Muizengif
Muizengif

Muizengif

Muizengif kopen?

Muizen- en rattengif is zeer effectief in het doden van muizen en gemakkelijk te onderhouden en gebruiken. Zoek naar tekenen van knaagdieractiviteit, bijvoorbeeld waar er verse uitwerpselen zijn, in of bij holen, loopgangen en voederplaatsen. Gebruik tot 40g per lokaaspunt en plaats 5 meter uit elkaar, teruggebracht tot 2 meter in gebieden met een hoge plaag. Gebruik voor de bescherming van huisdieren en kinderen een lokaasstation om accidentele blootstelling te voorkomen.

Muizenlokdoosjes zijn ontworpen om onbedoelde blootstelling aan muizengif te voorkomen. Als je muizen gif wilt gebruiken wanneer er kinderen en huisdieren in huis zijn, zal een muizenlokdoos of lokaasstation ervoor zorgen dat alleen muizen toegang krijgen tot het lokaas.

Beste muizengif soorten op een rij

Muizen kunnen schattige diertjes zijn, maar meestal zijn ze eerder frustrerend dan schattig. Deze kleine knaagdieren kunnen een ravage aanrichten in je huis en lichaam. Ze kunnen muren in je woonkamer doorkauwen, waardoor meer knaagdieren of insecten binnen kunnen komen, maar wat nog belangrijker is, ze kunnen ziekten overbrengen op mensen. Helaas is er maar één echte manier om te voorkomen dat muizen je huis tot de hunne blijven maken, en dat is met muizengif.

[lasso type=”table” id=”37″ link_id=”1310″]

Welke muizengif is het beste?

Het probleem is dat er veel muizengifproducten op de markt zijn, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke producten je geld en energie waard zijn. Wij hebben de beste producten voor je op een handig rijtje samengesteld.

Beste muizengif

Als je te maken hebt met vervelende en hardnekkige muizenplagen, dan zijn hier vijf van de beste muizengifjes die je voor weinig geld kunt overwegen en aanschaffen.

1. BSI Rodi Bro Pasta

Het BSI Rodi Bro Pasta muizengif is een pasta die zeer effectief is tegen muizen- en rattenplagen. De pasta is deegachtig en olieachtig en heeft een krachtige werkzame stof, Brodifacoum. Brodifacoum is een antistollingsmiddel dat muizen en ratten na één beet of lik laat vallen. Dit muizengif is vochtbestendig en heeft een specifieke kleur en bittere smaak die jonge kinderen kan afschrikken, maar het is het beste om ze er toch vanaf te houden. Je krijgt 30 zakjes met elk 10 gram die klaar zijn zodra je ze koopt.

[lasso ref=”bsi-rodi-bro-pastalokaas-muizen-en-rattenvergif-2-x-150-gr-bol-com” id=”3924″ link_id=”1290″]

BSI Rodi Bro Pastalokaas Muizen- en rattenvergif

2. Muskil muizengif korrels – 5 zakjes muizengif

Muskil Excellent graan is een kant en klare muizengif korrel op graanbasis klaar voor gebruik in zakjes van 50 gram. De muizengif korrels van Muskil werken reeds na een enkele opname/bijt van de korrel. Muizen en ratten sterven enkele dagen na een bijt in een muizengif korrel, zonder dat andere leden van de kolonie het doorhebben dat het door de Muskil muizengif korrels komt.  Voordelen van deze muizengif korrels is dat de muizen niet gaan stinken na een kleine opname van deze muizengif korrels van Muskil. Ook genieten de muizen van een snelle dood na de opname van deze muizengif.

[lasso ref=”muskil-muizengif-korrels-voor-binnen-en-buiten-5-zakjes-muizenvergif-met-snelle-werking-bol-com” id=”3926″ link_id=”1292″]

Grootste pakket muizengif van Muskil – 16 x 50 gram

Deze aanbieding wordt geleverd als 16x50gram, en zonder lokdozen. Deze dien je nog apart aan te schaffen.

[lasso ref=”muskil-excellent-granen-muizengif-16x-50gr-bol-com” id=”3927″ link_id=”1291″]

Muskil Excellent granen Muizengif (16x 50gr)

2. Rodi Clac Raco Muizenkorrels

De Rodi Clac Raco Mouse muizenkorrels zijn een zeer effectieve optie als je gif korrels wilt gebruiken tegen knaagdieren. De muizenkorrels worden geleverd met lokaasdoosjes die de korrels kunnen afdekken zodat andere dieren en mensen er niet bij kunnen. Het enige wat je hoeft te doen om dit gif te gebruiken is plekken vinden waar muizen vaak komen, de korrels uitzetten en de lokdozen afsluiten. De meeste mensen zien resultaat binnen een dag, na het uitzetten van dit type muizengif. Onze enige verbetering over deze muizengifkorrels is dat de lokdozen beter zouden kunnen zijn, maar wij zijn ook erg kritisch in ons oordeel.

[lasso ref=”raco-muizenkorrels-100gram-met-4-lokdozen-muizengif-muizenkorrels-4-lokdozen-zeer-bol-com” id=”3928″ link_id=”1288″]

Rodi Clac muizengif korrels

3. Zapi Muskil Gifkorrels

De volgende beste muizengif is van Zapi Muskil. Dit zijn gifkorrels die klaar zijn voor gebruik. Ze komen in verpakkingen van 50 gram die voor je zijn voor geportioneerd. Het interessante aan dit type muizengif is dat de muizen niet zo erg ruiken als ze sterven, zolang ze in een droge ruimte zitten. Elke zak van 50 gram wordt geleverd met een lokaasdoosje. Je zult deze gif korrels binnen een redelijke afstand van elkaar willen plaatsen op plaatsen waar muizen veel voorkomen in of buiten je woning. Veel mensen die dit product gebruiken, vinden de huidige knaagdieren doodt in hun huis en deze type gif korrels voorkomt ook dat er nieuwe muizen of ratten terugkeren.

[lasso ref=”muskil-muizengif-korrels-voor-binnen-en-buiten-5-zakjes-muizenvergif-met-snelle-werking-bol-com” id=”3926″ link_id=”1289″]

Zapi Muskil gif korrels

4. KB Mouse Bait Magik Paste

KB Mouse Bait is een ander pasta muizengif die zeer goed werkt om van muizen en ratten af te komen. Het werkt het beste in droge gebieden en kan nog steeds werken in vochtige gebieden, maar lang niet zo goed. Wanneer je de pasta neerlegt, beginnen de muizen binnen 24 uur na inname van het gif te sterven. Je kunt verschillende hoeveelheden kopen, maar het zijn allemaal kosteneffectieve opties. Elke lokaasdoos gevuld met de pasta kan tot 70 knaagdieren doden! In tegenstelling tot sommige andere producten, zijn de lokaasdoosjes eenvoudig te gebruiken, en je zou geen probleem moeten hebben om het muizengif in te stellen.

[lasso ref=”kb-home-defense-muizenlokdoos-magik-paste-pasta-muizenval-muizen-pasta-10g-bol-com” id=”3931″ link_id=”1308″]

5. Edialux muizen en rattengif

KB Home Defense Muizenlokdoos

Last but not least hebben we de Edialux muizen- en rattengif. Dit zijn blokjes die vanwege hun duurzaamheid beter geschikt zijn voor buiten, maar je kunt ze ook binnen gebruiken. Ze zijn bestand tegen droge en vochtige ruimtes, hoge temperaturen en vochtigheid zonder in kracht af te nemen. Voor dit type muizengif moet je aparte lokaasdoosjes kopen, maar de meeste mensen vinden het de moeite waard, omdat het muizengif zo goed werkt. Hoewel het goed werkt, is het niet het snelst werkende muizengif op onze lijst. Het kan een paar dagen duren voor je resultaat ziet, maar als je resultaat ziet, ben je blij zijn dat je het product hebt gekocht.

[lasso ref=”rattenvoederdoos-veilig-rattengif-en-muizengif-plaatsen-bol-com” id=”3935″ link_id=”1309″]

Edialux muizen en rattengif

Onderzoeken en conclusies na het gebruik ven de muizengif

Versleping draagt bij aan het risico op vergiftiging van niet-doelsoorten met anticoagulanten en het rodenticide cholocalciferol. In deze studie van de Rijksoverheid is de bruine rat verantwoordelijk voor het verslepen van lokaas, 7x werd versleping door de bruine rat waargenomen, op in totaal 162 proefperiodes (54 lokdozen (verdeeld over 3 bedrijven), gedurende 3 perioden). Daarnaast werd in 10 gevallen de versleper niet vastgesteld, maar waren de zakjes met voer wel verdwenen. In totaal is er dus 17x versleping opgetreden, op in totaal 162 proefperiodes waarin voer werd aangeboden. Niet-doelsoorten hebben de lokdozen niet betreden en er is geen versleping door deze soorten vastgesteld.

Veldstudies op basis van het gebruik van muizengif

Uit eerdere veldstudies in Nederland is echter gebleken dat niet-doelsoorten, waaronder de bosmuis, de lokdozen wel betreden en dus bijdragen aan versleping. In deze studies werden de lokdozen echter op locaties geplaatst waar de kans op betreding door niet-doelsoorten hoger is, zoals in het bos, in de stad en op vuilstortplaatsen, terwijl in onze studie de lokdozen juist zijn geplaatst op locaties waar professionele plaagdierbeheersing plaatsvond, namelijk tegen de muren op de veehouderijbedrijven. Dit heeft mogelijk bijgedragen aan het niet constateren van versleping door niet-doelsoorten, maar het betreft wel een realistische onderzoeksituatie. Echter 52% van de plaagdierbeheersers geeft aan in zijn of haar carrière één of meerdere malen versleping te hebben geconstateerd. Een versleper die in deze studie ook is geïdentificeerd is de kat.

Veelgestelde vragen over muizengif

Bekijk enkele van de meest gestelde vragen die anderen stellen over muizengif.

Wat is muizengif?

Muizengif is een stof die alleen bepaalde soorten muizen en ratten hebben. Er is niet veel informatie over, maar gif kan pijn, ontstekingen en bloedingen veroorzaken. Muizengif is niet erg schadelijk voor mensen, maar kan wel gevaarlijk zijn voor andere dieren.

Hoe werkt muizengif?

Er is niet veel onderzoek gedaan naar de werking van muizengif, maar we denken dat bepaalde soorten muizen en ratten gif overbrengen als ze bijten. De beet kan bij sommige mensen ontstekingen, pijn en spierverlamming veroorzaken. Sommige mensen kunnen zelfs bloeden, maar de meeste giftige muizen en ratten zijn niet schadelijk voor mensen.

Hoe snel werkt muizengif?

Hoe snel muizengif werkt hangt af van de soort, de hoeveelheid gif en de plaats van de beet. Je kunt de effecten binnen enkele minuten voelen, terwijl andere soorten uren later effecten veroorzaken.

Is er een muizen en rattengif dat ze uitdroogt?

Rodenticide veroorzaakt uitdroging en verstopping van het spijsverteringskanaal bij ratten en muizen. Bij honden en katten veroorzaakt dit gewoonlijk alleen maagklachten, maar als een grote hoeveelheid wordt ingenomen, kan het huisdier uitgedroogd raken of een verstopping van de darm krijgen. Er is geen muizengif op de markt die muizen uitdroogt.

Waar kan ik muizengif kopen?

Muizengif is niet verkrijgbaar in de winkel, en het grote publiek kan het niet meer kopen. Laboratoria en universiteiten kunnen het kopen voor onderzoeksdoeleinden, maar het is illegaal voor het grote publiek om het te kopen. Online is het nog wel op verschillende plaatsen verkrijgbaar, vandaar ook dat we via deze post/blogbericht je op de hoogte stellen welke muizengiffen nog het beste online verkrijgbaar zijn, zodat je muizen kan tegenhouden.

Conclusie over muizengif

Muizengif is de beste manier om ervoor te zorgen dat muizen en ratten niet langer door je huis kunnen graven en mogelijk ziekten overbrengen op je eigen lichaam en je dierbaren. Welke methode je ook verkiest, je kunt niet een verkeerde keuze maken met de vijf beste geteste muizengif types uit onze lijst van Wooninformatie.nl.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij Kooistra Kleding. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.

 

 

 

 

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.