Tochtstrip
Tochtstrips

Tochtstrip

Tochtstrip kopen?

Een energie-efficiënt HVAC-systeem houdt warme lucht in de winter en koele lucht in de zomer in circulatie. Al die inspanningen kunnen voor niets zijn als er sprake is van tocht. Die vervelende tocht kan zich voordoen bij elke kier in ramen en deuren. De kleinste kier is voldoende om buitenlucht naar binnen te laten sijpelen. Die kieren kunnen ook een ingang zijn voor stof, huidschilfers, pollen en insecten. Daarom moeten die kieren worden opgevuld. De beste manier om die kieren op te vullen is een tochtstrip. Hier zijn enkele van de beste mogelijkheden om de tocht uit jouw huis te houden:

Beste tochtstrip voor deuren

[lasso type=”table” id=”22″ link_id=”901″]

AWEMOZ 12 meter lange tochtstrip

De AWEMOZ 12 meter lange tochtstrip is de best beoordeelde tochtstrip op BOL.com met 98 positieve reviews boven de 4 sterren. De tochtstrip is maarliefst 12 meter lang, zelfklevend en gemaakt van hoogwaardig foam materiaal. De tochtstrip van AWEMOZ houdt de warmte binnen, verminderd lawaai, beschikt over een sterke plakband, weerbestendig en stofdicht. Bespaar op je stookkosten en koop een AWEMOZ tochtstrip!

[lasso ref=”awemoz-tochtband-12-meter-lang-tochtband-zelfklevend-tochtstrips-voor-deuren-bol-com” id=”3109″ link_id=”896″]

Tochtstrip garage tochtstrip binnendeur

Tochtstrip van 6 meter

Deze tochtstrip van 6 meter houdt lucht, water, koude wind en lawaai tegen via ramen en deuren. Bovendien fungeert hij als geluidswerende barrière. Deze tochtstrook bestaat uit hoogwaardig schuim dat zorgt voor een sterke flexibiliteit en veerkracht. De tochtstrip is gemakkelijk te bevestigen aan de deuren en ramen van jouw huis waar kieren de tocht binnenlaten.

De opgerolde strip is gemaakt met een duurzame zelfklevende achterkant. Als de strip eenmaal op zijn plaats zit, blijft hij lang zitten. Zorg ervoor dat je het gebied waar de tochtstrip wordt aangebracht goed schoonmaakt. Dat bevordert een sterkere hechting. Dit type tochtstrip is verkrijgbaar in verschillende maten voor de meeste deur- en raamkieren.

[lasso ref=”tochtstrip-6-meter-zelfklevend-energiebesparing-bol-com” id=”3100″ link_id=”897″]

Rori verstelbare tochtstrip voor deuren en ramen

Dit product van Rori is een ideale tochtstrip voor bij de voordeur. Het maakt gebruik van een drievoudige afdichting om de kou buiten te houden. Als bonus houdt deze deurafdichting ook de insecten buiten. Hij is bestand tegen sterke veranderingen in de buitentemperatuur en biedt een extra laag geluidsisolatie. De tochtstrip wordt met een schaar of een kleine handzaag op maat van het deurkozijn geknipt. Het is belangrijk om de plaats van aanbrengen stofvrij te maken. Nadat je de tochtstrip op maat hebt geknipt, verwijder je de zelfklevende bescherming en druk je de tochtstrip stevig op zijn plaats. Deze tochtstrip is gemaakt van duurzaam silicone en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

[lasso ref=”rori-aanpasbare-tochtstopper-zelfklevende-tochtstrip-voor-deuren-wit-100-cm-x-5-cm-bol-com” id=”3102″ link_id=”898″]

tochtstrip uitleg tochtstrip opbouw

Zelfklevende Foam Tochtstrip van Knaak

Het is niet nodig om de verwarming in huis aan te zwengelen wanneer deze schuimrubber tochtstrip de kieren in een deur dicht. Deze tochtstrip is gemaakt van schuim. Dat maakt het de juiste flexibele keuze om aan te brengen in de kieren van deurkozijnen. Hij is vochtbestendig, gemakkelijk te snijden en gemakkelijk aan te brengen. Deze foam tochtstrip is ook te gebruiken als tochtstrip raamkit.

[lasso ref=”binnenshuis-zelfklevende-foam-tochtstrip-15mm-5-m-anti-vocht-wind-en-geluid-wit-bol-com” id=”3104″ link_id=”899″]

Zelfklevende tochtstrip

Nordevik tochtstrip 12 meter

Het unieke ontwerp van deze 12 meter lange tochtstrip maakt het aanbrengen op ramen, deuren, kasten, auto’s en lades zeer eenvoudig. Eenmaal aangebracht houdt de strip de winterkou en de hitte van de zomer buiten. De tochtstrip werkt ook stofwerend en geluidswerend. Dit helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze tochtstrip van Nordevik wordt ook gebruikt op schuifdeuren en -ramen. De duurzame constructie vermindert slijtageproblemen bij deze ingangen die veel gebruikt worden. Voor het aanbrengen van deze tochtstrip is geen speciaal gereedschap nodig.

[lasso ref=”nordevik-tochtstrip-12-meter-zelfklevend-energiebesparing-voor-ramen-en-deuren-bol-com” id=”3106″ link_id=”900″]

Tochtstrip raamkozijn Tochtstrip binnen kozijn

Tochtstrip voor ramen

Ramen zijn vaak belangrijke zwakke plekken in de isolatie van huizen en appartementen. Vooral in oude huizen kan de kleinste kier in het raamkozijn ervoor zorgen dat ze de warmte niet efficiënt binnenhouden, wat leidt tot onnodige energiekosten. Met de zelfklevende tochtstrips van AWEMOZ of Rori en raamisolatiefolie kun je snel en eenvoudig energie besparen. Deze schuimrubberen afdichtingen zorgen ervoor dat koude lucht buiten en warme lucht binnen blijft en de raamisolatiefolie werkt als een extra ruit. Zo hoeven de radiatoren of kachels minder hard te werken om een warme leefruimte met aangename temperaturen te creëren.

Veelgestelde vragen over tochtstrips

Na onze aanbevelingen voor de beste tochtstrips, vindt je hieronder meer informatie over het aanbrengen van een tochtstrip.

Wat is een tochtstrip voor de voordeur?

Een tochtstrip voor de voordeur is een kleine strip die rond de rand van je voordeur zit om te voorkomen dat water en kleine insecten je huis binnenkomen. Het is een essentieel detail voor voordeuren, dat ervoor zorgt dat er geen koude wind door het huis waait. Op zijn beurt kan dit product zelfs helpen je energierekening te verlagen, iets waarvan we weten dat momenteel erg belangrijk is!

Waar moet de tochtstrip worden aangebracht?

De tochtstrip wordt aangebracht op elke zichtbare kier rond een deur of raamkozijn. Er kunnen gebieden op een kozijn zijn waar een kier breder is. Andere gebieden kunnen geen kier hebben. De tochtstrips moeten gelijkmatig over het hele kozijn worden aangebracht. Dit bevordert een betere efficiëntie. Meer informatie over het aanbrengen van een tochtstrip is onderstaande video vindbaar van de Praxis.

Aan welke kant van de deur moet ik de tochtstrip gebruiken?

De buitenkant van een deur is de plaats waar een tochtstrip moet worden aangebracht. Deze plaatsing voorkomt dat tocht en insecten de woning binnenkomen. Indien correct aangebracht, zou het openen of sluiten van de deur geen enkel probleem mogen opleveren.

Hoe plaats ik een tochtstrip in de kier van een deur?

Een nauwkeurige hoogtemeting voorkomt dat de deur klem komt te zitten. Meet vanaf de basis van de tochtstrip tot aan de deurpost. Zorg ervoor dat de deur open en dicht kan.

Hoe plaats ik een strip bij de voordeur?

De meeste deurstrips zijn zelfklevend. Je dient de plaats waar de tochtstrip wordt vastgemaakt schoon te maken om te voorkomen dat er stof op de lijm komt. Dat zou de hechting kunnen verminderen. Zodra de plek schoon is, trek je het beschermpapier eraf en breng je de tochtstrip aan. Houd hem enkele seconden stevig op zijn plaats.

Wat kost een tochtstrip?

Tochtstrips zijn een kosteneffectieve manier om de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren. Tochtstrips kunnen variëren van €8 euro tot €20 euro. Alles hangt af van de kwaliteit en lengte van de tochtstrip die je kiest. Je kunt de wierooktest toepassen om tocht van je deuren of ramen op te sporen. Steek een wierookstokje aan en houd het stil rond je deuren en ramen. Als de rook walmt of wegtrekt, is dat officieel een tochtzone.

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.