Saunakachel
Goedkoopste optie
Tweede goedkoopste optie
8 kW Saunakachel
9 kW Saunakachel
3.6 kW Saunakachel
Lasso Brag

Belangrijke dingen om op te merken

Zoals eerder gezegd is de saunakachel het meest cruciale aspect van een infrarood sauna. Zonder deze kachel kunt u het doel van een sauna niet bereiken. Daarom is het belangrijk om zeer oplettend en voorzichtig te zijn bij de aankoop van dit type kachel. Als u gaat winkelen voor saunakachels, zult u merken dat de meeste gebruik maken van elektriciteit en hout. Het is echter ook goed om te weten dat er andere alternatieven op de markt zijn die het bekijken waard zijn. Het belangrijkste is dat u een saunakachel kiest die lang meegaat. Ideaal is bijvoorbeeld een saunakachel van roestvrij staal, omdat u dan niet te maken krijgt met corrosie. Dergelijke kachels zullen u lange tijd van dienst zijn. Ten slotte kunt u het beste een vakman inschakelen voor de installatie. De installatie van een verwarming brengt namelijk bepaalde risico’s met zich mee, omdat u te maken krijgt met zeer hoge temperaturen. Bovendien is een erkende elektricien ideaal als u elektrische saunakachels overweegt. U moet de elektrische aansluitingen verzorgen, wat riskant kan zijn als u niet voorzichtig genoeg bent.

Beste saunakachel: Onze selectie

Hier zijn enkele van de beste saunakachels waarvan wij garanderen dat ze u effectief van dienst zullen zijn:

Uniprodo Saunakachel(8,0 Kw)

Dit is een stijlvolle en ongelooflijke elektrische kachel die u in uw sauna kunt inbouwen. De kachel heeft een vermogen van 8,0 kW, ideaal voor sauna’s van maximaal 17 kubieke meter. Met zijn zwarte stalen behuizing, die een minimalistisch design biedt, krijgt u zeker een esthetische uitstraling in uw sauna. Deze Uniprodo saunakachel heeft een ingebouwde controle-eenheid die zeer geschikt is om u te helpen de tijd en temperatuur gemakkelijk in te stellen. De thermostaat, lichtschakelaar en timer, waaruit de bedieningsunit bestaat, bevinden zich allemaal aan de voorkant van deze kachel. Met de timer kunt u gemakkelijk de duur van elke sessie instellen, terwijl de thermostaat handig is om een consistent temperatuurniveau te garanderen. Zo kunnen uw klanten of uzelf ongestoord genieten van heerlijke saunasessies.

8 kW Saunakachel
Uniprodo Saunakachel - 8 kW
Vanaf €239 euro

Met de krachtige saunakachel van 8 kW gaat u zwetenDe elektrische saunakachel van 8 kW UNI_SAUNA_G8.0KW uit de uitgebreide verzameling saunabenodigdheden van Uniprodo is ideaal voor kleine droge privésauna-cabines van 8 tot 12 m3. Het robuuste apparaat kan indien nodig eenvoudig aan de muur worden bevestigd.

Uniprodo saunakachel (4,5kW)

Deze Uniprodo saunakachel 4,5kW heeft een mechanische timer die u kunt instellen tussen 0 en 180 minuten. Deze kachel verwarmt snel en is gemakkelijk in gebruik omdat u hem aan de muur kunt bevestigen. Ook heeft de saunakachel een optimale warmteafgifte, waardoor u snel gaat zweten. Deze saunakachel heeft ook een ingebouwde thermostaat om u te helpen de gewenste temperatuur te handhaven. Hij heeft ook een stevige stenenmand voor maximaal 10 kg saunastenen. De kachel bestaat uit aluminium zink dat niet roest, dus het onderhoud zal minimaal zijn.

Uniprodo Saunakachel - 4,5 kW
Vanaf €219 euro

Van 0 tot 100 ° C in 30 minuten met de krachtige saunakachel van UniprodoDe elektrische saunakachel van 4,5 kW UNI_SAUNA_G4,5KW uit de uitgebreide verzameling saunabenodigdheden van Uniprodo is ideaal voor droge privésauna-cabines van 3 tot 6 m3. Het robuuste apparaat kan indien nodig eenvoudig aan de muur worden bevestigd.

Uniprodo Saunakachel saunakachel 230v (9kW)

Uniprodo Saunakachel 9kW past bij saunacabines van 9 tot 13 kubieke meter. Bij het instellen van het temperatuurbereik kunt u de temperatuur van deze saunakachel instellen tussen 30 en 110 graden Celsius. De saunakachel heeft een draaiknop verwerkt in het bedieningspaneel om aanpassingen gemakkelijk te maken.
Daarnaast is de 9kW van Uniprodo gemaakt van aluminium-zink dat bestand is tegen corrosie. Ook de luchthapper en het paneel bestaan uit glanzend roestvrij staal, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over storing van de saunakachel door roest. Ook andere merken van Uniprodo, zoals de saunakachel 6kW, beschikken over deze eigenschappen, zodat u zeker bent van een saunakachel die u lang van dienst zal zijn. Een saunakachel met hoge onderhoudskosten is immers niet rendabel.

Uniprodo Saunakachel - 9 kW
Vanaf €259 euro

Saunakachel - 9 kW - 30 tot 110 ° C - incl. bedieningspaneel

De elektrische saunakachel van 9 kW UNI_SAUNA_S9.0KW van Uniprodo, uw experts voor gezondheid en schoonheid, is ideaal voor droge privé saunacabines van 9 tot 13 m3. U kunt het temperatuurbereik instellen tussen 30 en 110 ° C met behulp van de draaiknop op het geïntegreerde bedieningspaneel.

Houtgestookte saunakachel

Een houtgestookte saunakachel gebruikt hout als belangrijkste brandstof. Deze houtgestookte kachels zijn er in verschillende materialen, zoals roestvrij staal of gietijzer. Om dit type kachel te gebruiken, begint u met het aansteken van een vuur in de kachel. Het hout verhit de stenen die op de kachel zijn geplaatst, waarvoor water nodig is om de stoom vrij te maken. Het is van cruciaal belang dat u het warmteniveau aanpast om de gewenste temperatuur te handhaven. Enkele voordelen van de houtgestookte saunakachel zijn een energie-efficiënte kachel, een aangename sfeer en een ongelooflijke warmteopslag. Toch is het ook goed om op te merken dat dit type kachel zijn nadelen heeft. De kachel heeft bijvoorbeeld geen exacte temperatuurregeling en vereist hoge installaties, die duur kunnen zijn.

Sentiotec 136 saunakachel 3,6 kW
Vanaf €331,19 euro

Sentiotec 136 saunakachel 3,6 kW (ingebouwde besturing)

De Sentiotec 136 saunakachel heeft een vermogen van 3,6 kW, waardoor deze geschikt is voor een saunacabine van 2 tot 4,5 m3 inhoud. Dit model heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en is voorzien van een mooie zwarte afwerking aan de buitenzijde. De korf van de kachel biedt ruimte aan 11 kg sauna stenen. D

Elektrische saunakachel

In tegenstelling tot een houten saunakachel die hout als belangrijkste brandstofbron gebruikt, gebruikt een elektrische kachel elektriciteit als belangrijkste energiebron. Elektrische saunakachels zijn gebruikelijk en hebben de voorkeur van veel saunabezitters, omdat ze betrouwbare en consistente warmte bieden en gemakkelijk te installeren zijn. Andere voordelen zijn dat u de temperatuur van deze saunakachel gemakkelijk kunt regelen, waardoor hij kostenefficiënt is. Ook garandeert de temperatuurregeling veiligheid, omdat u de temperatuur op een bepaald niveau kunt houden.
Enkele nadelen van een elektrische saunakachel zijn het hoge stroomverbruik en het irritante knisperende geluid dat deze kachel maakt. Bovendien verbruikt dit type kachel veel stroom, dus u moet een stroomaansluiting inbouwen.

Elektrische kachel 6 kW
Uniprodo Saunakachel - 6 kW
Vanaf €152,15 euro

Saunakachel - 6 kW - 30 tot 110 ° C - incl. bedieningspaneel

De elektrische saunakachel van 6 kW UNI_SAUNA_B6.0KW uit de uitgebreide verzameling saunabenodigdheden van Uniprodo is ideaal voor droge privésauna-cabines van 5 tot 9 m3. U kunt het temperatuurbereik instellen tussen 30 en 110 ° C met behulp van de draaiknop op het geïntegreerde bedieningspaneel.

De evaluatiecriteria van saunakachels

Saunakachels zijn er in een groot aantal modellen. Toch kunt u afzonderlijke productvarianten onderscheiden door te kijken naar prestaties, verwarmingsmateriaal, grootte, verbruik en het materiaal van de saunakachel. Laten we elk van deze aspecten in detail bekijken.

Prestaties van een saunakachel

Prestaties zijn een kritische, doorslaggevende factor bij de aanschaf van saunakachels. Onder prestaties wordt verstaan de nauwkeurigheid en snelheid waarmee de saunakachel de warmte regelt. Een normale saunasessie gebruikt een optimale temperatuur van ongeveer 85 tot 95 graden Celsius.
Om het optimale vermogen van uw sauna te berekenen, moet u eerst de beschikbare kubieke meters in de ruimte bepalen. Het aantal van deze kubieke meters komt direct overeen met het volume dat de saunakachel de ruimte ongeveer zal verwarmen.

Verwarmingsmateriaal van een saunakachel

Als u een houtkachel wilt aanschaffen, is dit een cruciaal aspect dat u niet achterwege mag laten. Houten saunakachels maken gebruik van speciale kachelstenen die de warmte helpen verdelen. Deze stenen fungeren ook als bevochtigers in deze ruimte. Hoe meer stenen u gebruikt, hoe hoger de luchtvochtigheid en de temperatuur.
Er zijn verschillende soorten kachelstenen op de markt, maar de meest voorkomende zijn dioriet en graniet. Deze steensoorten hebben een goede weerbestendigheid en een minimale elasticiteit. Dit zijn cruciale elementen waar u op moet letten bij het selecteren van saunastenen. De stenen moeten ook veilig zijn voor menselijk gebruik en mogen geen schadelijke minerale bestanddelen bevatten.

Uniprodo Saunakachel - 4,5 kW
Vanaf €219 euro

Van 0 tot 100 ° C in 30 minuten met de krachtige saunakachel van UniprodoDe elektrische saunakachel van 4,5 kW UNI_SAUNA_G4,5KW uit de uitgebreide verzameling saunabenodigdheden van Uniprodo is ideaal voor droge privésauna-cabines van 3 tot 6 m3. Het robuuste apparaat kan indien nodig eenvoudig aan de muur worden bevestigd.

Grootte van een saunakachel

De grootte is een ander cruciaal aspect waarmee u rekening moet houden bij het beoordelen van verschillende saunakachels. De grootte van de saunakachel die u kiest moet in de eerste plaats passen bij het uiterlijk van de sauna om een ongelooflijk gevoel in de ruimte te creëren. Kies bovendien niet een te klein of te groot formaat om efficiënt te kunnen werken. Een grote maat (niet te groot) zorgt voor een snellere opwarming van het interieur van de infrarood sauna. Een ander belangrijk punt is dat elektrische saunakachels u meer ruimte besparen dan houtkachels. Elektrische kachels zijn niet afhankelijk van verwarmingskamers om warmte te genereren; de elektriciteit loopt via de stopcontacten.

Verbruik van een saunakachel

Nu de wereld blijft evolueren, streven de meeste huishoudens naar een zuinige benadering van het energieverbruik. Als u van plan bent een sauna te installeren, moet u zich altijd voorbereiden op een hoger energieverbruik. Daarom is het vinden van een energiezuinige saunakachel cruciaal om een hogere energierekening te voorkomen. Dit is wat u kunt doen om te zorgen voor minder energieverbruik:

  • Zorg voor een goede en voldoende luchtcirculatie.
  • Koop de juiste kachelgrootte voor uw ruimte
  • Als u graag vaker naar de sauna gaat, kies dan een saunakachel die de warmte beperkt.
8 kW Saunakachel
Uniprodo Saunakachel - 8 kW
Vanaf €239 euro

Met de krachtige saunakachel van 8 kW gaat u zwetenDe elektrische saunakachel van 8 kW UNI_SAUNA_G8.0KW uit de uitgebreide verzameling saunabenodigdheden van Uniprodo is ideaal voor kleine droge privésauna-cabines van 8 tot 12 m3. Het robuuste apparaat kan indien nodig eenvoudig aan de muur worden bevestigd.

Materiaal van een saunakachel

Het materiaal van de saunakachel is een ander belangrijk kenmerk waar u rekening mee moet houden. Het materiaal dat u kiest, moet bestand zijn tegen hoge vochtigheids- en warmteniveaus. Kortom, de kwaliteit die u kiest bij het overwegen van verschillende materiaalsoorten is van grote invloed op de levensduur van uw saunakachel. Als u een metalen model koopt, zorg er dan voor dat het bestaat uit materialen als aluminium, zink of roestvrij staal. Deze materialen laten geen roest toe, omdat bij een saunasessie veel vocht vrijkomt dat zich op de kachel afzet. Met roestvrijstalen en aluminium modellen hoeft u de kachel minder lang te onderhouden. De andere optie is de aanschaf van een betegelde of stenen saunakachel, die helpt de warmte lang vast te houden.

FAQ – Veelgestelde vragen rondom saunakachels

Wat is een saunakachel?

Het is een soort kachel die in de infrarood sauna wordt gebruikt om de baders en de hete ruimte te verwarmen. Deze kachel komt ook van pas om het water dat in de hete stenen van de sauna wordt gegooid om te zetten in stoom. De kachels worden onder meer ingedeeld op basis van hun verwarmingsmethode en vermogen.

8 kW Saunakachel
Uniprodo Saunakachel - 8 kW
Vanaf €239 euro

Met de krachtige saunakachel van 8 kW gaat u zwetenDe elektrische saunakachel van 8 kW UNI_SAUNA_G8.0KW uit de uitgebreide verzameling saunabenodigdheden van Uniprodo is ideaal voor kleine droge privésauna-cabines van 8 tot 12 m3. Het robuuste apparaat kan indien nodig eenvoudig aan de muur worden bevestigd.

Hoe bereken je het vermogen van een saunakachel?

Een snelle formule om het vermogen van een saunakachel te berekenen is door gebruik te maken van het aantal beschikbare kubieke meters in een saunaruimte of badkamer. Het aantal kubieke meters komt overeen met het verwachte volume van de kachel om de ruimte te verwarmen.

Hoe werkt een saunakachel?

Alle saunakachels, hout, gas en elektrisch, gebruiken de convectiemethode om op te warmen. Een elektrische kachel stuurt bijvoorbeeld elektriciteit door weerstandselementen. Door de weerstand wordt elektrische energie omgezet in warmte-energie, waardoor de elementen opwarmen. Wat daarna volgt is de overdracht van warmte van de verwarmingselementen naar de gestapelde stenen bovenop de elementen. De stenen werken effectief door de warmte op te slaan, wat cruciaal is voor het verwarmen van de omringende lucht. Het (directe) contact tussen de stenen en de verwarmingselementen is cruciaal, omdat het zorgt voor een efficiënte warmteoverdracht.

Uniprodo Saunakachel - 9 kW
Vanaf €259 euro

Saunakachel - 9 kW - 30 tot 110 ° C - incl. bedieningspaneel

De elektrische saunakachel van 9 kW UNI_SAUNA_S9.0KW van Uniprodo, uw experts voor gezondheid en schoonheid, is ideaal voor droge privé saunacabines van 9 tot 13 m3. U kunt het temperatuurbereik instellen tussen 30 en 110 ° C met behulp van de draaiknop op het geïntegreerde bedieningspaneel.

Hoe installeert u een saunakachel?

U heeft effectieve kennis en technische vaardigheden nodig om een saunakachel te installeren. Daarnaast is het cruciaal dat u bij de installatie van dit type kachel de neergelegde instructies van de fabrikant volgt. Als dat niet het geval is, en u twijfelt sterk aan uw kunnen, neem dan een professional in de arm om u te helpen bij de installatie. Niettemin zijn hier de eenvoudige stappen die u kunt volgen bij het installeren van uw saunakachel:

1. De eerste stap is het kiezen van het juiste type en formaat saunakachel. De keuze is sterk afhankelijk van uw voorkeuren en de grootte van de ruimte.
2. Vervolgens moet u een geschikte locatie kiezen om de kachel te plaatsen. Uw locatie moet voldoen aan alle plaatselijke bouwverordeningen, ver van de saunamuren verwijderd zijn (minstens 6 inch) en niet in de buurt van brandbare voorwerpen liggen.
3. Hierna volgt de voorbereiding van de ruimte. De vloerruimte die u kiest om de saunakachel te plaatsen, moet goed geëgaliseerd zijn om het gewicht van de kachel te kunnen dragen.
4. De installatie is de vierde stap. Hier moet u de instructies van de fabrikant lezen en grondig begrijpen om de kachel nauwkeurig te installeren. In de meeste gevallen moet u de saunakachel monteren, de wandmontage uitvoeren en vervolgens aansluiten op de elektrische bedrading.
5. Na het uitvoeren van de sauna installatie, is de volgende cruciale stap het aansluiten op de stroom voor de werking. Deze kritische fase heeft de hulp nodig van een erkende elektricien als u niet goed bent in elektrisch werk. Ten slotte moet u de kachel testen door hem enige tijd te laten draaien om er zeker van te zijn dat hij goed verwarmt.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.

 

 

 

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.