Keukenweegschaal
Beste keukenweegschaal kopen

Keukenweegschaal

Best geteste keukenweegschaal

We hebben een gids samengesteld over enkele van de beste keukenweegschalen op de markt. We leggen ook uit waar je op moet letten bij een nieuwe keukenweegschaal, hoe je een digitale weegschaal onderhoudt, een keukenweegschaal gebruikt en meer.

Wat is de beste keukenweegschaal?

We hebben de vijf best beoordeelde keukenweegschalen gevonden die een geweldige aanvulling in je keuken zouden zijn. De weegschalen zijn beoordeeld op het aantal positieve reviews op BOL.com, populariteit van het aantal aankopen, functies van de weegschaal en of de weegschaal voldoet aan alle wettelijke eisen. Bekijk hieronder de vijf in een kort en simpel overzicht:

Afbeelding Producten Actuele Prijs
Kitchenbrothers keukenweegschaal
KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal – 1gr tot 6 kg – Met Tarra Functie – Elektrisch
Bekijk product
beste Keukenweegschaal Keuken Weegschaal Digitaal Precisie Mini Weegschaal 0.01 – 200 Gram Bekijk product
Digitale keukenweegschaal Digitale Precisie Keukenweegschaal – Tot 5000 gram (5kg) – RVS Bekijk product
Keuken weegschaal kopen Lekro Digitale Precisie Keukenweegschaal – Weegschaal Keuken – 1gr-15kg – Tarra Functie – Zwart Bekijk product
Inventum WS305 Keukenweegschaal Inventum WS305 Keukenweegschaal Bekijk product

Wat is een goede keukenweegschaal?

Een keukenweegschaal is een waardevol hulpmiddel om in je keuken te hebben als je een frequente kok of bakker bent. Een keukenweegschaal maakt het afmeten van ingrediënten gemakkelijker, vooral bij het werken met vloeistoffen of poeders. Veel recepten gebruiken gewogen ingrediënten in plaats van volume, omdat gewogen metingen nauwkeuriger zijn voor een recept dan andere vormen van meten.

Kitchen Brothers digitale precisie keukenweegschaal

We hebben Kitchen Brother’s digitale precisie keukenweegschaal als onze topkeuze. Deze weegschaal is lichtgewicht en werkt op batterijen. Je kunt het gewicht van je voedsel in vijf maten meten: milliliter, gram, ounce, pond en pond per ons. Het heldere LCD-scherm is op elk moment van de dag goed af te lezen. De tarrafunctie van deze precisie weegschaal schakelt na 2 minuten automatisch uit om batterij te besparen.  Met deze handige digitale weegschaal kun je alles tussen de 1 en 6000 gram zeer accuraat afwegen.

De beste keukenweegschaal van Nederland
KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal
Vanaf 19,99 euro

Met de KitchenBrothers digitale precisie keukenweegschaal weeg je nauwkeurig de juiste hoeveelheden af voor jou lievelingsgerecht van 1gram tot 6 kg. De keukenweegschaal beschikt over een leesbaar LCD-scherm, tarrafunctie en schakelt na 2 minuten automatisch uit. Ook hoef je geen moeite te doen om buitenlandse recepten te vertalen, de weegschaal weegt in gr, oz, lb, oz en ml.

Pros:
 • Digitaal display LCD
 • Auto off functie
 • Inclusief batterijen
 • Tarra functie
 • Modern en Stijlvol
 • CE-markering
Cons:
 • Geen minpunten vindbaar op BOL.com

Digitale mini keukenweegschaal van BTH

Deze keukenweegschaal is perfect voor koks die in kleine ruimtes werken. De mini keukenweegschaal is een klein en handzaam formaat. De weegschaal is 56 mm bij 50 mm en weegt tot 200 gram. De BTH mini keukenweegschaal werkt ook op batterijen en heeft een LCD-scherm met achtergrondverlichting om gemakkelijker de hoeveelheden te kunnen lezen. De meeteenheden van de mini weegschaal zijn Gram, Oz, TI of Ct. Er is een tarra- en telfunctie aanwezig in de digitale mini keukenweegschaal van BTH.

Beste precisie mini keukenweegschaal
Digitaal precisie mini keukenweegschaal van BTH
Vanaf €9,95 euro

Deze mini-keukenweegschaal van BTH is licht, handig en gemakkelijk overal in de keuken op te bergen. De precisie keukenweegschaal weegt nauwkeurig tot 0,01 gram. De weegschaal beschikt over een tarra- en telfunctie. De weegschaal wordt automatisch uitgeschakeld na 30 minuten wanneer deze niet wordt gebruikt.

Pros:
 • Zeer nauwkeurig (tot 0,01 gram)
 • Inclusief een tarra- en telfunctie
 • LCD-scherm werkt ook in het donker
 • Gemaakt van roestvrijstaal
 • Klein en compact
Cons:
 • Dit is een miniweegschaal, wat betekent dat hij geen grote hoeveelheden voedsel of ingrediënten kan meten.

Digitale precisie keukenweegschaal van RVS

Onze laatste keuze is digitale precisie keukenweegschaal van RVS. Deze weegschaal is precies wat je nodig hebt in je keuken om de klus te klaren. Het beschikt over anti-vingerafdruktechnologie, een LCD-scherm en dezelfde energiebesparende technologie als de vorige weegschalen. Hij werkt op batterijen en kan tot 220 gram wegen. De RVS weegschaal is gemaakt van roestvrij staal, waardoor hij gemakkelijk schoon te maken is. De keukenweegschaal ziet er ook geweldig uit met elk keukendecor. Met deze digitale keukenweegschaal kun je afstellen op oz, ml, lb/oz of gram.

Meeste positieve reviews op BOL.com (meer dan 300+)
RVS Digitale Precisie Keukenweegschaal tot 5000 gram
Vanaf €9,50 euro

De RVS digitale precisie keukenweegschaal kun je afstellen op ml, oz, lb/oz, of gram. De weegschaal beschikt over een tarra- en telfunctie en weegt tot 1 gram nauwkeurig. De weegschaal is licht van gewicht en is makkelijk in gebruik. De grootste voordeel is dat dit de goedkoopste precisie keukenweegschaal van Nederland is.

Pros:
 • Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • LCD scherm met paarse verlichting
 • Gemaakt van stevig RVS materiaal
 • Meest voordelige weegschaal van Nederland
Cons:
 • Geen minpunten vindbaar voor deze prijs/kwaliteit

Waar moet je opletten bij het kopen van een keukenweegschaal?

Bij het kopen van een nieuwe keukenweegschaal zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden. Je wilt gemiddeld rekening houden met het gewicht van de ingrediënten of items die je met de weegschaal gaat wegen. Sommige keukenweegschalen zijn ontworpen om extreem nauwkeurig te zijn, maar kunnen geen grote voorwerpen wegen. Anderen wegen grotere hoeveelheden, maar zijn niet zo nauwkeurig. Je wilt ook een keukenweegschaal vinden die het gewicht in meerdere eenheden kan meten. Een schaal die automatisch de eenheidswaarden aanpast, is handig wanneer je kookt met recepten buiten je comfortzone. Afhankelijk van waar je woont, kun je metrische metingen of imperiale metingen gebruiken. Zoek een weegschaal die je beide meeteenheden kan bieden!

Gewichtscapaciteit bereik van keukenweegschalen

Keukenweegschalen kunnen doorgaans items wegen tussen één ounce (28 gram) en 11 pond. Er zijn keukenweegschalen die zwaardere items aankunnen, maar die zullen meestal niet zo nauwkeurig zijn voor kleinere ingrediënten. Keukenweegschalen die zijn ontworpen om kleinere hoeveelheden te meten, meten doorgaans tot op de tiende of honderdste decimaal. Grotere keukenweegschalen worden meestal naar boven afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal.

Kleine precisie keukenweegschaal tot 0,01 gram
Mini precisie keukenweegschaal - Nauwkeurig van 0,01 tot 200 gram
Vanaf €6,78 euro

De mini precisie keukenweegschaal kan tot 0,01 gram nauwkeurig ingrediënten meten. Met het heldere LCD-scherm kun je nauwkeurig de hoeveelheden aflezen. Ook beschikt deze weegschaal over drie verschillende weegmodi: oz, dwt en ozt en gram. Deze precisie weegschaal is te koop voor slechts €6 euro.


Pros:
 • Helder LCD-scherm
 • Weegt nauwkeurig tot 0,01 gram
 • Blauwe achtergrondverlichting
 • Drie verschillende weegmodi, oz, dwt en ozt en gram
 • Slechts voor €6 te koop
Cons:
 • Kwetsbaar, want is een kleine weegschaal

Soorten keukenweegschalen

Er zijn tegenwoordig talloze soorten keukenweegschalen op de markt. De meeste weegschalen die momenteel beschikbaar zijn, zijn digitaal, maar je kunt nog steeds analoge keukenweegschalen kopen. Een mechanische/analoge keukenweegschaal heeft geen batterijen of stroombron nodig. Ze zijn echter mogelijk niet zo nauwkeurig als een digitale weegschaal, vooral met kleine ingrediënten. Hoewel er veel soorten keukenweegschalen zijn, zijn digitale weegschalen de meest eenvoudige weegschalen voor beginners om te gebruiken. Dit zijn meestal de meest nauwkeurige en de eenvoudigste om mee te werken en wegen.

Analoge keukenweegschaal

Beste analoge keukenweegschaal op BOL.com
Analoge keukenweegschaal RETRO groen - Stijl en functionaliteit
Vanaf €15,99 euro

De BAKE&GO analoge keukenweegschaal combineert stijl met functionaliteit. De analoge keukenweegschaal is een echte retro groene eyecatcher voor in de keuken. De weegschaal is van metaal en beschikt over een afneembare kom van RVS en heeft een inhoud van 0,8l. De weegschaal kan wegen tot 5kg en heeft een 20 gram nauwkeurigheidsinstelling.

Pros:
 • Combineert stijl met functionaliteit
 • Afneembare kom van RVS
 • Weegt tot 5 kg en heeft een 20 gram-instelling
 • Geen batterijen nodig
 • Perfecte eyecatcher voor je keuken
Cons:
 • Is geen digitale keukenweegschaal die automatisch hoeveelheden weegt

Onderhoud van een keukenweegschaal

Digitale keukenweegschalen zijn snel en efficiënt bij het meten van voedsel, en op de lange termijn wil je ze zo houden. Je kunt enkele basismaatregelen nemen om een ​​lange levensduur van je digitale weegschaal te garanderen.

Een keukenweegschaal wassen

Digitale weegschalen zijn over het algemeen niet waterdicht. Het wordt niet aanbevolen om jouw digitale weegschaal in water of andere vloeistoffen onder te dompelen. Je kunt het oppervlak van je weegschaal schoonmaken met een vochtig washandje, maar laat hem niet onder de kraan lopen. Als je de weegschaal veel gebruikt en hij wordt regelmatig erg vies door etensresten, dan kun je een niet-schurend afwasmiddel gebruiken om vervelende vlekken te verwijderen. Nogmaals, spoel het afwasmiddel niet af in de gootsteen. Een overmatige hoeveelheid water kan de interne werking van de weegschaal beschadigen.

Gebruik een zachte touch

Wees voorzichtig bij het gebruik van je digitale weegschaal. Elke vorm van schudden of ruwe behandeling kan de loadcel en de elektronica in de weegschaal beschadigen, wat kan leiden tot onnauwkeurige metingen.

De digitale weegschaal op kamertemperatuur bewaren

Probeer je digitale weegschaal altijd op kamertemperatuur te bewaren. Net als vele andere elektronica kan een digitale keukenweegschaal traag worden als deze te lang in koude temperaturen wordt bewaard. Als je merkt dat het scherm van je weegschaal defect is, zorg er dan voor dat je het niet te dicht bij een radio of magnetron gebruikt. Displays kunnen worden beïnvloed door elektromagnetische storingen die door deze producten worden veroorzaakt.

Hoe moet je een keukenweegschaal kalibreren?

Het is belangrijk om je keukenweegschaal regelmatig te kalibreren om ervoor te zorgen dat je altijd nauwkeurige metingen ontvangt. Er zijn een paar manieren waarop je jou keukenweegschaal kunt kalibreren. De eerste is door de kalibratiemodus van de weegschaal te gebruiken. Bewaar bij aankoop van je nieuwe keukenweegschaal de gebruiksaanwijzing. Als er een sectie is over het kalibreren van je keukenweegschaal, volg dan die aanwijzingen. Als je de instructies niet hebt, hebben de meeste fabrikanten kalibratie-informatie voor hun specifieke modellen op hun websites.

De tweede manier om je keukenweegschaal te kalibreren is door een eurocent te gebruiken:

 • Veeg je weegschaal af om er zeker van te zijn dat er niets op ligt.
 • Plaats je keukenweegschaal op een vlakke ondergrond met weinig tot geen trillingen. Dit zorgt ervoor dat niets de meting beïnvloedt.
 • Zet de schaal op nul.
 • Stel de schaal in om grammen om het gemakkelijker af ​​te lezen.
 • Plaats een cent op de weegschaal.

Een standaard euromunt weegt altijd 2,30 gram. Je kunt dus een eurocent gebruiken om de nauwkeurigheid van je keukenweegschaal te controleren.

Veelgestelde vragen over keukenweegschalen

We hebben een lijst samengesteld met enkele veelgestelde vragen die nieuwe gebruikers van een keukenweegschaal vaak stellen.

Hoe gebruik je een keukenweegschaal?

Om een ​​keukenweegschaal te gebruiken, moet je deze eerst inschakelen. Als je een ingrediënt op een weegschaal weegt, plaatst je de lege container op de weegschaal en druk je op de “tarra”-knop. Dit elimineert het gewicht van de container van je uiteindelijke meting. Voeg vervolgens het ingrediënt toe dat je aan het afmeten bent. Blijf een hoeveelheid van de ingrediënten toevoegen tot je het gewenste gewicht hebt bereikt. Als je de meeteenheid moet wijzigen, is er meestal een knop die je kunt gebruiken om door jouw opties te bladeren. Stop met op deze knop te drukken zodra je op de gewenste maateenheid bent beland.

Waar wordt een keukenweegschaal voor gebruikt?

Een keukenweegschaal wordt gebruikt om het gewicht te meten van producten, ingrediënten en andere items die nodig zijn om te koken of bakken. Bakkers gebruiken vaak keukenweegschalen om hun droge ingrediënten zoals bloem, suiker, bakpoeder en meer nauwkeurig te wegen. Het gebruik van een keukenweegschaal is een nauwkeurigere methode om ingrediënten te meten. Maatbekers worden vaak verkeerd gebruikt, wat resulteert in onnauwkeurige metingen.

Bij maatbekers voor droge ingrediënten kan het gewicht variëren afhankelijk van de hoeveelheid ruimte tussen de deeltjes. Een kopje meel kan zowel los als verpakt zijn, wat resulteert in verschillende gewichten maar hetzelfde volume. Supermarkten of delicatessenwinkels zullen keukenweegschalen gebruiken om voedsel te wegen dat gekocht moet worden. Veel supermarkten verkopen producten en vlees per ounce of pond.

Wat is de historie van een keukenweegschaal?

De oudste overblijfselen van een weegschaal zijn ontdekt in de Indus River Valley, nabij het huidige Pakistan, en dateren van ongeveer 2000 v. Chr. Naarmate de handel zich in de oudheid ontwikkelde, kregen kooplieden de behoefte om de waarde van goederen zoals gewassen, kleding en goud te bepalen, om te kunnen ruilen voor hun goederen. De vroege apparaten gebruikten een eenvoudig, maar doeltreffend systeem dat berustte op het balanceren van goederen. Ze bestonden uit twee platen die aan een bovenbalk waren bevestigd die op een centrale paal stond. De metingen werden verricht door het gemeten voorwerp op de ene plaat te leggen en gewichtsstenen op de andere, totdat een evenwicht was bereikt. Archeologen hebben deze uniforme, gepolijste stenen kubussen ontdekt in vroege nederzettingen.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij Kooistra Kleding. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.

 

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.