Daglichtlamp
Daglichtlamp kopen

Daglichtlamp

Best geteste daglichtlampen

Het vergt veel testen voordat een product op de markt kan worden gebracht, en nog meer voordat het hoog op officiële reviewlijsten kan komen. Om als goede daglichtlamp te kwalificeren zijn een aantal eigenschappen nodig, zoals de vorm, bruikbaarheid, mobiliteit en effectiviteit.

Best beoordeeld op BOL.com
Beste prijs/kwaliteit verhouding
Beste daglichtlamp voor een uitgerust gevoel
High-end lichttherapiebril - Een echte must-have
Best beoordeeld op BOL.com
Beste prijs/kwaliteit verhouding
Beste daglichtlamp voor een uitgerust gevoel
High-end lichttherapiebril - Een echte must-have
Lasso Brag

We hebben voor jou een top 5 daglichtlampen samengesteld gebaseerd op voorgaande criteria en combineren het met aantal positieve reviews van BOL.com. Zodoende hoef je niet verder te zoeken naar de beste daglichtlampen en kun je het op deze pagina direct bekijken en bestellen via BOL.com.

Afbeelding Producten Actuele Prijs
Beurer TL30 daglichtlamp
Beurer – TL 30 Light Therapy Lamp
Bekijk product
Silvergear daglichtlamp Silvergear Daglichtlamp – Lichttherapie Lamp – 10.000 Lux Bekijk product
Liroma daglichtlamp LIROMA Daglichtlamp – Gratis Opberghoes – ⌀ 32 – USB poort – 10000Lux Bekijk product
Daglichtlamp LIROMA Daglichtlamp – Gratis opberghoes – 10000 LUX – Timer – Zonsondergang Modus – 3 kleuren Bekijk product
Goedkoopste daglichtlamp BEACTIFF Daglichtlamp 6.000 en 10.000 LUX – instelbaar LED – Wit Bekijk product

Wat is een daglichtlamp?

Het primaire doel van een daglichtlamp is om op een gezonde manier licht van de zon te simuleren, wat de positieve effecten van zonlicht kan bevorderen wanneer het in de winter zwakker is. Eén van de eerste manieren om kunstmatig zonlicht te simuleren, kwam via de OTT-lamp, de gloeilamp gemaakt door John Ott. Inmiddels zijn er ook andere lampen en lichtbronnen uitgevonden en verder ontwikkelt.

De daglichtlamp kan op elk moment van de dag daglicht creëren. Een daglichtlamp kan opmerkelijk gunstig zijn voor mensen met een jetlag of mensen die de neiging hebben om nachtdiensten te draaien. De vorm van een daglichtlamp bevat een ontwerp om een ​​hele ruimte te bedekken met passende verlichting en de juiste kleur lamp zodat de ogen niet hoeven te in te spannen om naar te kijken of er in te kijken.

Merken daglichtlampen

Er zijn veel verschillende soorten merken daglichtlampen in de Benelux, elk merk richt zich op een bepaalde therapie en zorgt voor een unieke werking. Vele daglichtlampen zorgen bijvoorbeeld voor een uitgerust gevoel en andere daglichtlampmerken richten zich op slaapproblemen of anti-stress.  Hieronder hebben wij de top 3 merken van Nederland en BOL.com omschreven met alle voordelen van elk merk en daglichtlamp.

Beurer TL30 Daglichttherapielamp

Deze in Duitsland gemaakte Beurer daglichtlamp is uniek in zijn vorm/ontwerp en werkt zowel verticaal als horizontaal. De Beurer TL30 is eenvoudig te gebruiken met een enkele knop en in hoogte verstelbaar. Op deze daglichtlamp zit drie jaar garantie inbegrepen bij de aankoop, het product bevat ook een opbergtas, zodat je er gemakkelijker mee kunt reizen. Door de  daglichtlamp krijg je een uitgerust gevoel en werkt tegen vermoeidheid. Je krijgt ook een energieboost en zorgt voor een stemmingsverbetering in winterdagen.

Best beoordeeld op BOL.com
Beurer TL30 - Daglichtlamp - Compact en dun - 20x12cm
Vanaf €46,99 euro

De Beurer type TL30 daglichtlamp zorgt ervoor dat je ook in de winter een uitgerust gevoel krijgt en het daglicht tekort in de winter wordt gecompenseerd. Door het compacte formaat is de TL30 van Beurer handig mee te nemen als je op reis bent. Het standaard kan op verscheidene manieren gemonteerd worden, zodat je altijd de juiste hoek kunt kiezen voor jouw situatie.

Pros:
 • Compact formaat door led technologie
 • Flakkervrij en UV-vrij
 • Zowel horizontaal als verticaal neer te zetten
Cons:
 • Niet draadloos en geen afstandsbediening

Silvergear daglichtlamp

Deze lichttherapielamp is samengesteld uit Acrylonitril Butadieen Styreen en Polycarbonaat. De Silvergear daglichtlamp heeft een ingebouwde timer om de perfecte hoeveelheid tijd in te stellen die je nodig hebt aan daglicht. Er zijn drie opties voor het instellen van de helderheid beschikbaar, samen met drie timerinstellingen om uit te kiezen (tien, twintig en dertig minuten). De daglichtlamp van Silvergear biedt een betaalbare prijs en scoort hoge beoordelingen op BOL.com.

Beste prijs/kwaliteit verhouding
Silvergear Daglichtlamp - Lichttherapie Lamp - 10.000 Lux
Vanaf €36,99 euro

De Silvergear daglichtlamp werkt als een lichttherapie en kan je gebruiken in de donkere en koude wintermaanden. De Silvergear lamp geeft een grote lichtintensiteit, waardoor je een positiever effect ervaart, zoals zonlicht op een zonnige dag. Door dagelijks 20 minuten met je gezicht voor de lamp te zitten, kom je snel en gemakkelijk van je winterdepressie af.

Pros:
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Kleur komt overeen met afbeelding
 • Handig in gebruik
 • Zeer compact
Cons:
 • Geen slechte reviews vindbaar op BOL.com

MAIGA daglichtlamp

De MAIGA daglichtlamp gebruikt 10.000 lux om de zon na te bootsen en is één van de weinige daglichtlampen met een afstandsbediening. MAIGA’s daglichtlamp kan indien nodig zelfs worden gebruikt als een eenvoudige bureaulamp, maar kan ook als lichttherapie gebruikt worden. De MAIGA daglichtlamp zorgt voor een betere nachtrust en een beter humeur in de wintermaanden. Door elke dag 20 tot 30 minuten gebruik te maken van de MAIGA daglichtlamp blijkt dat mensen beter gaan presteren op de werkvloer. Deze daglichtlamp heeft veel positieve recensies op BOL.com en heeft een uniek en compact design.

Getest door huisartsen en specialisten - 100% veilig voor de huid
M-AIGA Daglichtlamp - 10.000 lux - Inclusief Afstandsbediening

De daglichtlamp M-AIGA geeft een simulatie van daglicht met een lichtintensiteit van 10.000 lux en hoger. De daglichtlamp is UV-vrij en flikkervrij. De M-AIGA lamp beschikt over 3 natuurlijk kleuren, waaronder warm wit, geel en koud wit. De M-AIGA daglichtlamp is uitgebreid getest door specialisten en huisartsen en is 100% veilig voor de huid.

Pros:
 • Inclusief afstandsbediening
 • Simulatie van daglicht met een lichtintensiteit van 10.000 LUX
 • UV-vrij en flikkervrij
 • Stijlvol design
 • Inclusief timer en touchscreen
Cons:
 • Geen negatieve reviews vindbaar op BOL.com

Werking van daglichtlampen

Op veel plaatsen in de wereld zie je daglicht niet elke dag, en waar ter wereld je ook bent, de winter zorgt voor een afname van het daglicht. Een verlies van zonlicht kan een probleem zijn voor de interne klok van veel mensen en hun vitamine D-inname, die voornamelijk afkomstig is van zonlicht.

Verder werken sommige mensen ‘s nachts of reizen of worden ze geconfronteerd met andere situaties waardoor hun interne klok een beetje uitloopt. De banen die veel reizen vereisen, hebben regelmatig werknemers die met een jetlag te maken hebben. Een daglichtlamp helpt hiertegen en bevordert een gezonde slaapcyclus. Daglichtlampen creëren een proces dat lichttherapie wordt genoemd en dat een gezonde slaap bevordert en de effecten van seizoensdepressie kan bestrijden. Deze apparaten worden ook gebruikt om de gezondheid te stimuleren, het melatoninegehalte te verhogen en een andere manier te bieden om vitamine D te krijgen.

Waarom heb je een daglichtlamp nodig?

Afgezien van het feit dat het menselijk lichaam vitamine D nodig heeft, dat afkomstig kan zijn van zonlicht, neemt het menselijk lichaam veel signalen van de zon op, zoals slaapcycli. Daglichtlampen kunnen helpen bij problemen zoals seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) en winterdepressie, omdat het deze elementen die normaal ontbreken nabootst. Daglichtlampen kunnen een hulpmiddel zijn bij lichttherapie of zelfs om iemand simpelweg te helpen zijn circadiane ritme of slaapcyclus te reguleren. Voor mensen die ‘s nachts moeten werken, kan een daglichtlamp hen helpen om een ​​gezond slaappatroon te bereiken en om wat daglicht te krijgen, zelfs als het kunstmatig is.

Beste daglichtlamp voor een uitgerust gevoel
LIROMA daglichtlamp - Gratis Opberghoes - USB poort - 10000Lux
Vanaf €69 euro

Heb je vaak last van slaapproblemen of een structureel slaaptekort? Of heb je ieder jaar last van een milde winterdepressie? De Liroma daglichtlamp geeft door middel van het simuleren van daglicht het 'gelukshormoon' in je hersenen een boost. Probeer het elke dag rond de 10 tot 20 minuten voor een uitgerust gevoel!

Pros:
 • Verbetert de slaapkwaliteit
 • Meer energie op werkdagen
 • Zorgt voor een goede hormoonhuishouding
 • Lichtintensiteit van 10.000 LUX en hoger
 • 3 natuurlijke kleuren (geel, warm wit, koud wit)
Cons:
 • Te korte snoer

Wat zijn de voordelen van daglichtlampen?

Daglichtlampen brengen veel voordelen met zich mee bij continu gebruik. Eén van de belangrijkste voordelen is dat een daglichtlamp oogbeschadiging kan voorkomen, omdat het ontwerp van de lamp het oog minder belast. Elk van de daglichtlampen blijft ook op een constante temperatuur tijdens gebruik. De lampen in daglichtlampen hebben de neiging om lage warmteniveaus af te geven, dus ze zijn veel veiliger dan gemiddelde daglichtlampen. Daglichtlampen zijn ook vaak erg mobiel en kunnen gemakkelijk naar de beste positie worden verplaatst als de gebruiker dat nodig acht. Daglichtlampen zijn milieuvriendelijk en geven vaak een betere verlichting dan normale lampen.

Hoe werkt lichttherapie met een daglichtlamp?

Lichttherapie verwijst naar het proces waarbij een daglichtlamp wordt gebruikt om hormonen en andere aspecten in het lichaam te simuleren met daglicht van een daglichtlamp. Lichttherapie wordt gebruikt voor mensen met SAD of die de nachtdienst werken en overdag slapen. Een gebruiker hoeft slechts dertig minuten per dag de daglichtlamp te gebruiken bij een succesvolle werking van een daglichtlamp. De daglichtlamp werkt door zonlicht te stimuleren met milieuvriendelijke lampen. Voor het beste resultaat dienen de daglichtlampen ongeveer 40 tot 60 centimeter boven het hoofd worden geplaatst.

Waar moet je op letten bij het kopen van een lichttherapielamp?

Er zijn veel eigenschappen waar een daglichtlamp over beschikt, zeker bij het kopen van een high-end luxe daglichtlamp. Daglichtlampen kunnen worden geleverd met timers, instelbare hoogtes, garanties, afstandsbedieningen en automatische uitschakelingen. Het is van essentieel belang om te weten wat je zoekt, zodat je het beste kunt beoordelen waarover je daglichtlamp dient te beschikken. Aandacht besteden aan de specifieke functies die elke daglichtlamp biedt en wat het uniek maakt in vergelijking met andere daglichtlampen. Daglichtlampen zijn niet allemaal voor hetzelfde doeleinde gemaakt en de verschillen kunnen verder gaan dan alleen de vorm en grootte. Elke daglichtlamp heeft verschillende specificaties en enkele zijn beter voor SAD, terwijl andere voor reizen en tegen een jetlag.

High-end lichttherapiebril - Een echte must-have
Luminette 3 Lichttherapiebril - High-end daglichtlamp
Vanaf €229 euro

De Luminette lichttherapiebril helpt bij het verminderen van winterblues en zorgt voor minder slaapproblemen. De lichttherapiebril is even compact als een normale bril en kan je gewoonweg dragen tijdens je dagelijkse werkzaamheden. De Luminette® is geclassificeerd als veilig volgens de norm IEC 62471. De Luminette® heeft een lichtspectrum dat volledig vrij is van uv-straling en infrarood.

Pros:
 • De Luminette® is geclassificeerd als veilig volgens de norm IEC 62471
 • Volledig vrij van uv-straling en infrarood
 • Variabele lichtsterkteregeling
 • 2 Jaar garantie
Cons:
 • Beetje prijzig

Veelgestelde vragen over daglichtlampen

Hoe lang kan ik een daglichtlamp per dag gebruiken?

Terwijl daglichtlampen erg veilig zijn, zeker in vergelijking met andere soorten kunstverlichting. De aanbevolen hoeveelheid tijd om de daglichtlamp te gebruiken is 20 tot 30 minuten per dag. Maar ze mogen maximaal een uur worden gebruikt. Veel fabrikanten leggen uit dat het het beste is om het in een dagelijkse routine op te nemen, zoals tijdens een maaltijd in de ochtend of soortgelijke activiteit, meestal ‘s ochtends. Ze mogen niet te lang aan blijven staan, zoals bij elk type lamp het geval is, en ze kunnen oververhit raken; je kunt echter te veel licht van een daglichtlamp hebben, dus je het beste aan de gereguleerde tijd houden.

Hoe werkt een daglichtlamp?

Een daglichtlamp bootst zonlicht na in de vorm van een verplaatsbaar apparaat, elk apparaat maakt gebruik van een unieke lamp om de afgifte van serotonine en melatonine te stimuleren die in contact komen met zonlicht. Voor het beste resultaat zitten of rusten gebruikers dagelijks een bepaalde tijd onder de lamp (2o á 30 minuten).

Terwijl daglichtlampen praktisch zijn bij het recreëren van kunstmatig zonlicht, is de mogelijkheid van te veel lichtinval altijd aanwezig. De effecten zijn in zekere zin vergelijkbaar met die van iemand die te veel cafeïne heeft gehad. Daglichtlampen werken als een lichttherapie, wat slechts verwijst naar het proces waarbij licht van een lamp wordt gebruikt om te helpen bij SOD en sommige hormonale onevenwichtigheden.

Welke daglichtlamp is het beste?

Het kiezen van de beste daglichtlamp hangt af van wat de gebruiker probeert te bereiken, aangezien verschillende daglichtlampen beter zijn in verschillende functies. High-end daglichtlampen zijn duur maar werken erg goed. Er zijn ook betaalbaardere opties die net zo goed hun werk kunnen doen voor de doeleinden die er toe doen voor jou.

Om de beste daglichtlamp te vinden, zoek je er één met veel positieve recensies en alles wat je nodig hebt dat de daglichtlamp voor je doet. Een belangrijk onderdeel van de zoektocht van het vinden van de beste daglichtlampen omvat de beweegbaarheid van de lamp, vooral als deze wordt gebruikt om de effecten van een jetlag te bestrijden.

Wanneer gebruik ik een daglichtlamp?

Je kunt het op elk moment gebruiken, maar het is het voordeligst om het ‘s ochtends te gebruiken. Veel bedrijven raden aan om hun daglichtlamp te gebruiken wanneer je net wakker bent, omdat dit het meeste voordeel voor je heeft, maar het hangt van de persoon af. Experimenteren om te zien wanneer de daglichtlamp het beste helpt, is een geweldige manier om de voordelen ervan te maximaliseren. Hoewel de daglichtlamp technisch gezien meer dan één keer per dag kan worden gebruikt, is het niet goed om hem meer dan twee keer te gebruiken per dag. Als je de daglichtlamp te veel gebruikt, kan er te veel energie vrijkomen en kan het slaapschema in de war brengen.

Conclusie over daglichtlampen

Daglichtlampen hebben voor veel mensen de deur geopend naar een gezonder leven. Van degenen die hard werken in de nachtploeg tot degenen die in de winter worstelen terwijl ze de zomerzon missen, daglichtlampen bieden een manier om van zonlicht te genieten, zelfs als het kunstmatig is.

De genoemde kunstmatige daglichtlampen van bovenstaande merken kunnen helpen een slaappatroon te stabiliseren, het hormoon- of melatoninegehalte in een persoon te verhogen, of zelfs gewoon iemand te helpen omgaan met zijn of haar jetlag. Er zijn veel manieren om een ​​daglichtlamp te gebruiken en te personaliseren, en er zijn veel opties, zodat mensen diegene kunnen kiezen die hen het meest helpt.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.
Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.