Slaaptrainer
Slaaptrainer

Slaaptrainer

Best geteste slaaptrainer

Het leven is vaak hectisch. En als je kinderen hebt, is je agenda waarschijnlijk twee keer zo vol. Hard werken vereist rust, en de beste manier om die benodigde rust te krijgen, is door een goede nachtrust te krijgen. Helaas worden mensen met kinderen in de vroege uurtjes vaak wakker geschud door kleine handjes en wordt een volledige rust niet verkregen.

Gewoon je  kinderen vragen om langer in bed te blijven, heeft waarschijnlijk niet voor je gewerkt, aangezien het tijdsconcept van kinderen zich nog niet volledig heeft ontwikkeld. Als je nu leest en in deze hachelijke situatie zich bevindt en langer wilt slapen dan je kind toestaat, overweeg dan om een ​​slaaptrainer aan te schaffen.

Zazu Sam slaaptrainer

De Zazu Sam Slaaptrainer is een geweldige keuze voor kinderen van alle leeftijden. Deze slaaptrainer is een klok met een schaapslichaam. De klok heeft twee manieren voor kinderen om de tijd te vertellen, met zowel de digitale tijd als een analoge klok. Bovendien is het uitgerust met nachtlampjes, een wekker en een dutje-functie met een timer van drie tot 30 minuten.

Slaaptrainer kind

Als het tijd is om te slapen, sluit Sam het schaap zijn ogen en vertelt de kinderen dat het bedtijd is. Zijn ogen blijven de hele nacht gesloten en gaan pas open als het tijd is om wakker te worden. Een andere manier voor kinderen om te bepalen wanneer ze uit bed mogen, is het nachtlampje. Sams ogen sluiten niet alleen ‘s nachts, het nachtlampje wordt ook rood. Rood betekent dat het tijd is om te slapen. Het licht wordt geel in de vroege ochtend voordat het tijd is om wakker te worden. Twaalf sterren verdwijnen langzaam in de laatste dertig minuten van de slaap, zodat kinderen de tijd kunnen aftellen. Als het tijd is om wakker te worden, wordt het licht groen. Dit stoplicht-achtige nachtlampje is gemakkelijk te begrijpen en te volgen voor kinderen.

Beste Prijs/kwaliteitsverhouding
Zazu Sam Slaaptrainer - Met nachtlamp functie en slaaptimer
Vanaf €39,90 euro

De Zazu Sam Slaaptrainer is een geweldige keuze voor kinderen van alle leeftijden. Deze slaaptrainer is een klok met een schaapslichaam. De klok heeft twee manieren voor oudere kinderen om de tijd te vertellen, met zowel de digitale tijd als een analoge klok. Bovendien is het uitgerust met nachtlampjes, een wekker en een dutje-functie met een timer van drie tot 30 minuten.

Pros:
 • Inclusief geluidsalarm
 • Twee tijdsinstellingen
 • LCD scherm nachtlamp
 • Artikel wordt geleverd zonder stekker maar met een USB kabel die op elke stekker is te monteren.
Cons:
 • Geen extra muziekjes

Top 5 slaaptrainers

Met zoveel verschillende soorten slaaptrainers kan het moeilijk zijn om de beste uit te kiezen. Hieronder vindt je een handig overzicht van de best geteste en best beoordeelde slaaptrainers van Nederland. De slaaptrainers zijn beoordeeld op het aantal positieve recensies op BOL.com, prijs/kwaliteitsverhouding en duurzaamheid.

We hebben een handige top 5 samengesteld van de allerbeste slaaptrainers die in Nederland te koop zijn:

Afbeelding Producten Actuele Prijs
Zazu Slaaptrainer
Zazu Sam Slaaptrainer – Met nachtlamp functie en slaaptimers – Grijs / Wit
Bekijk product
Luvion slaaptrainer Luvion Pinguïn Slaaptrainer – Kinderwekker – Met nachtlamp functie en wekker timer Bekijk product
Daily Logix slaaptrainer Slaaptrainer – Kinderwekker – Slaapwekker – Oplaadbaar Bekijk product
Slaaptrainer kopen Alecto BC-100 – Slaaptrainer voor kinderen – Kinderwekker met Nachtlamp en Wekker – Wit Bekijk product
Beste slaaptrainer Yobby® – Slaaptrainer – Kindvriendelijk – Kinderwekker – Oplaadbaar – Nachtlamp Functie – Dimbaar – Roze Bekijk product

Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is een waardevol hulpmiddel voor ouders om hen te helpen hun kinderen het begrip ‘tijd’ bij te brengen. Deze slimme wekkers laten kinderen weten wanneer het tijd is om wakker te worden en wanneer ze in bed dienen te blijven. Daarnaast helpen slaaptrainers bij het creëren van consistente, gestructureerde bedtijdroutines voor kinderen.

Hoe werkt een slaaptrainer?

Hoewel slaaptrainers er zijn in verschillende vormen, maten en looks met een verscheidenheid aan functies, hebben ze allemaal dezelfde functie. Net als normale wekkers geven slaaptrainers vaak de tijd weer. Omdat tijd misschien niets voor je kind betekent, is dit niet de belangrijkste functie om kinderen op de hoogte te brengen van de tijd. Slaaptrainers gebruiken lichten, geluiden en andere functies om kinderen te vertellen wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om wakker te worden. Deze vertellen kinderen in duidelijke, eenvoudige bewoordingen wat er op dat moment van hen wordt verwacht. Bovendien kunnen slaaptrainers andere functies hebben die kinderen helpen in slaap te vallen, zoals witte ruis, nachtverlichting en meer.

Vanaf welke leeftijd is een slaaptrainer geschikt?

De aanbevolen leeftijd om te beginnen met slaaptraining is tussen de twee en drie jaar. Houd er echter rekening mee dat slaaptraining niet effectief is als een kind het concept niet begrijpt. Een te jong kind kan de instructies of wat de klok hen vertelt misschien niet begrijpen. Daarom is de slaaptrainer niet effectief. De leeftijd waarop je met slaaptraining kunt beginnen, kan variëren, afhankelijk van het begrip van je kind.

De slaaptrainer van Yobby

Slapen is van essentieel belang voor ieder mens, het is de basis voor zowel de mentale als de fysieke gezondheid (iedere dag). Een perfecte nachtrust houd je scherp, verbetert de concentratie en de algehele gemoedstoestand tijdens een werkdag. Uit onderzoek is ook gebleken dat 85% van de Nederlandse huishoudens/gezinnen worstelt met onvoldoende nachtslaap/rust. De Yobby slaaptrainer voedt kids op een leuke maar doeltreffende wijze tijdsbesef te krijgen en helpt kinderen aan een goede slaapritme. Dat maakt deze slaaptrainer de vriend van elk jong gezin.

De slaaptrainer is eenvoudig in te stellen. Door middel van de ingebouwde multi-color lichtring, gezichtsuitdrukkingen, iconen en de helderheid van het scherm communiceert de Yobby slaaptrainer met uw kind. De slaaptrainer van Yobby is tevens voorzien van een geheugenbatterij. Deze batterij zorgt ervoor dat de instellingen worden behouden indien deze van de netstroom wordt gehaald.

Best beoordeeld op BOL.com
Yobby® - Slaaptrainer - Nachtlamp
Vanaf €44,99 euro

De slaaptrainer van Yobby is gemaakt om jonge kids het gevoel van tijdsbesef te laten ontwikkelen. Hierdoor levert de slaaptrainer een belangrijke bijdrage aan een goede nachtrust voor zowel ouders als kind. De Yobby slaaptrainer leert het kind aan de hand van gezichtsuitdrukkingen en kleuren wanneer het tijd is om naar bed te gaan, het tijd is om te gaan slapen en natuurlijk wanneer het tijd is om op te staan.

Pros:
 • 4 instelbare display helderheid niveaus
 • 3 volumeniveaus
 • Multi-color lichtring met 5 kleuren (blauw, paars, geel, groen en wit)
 • Geheugen batterij
 • Nederlandse gebruiksaanwijzing
 • 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie
Cons:
 • Geen minpunten kunnen vinden op BOL.com

Luvion Pinguïn Slaaptrainer

De Luvion Pinguïn Trainer is een ander type slaaptrainer met een dierenthema. Het heeft de vorm van een pinguïn en is uitgerust met een digitale klok, wekker en nachtlampje. Dertig minuten voordat het tijd is om op te staan, wordt de slaaptrainer geel, wat aangeeft dat het bijna tijd is om wakker te worden. Naarmate de wektijd dichterbij komt, wordt het gele licht feller. Dan, wanneer het tijd is voor het kind om wakker te worden, wordt het licht groen. Een nachtlampje is ook ingericht en is naar verluidt gemakkelijk voor kinderen om te leren gebruiken. Daarnaast dienen ouders er rekening mee houden dat de Luvion slaaptrainer is uitgerust met een vergrendelfunctie, zodat kinderen niet kunnen knoeien met de ingestelde wektijd. Deze slaaptrainer kost ongeveer 40 euro, en is te koop via onderstaande button.

Met nachtlamp functie en wekker timer
Luvion Pinguïn Slaaptrainer
Vanaf €37,95 euro
Pros:
 • Er gaat geen wekker af waardoor de kleine nooit onnodig gewekt wordt!
 • Ook te gebruiken als nachtlampje waarbij de lock functie ervoor zorgt dat de wekker niet kan worden aangepast of uitgezet
 • De pinguïn kan worden opgeladen via USB
 • Gebruiksvriendelijk
Cons:
 • Te fel licht bij wakker worden af en toe

Daily Logix Slaaptrainer

In overeenstemming met het doorlopende dierenthema van slaaptrainers is de slaaptrainer van Daily Logix één van de beste slaaptrainers van de Benelux. Deze slaaptrainer heeft de vorm van een ronde schaap en heeft veel handige functies. Net als Zazu Sam het schaap sluit deze slaaptrainer zijn ogen wanneer het bedtijd is en verandert van kleur om aan te geven of het tijd is om wakker te worden of dat het tijd is om te slapen. Deze optie gebruikt echter twee kleuren. Als het bedtijd is, wordt het scherm blauw. Als het tijd is om op te staan, wordt het scherm geel. In tegenstelling tot de andere heeft deze slaaptrainer een aanpasbaar scherm met drie gezichtsopties. Bovendien heeft het zeven helderheidsopties, een nachtlampje en wekkerfunctie en een kinderslot. De slaaptrainer van Daily Logix kost ongeveer 42 euro.

7 verschillende standen waarin het licht gedempt kan worden.
Slaaptrainer van Daily Logix
Vanaf €41,95 euro

De slaaptrainer helpt jouw kind door middel van verschillende kleuren in het display. Wanneer het tijd is om te slapen voor je kind sluit de slaaptrainer zijn ogen en zal het beeldscherm donkerblauw kleuren. De slaaptrainer zal de volgende ochtend op de door jouw ingestelde tijd ontwaken en de ogen opendoen, het display kleurt nu van blauw naar geel. Zo weet je kind dat die mag opstaan uit bed.

Pros:
 • 7 Verschillende helderheden
 • Inclusief nachtlampje
 • Kinderslot om de instellingen te vergrendelen
 • Kindvriendelijke wekkerfunctie
 • Kinderslot voor de instellingen
Cons:
 • Geen minpunten vindbaar op BOL.com reviews

Alecto slaaptrainer

De Alecto BC-100, een klok met een apenthema. Net als verschillende andere opties, sluit de Alecto slaaptrainer zijn ogen en wordt blauw als het tijd is om te slapen, en wordt dan oranje en opent zijn ogen wanneer het tijd is om wakker te worden. Deze slaaptrainer kan zowel als wekker als nachtlampje fungeren. Geïnteresseerden kunnen op onderstaande link klikken en deze slaaptrainer aanschaffen voor ongeveer €30 euro.

Goedkoopste slaaptrainer van Nederland
Alecto BC-100 - Slaaptrainer voor kinderen
Vanaf €30,99 euro

De Alecto slaaptrainer is één van de goedkoopste slaaptrainers met vele positieve reviews op BOL.com, waardoor dit een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding biedt. De slaaptrainer van Alecto is draadloos en oplaadbaar. De helderheid van het scherm heeft 7 standen en kunt hem ook als nachtlampje gebruiken. Tenslotte is het ook wekker met alarm.

Pros:
 • Ook te gebruiken als klok met wekker
 • Draadloos en oplaadbaar
 • Leveren een micro-USB kabel mee
 • 7 standen helderheid van het scherm
Cons:
 • Vrij helder blauw licht in nachtstand

Welke slaaptrainer is de beste?

De Zazu Sam slaap trainer is de best beoordeelde, en dat is opzich logisch met alle beschikbare functies in deze slaaptrainer. Hoewel elke consument de slaaptrainer moet zoeken die het beste bij zijn of haar behoeften past, is deze specifieke optie multifunctioneel, gemakkelijk te begrijpen voor kinderen, academisch uitdagend en kan de Zazu Sam het schaap slaaptrainer met je kind meegroeien.

Beste Prijs/kwaliteitsverhouding
Zazu Sam Slaaptrainer - Met nachtlamp functie en slaaptimer
Vanaf €39,90 euro

De Zazu Sam Slaaptrainer is een geweldige keuze voor kinderen van alle leeftijden. Deze slaaptrainer is een klok met een schaapslichaam. De klok heeft twee manieren voor oudere kinderen om de tijd te vertellen, met zowel de digitale tijd als een analoge klok. Bovendien is het uitgerust met nachtlampjes, een wekker en een dutje-functie met een timer van drie tot 30 minuten.

Pros:
 • Inclusief geluidsalarm
 • Twee tijdsinstellingen
 • LCD scherm nachtlamp
 • Artikel wordt geleverd zonder stekker maar met een USB kabel die op elke stekker is te monteren.
Cons:
 • Geen extra muziekjes

Waar moet je op letten bij het kopen van een slaaptrainer?

Evalueer eerst de behoeften van je kind. Hebben ze een alarm nodig om ze wakker te maken? Hebben ze meerdere herinneringen en een countdown nodig om ze in bed te houden? Vervolgens moet je de veiligheidskenmerken van het product bekijken. Is deze keuze betrouwbaar? Kan je kind instellingen wijzigen? Houd ten slotte rekening met je kind bij het kiezen van het ontwerp. Vind de klok die hen het meest aanspreekt door middel van ontwerp en functies.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.

 

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.