Regenton
Houten regenton
de regen valt in een blauwe regenton vol water in de tuin

Regenton

Regenton kopen?

Regentonnen zijn een economische manier om regenwater op te vangen en op te slaan. Het lijkt bijna ouderwets om een regenton te gebruiken, maar in werkelijkheid is het een efficiënte, duurzame manier om een veilige, consistente watervoorziening te hebben. Deze eenvoudige oplossing helpt ons het waterverbruik van het watersysteem te verminderen, en kan ons aanzetten tot een duurzamer leven. Hoewel grote regentonnen een heel huis van water kunnen voorzien, kunnen kleinere methoden nog steeds nuttig zijn bij het tuinieren, besproeien, koken en andere kleine klusjes.

Of je nu op zoek bent naar een kunststof regenton of een kleine regenton die perfect in jouw tuin past, er is genoeg keuze online voor alle specifieke wensen m.b.t. een regenton. Dus, als je een regenton wilt kopen, lees dan verder voor een aantal interessante koopsuggesties voor regentonnen en de beste 6 regentonnen op een rij.

[lasso type=”table” id=”28″ link_id=”962″]

Waarom regentonnen de moeite waard zijn om aan te schaffen

Met regentonnen kunnen mensen regenwater opslaan en gebruiken voor wat ze maar nodig hebben. Terwijl sommigen denken dat het een deel van het verleden is, is de waarheid dat regentonnen vandaag de dag net zo relevant zijn als in het verleden. Zelfs als het besparen op je waterrekening niet voldoende positief voor je is, helpen regentonnen ook bij het minimaliseren van schade door stormloop en watererosie, plus ze kunnen helpen voorkomen dat je dakgoten verstopt raken. Het water in de regentonnen is perfect voor planten en kan helpen bij droogte. De meeste zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. Als je voor een regenton met een plantenbak gaat, fungeert hij zelfs als decorstuk in de tuin.

[lasso ref=”regenton-rainsaver-antraciet-100-l-voet-vulautomaat-bol-com” id=”3309″ link_id=”956″]

Regenton Regentonnen

Beste keuze: Harcostar Rainsaver regenton 100 liter

De Harcostar Rainsaver regenton is een populair artikel op BOL.com die er misschien niet zo luxe uitziet, maar de klus functioneel klaart. De regenton is niet alleen UV-bestendig, maar wordt geleverd met een deksel en kraan. Er is zelfs een plaats om een slang te bevestigen als je hem wilt gebruiken om je volledige tuin, grasveld of alle planten water te geven. De Harcostar regenton bevat een eigen standaard, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over waar je hem op moet plaatsen, doordat deze regenton niet aan de muur bevestigd kan worden. De regenton van Harcostar is gemaakt van hoogwaardig kunststof en beschikt over een inhoud van 100 liter, wat genoeg is om water te geven aan planten en de gehele tuin. De regenton kraan van de Rainsaver is geschikt voor een Gardena koppeling, dus je hebt de mogelijkheid om een slang aan te sluiten. Ook zit op de Harcostar regenton een fabrieksgarantie van 5 jaar. Afmetingen van de Harcostar regenton van 100 liter zijn: 94 cm (H) x 38 cm (B) x 38 cm (D).

[lasso ref=”regenton-rainsaver-antraciet-100-l-voet-vulautomaat-bol-com” id=”3309″ link_id=”964″]

Regenton met plantenbak: Garantia 2-in-1 regenton van 220 liter

De Garantia 2-in-1 regenton met een capaciteit van 220 liter is een echte blikvanger voor in de tuin. Bovenin de regenton kan een plant geplaatst worden, waardoor je een natuurlijke uitstraling krijgt i.p.v. een regenton van kunststof en plastic uitstraling. De regenton van Garantia is voorzien van een dikwandige wand van kunststof zodat deze regenton tegen vorst kan, UV stabiel is en nagenoeg onderhoudsvrij. We adviseren om de regenton tijdens de vorstperiodes leeg te laten lopen, zodat er geen risico op schade kan ontstaan. De Garantia regenton met plantenbak wordt geleverd met een kunststof kraantje die je eenvoudig aan de regenton kan bevestigen. Onderin de plantenbak bevindt zich een filtermat die het regenwater afvoert naar de regenton, zodat je planten niet verdrinken. Het model is leverbaar in antraciet en licht grijs. 

[lasso ref=”garantia-2in1-regenton-vaso-220-liter-antraciet-bol-com” id=”3312″ link_id=”958″]

Regenton met plantenbakRegenton met plantenbak kopen

Grootste capaciteit: Hyma Garden Regenton Zwart 320l

Uniek aan de Hyma Garden regenton van 320 liter is de bijgeleverde peilstok, waarmee je gemakkelijk kunt meten hoeveel water erin zit. Er kan ongeveer 276 liter water in, hoewel de technische capaciteit 320 liter is. De Garden muurtank van Hyma bestaat uit polyethyleen, dat lijkt op plastic en bestand is tegen UV-straling. Deze regenton wordt aan elke muur bevestigd, en ziet er in een strak zwart ontwerp decoratiever uit dan de meeste regentonnen. De regenton is vrij gemakkelijk te monteren en is perfect voor tuinieren of kleine klusjes, hoewel hij een zeer grote capaciteit heeft.

De regenton wordt geleverd met alle benodigde onderdelen en voorgeboorde gaten, hoewel je misschien wat gereedschap nodig hebt om hem in elkaar te zetten. Hij past tegen bijna elke muur aan, appartement of huis en heeft een Harcostar vulmachine. Deze regenton is geweldig als je veel water nodig hebt of een mooie muur regenton wilt om regenwater op te vangen en vast te houden. Tot slot is de prijs zeer competitief en kom je weinig of geen regentonnen tegen met deze volume en prijsverhouding.

[lasso ref=”garden-muurtank-regenton-zwart-320l-bol-com” id=”3324″ link_id=”959″]

muur regentonregenton van 320 liter opvangwater

Harcostar regenton vulautomaat met voordeelset

Iedereen krijgt graag het meeste voor zijn geld, en de Harcostar regenton van 227 liter doet precies dat. Het omvat een garantie van vijf jaar bovenop alle meegeleverde extra onderdelen. Naast het vat en de kraan, wordt het ook geleverd met een automatische regenton vulmachine, een kindveilige deksel, en een tuinslang aansluiting. Er kan 227 liter regenwater in, maar er is een aansluiting voor een vulautomaat om overlopen te voorkomen. Alle gaten zijn voorgeboord, en er wordt een standaard bijgeleverd omdat hij niet aan de muur wordt bevestigd. De standaard heeft een andere kleur dan het reservoir, maar alle onderdelen zijn in zwart- en grijstinten.

Deze regenton is zeer geschikt voor tuinen omdat hij zoveel bevestigingspunten heeft en het proces gemakkelijk maakt. Hij bestaat voor ongeveer vijfenzeventig procent uit gerecycleerde materialen, en het harde plastic houdt goed stand in de elementen. Ideaal waterbassin voor alle soorten tuinen en terrassen. De Harcostar regenton is gemaakt van hoogwaardig en dik kunststof. De set is inclusief voet, kraan en vulautomaat.

[lasso ref=”regenton-voordeelset-harcostar-227liter-grijs-harcostar-standaard-harcostar-bol-com” id=”3330″ link_id=”960″]

Regenton met vulautomaatRegenton 227 liter

Waarom is het materiaal belangrijk van een regenton?

Afhankelijk van materiaal en kwaliteit kunnen regentonnen jaren meegaan, en vele hebben een garantie tot vijf jaar. Je kunt een houten regenton, plastic, metaal of polycarbonaat online kopen. Met zoveel keuzemogelijkheden kan het vinden van het perfecte product voor jouw behoeften een ontmoedigende taak worden. Regentonnen blijven 24 uur per dag buiten, dus je dient een materiaal te vinden dat lang meegaat in je tuin. Elk materiaal heeft voor- en nadelen, zo beschermt plastic vaak tegen UV-straling, maar is hout duurzamer.

Houten regenton

Materiaal van goede kwaliteit zorgt ervoor dat de regenton een verstandige investering is die jaren meegaat. Het ontwerp dat het beste bij je past is niet altijd het meest populaire. Misschien zoek je er één met een grote inhoud of die aan de muur wordt bevestigd (een regenton wandmodel). Ook het materiaal speelt een rol in de doeltreffendheid van je eigen regenton. Bovenstaande regentonnen zijn gemaakt van Spaanse of Franse wijnvaten en zijn vele malen sterker dan de Kastanje wijnvaten aangezien de wijn hier 8 jaar in moet zitten. Een handgemaakte houten regenton van een zware en hoge kwaliteit. In deze vaten rijpt normaal gesproken acht jaar lang Spaanse of Franse wijn maar deze zijn nu geschikt als regenton. De houten vaten hebben een afmeting van 95 centimeter hoog en 70 centimeter in doorsnee. Daarnaast heeft deze houten regenton een capaciteit van 225 liter. 

[lasso ref=”houten-regenton-eiken-225-liter-bol-com” id=”3469″ link_id=”1022″]

Elho Regenton Green Basics – 200 Liter

De Elho regenton heeft een totale inhoud van 200 liter en kan simpel worden aangesloten op de regenpijp door middel van een vulpijp. Daarnaast is er op de bovenkant van de regenton een plantenbak gemaakt, zodat je simpel en snel bloemen kunt plaatsen op deze prachtige Elho regenton. Je kan op deze manier de regenton prachtig opfleuren met bloemen en planten i.p.v. een saaie grijze regenton van plastic. De kraan is op ideale hoogte geïnstalleerd zodat je gemakkelijk de gieter eronder kan plaatsen. Het is zelfs mogelijk om een tuinslang te bevestigen aan de kraan van de regenton. Het overtollige water wordt automatisch afgevoerd via de afvoer. De regenton kan in de volle zon geplaatst worden, door de UV-filter zullen kleuren niet vervagen. 

[lasso ref=”elho-green-basics-regenton-regenton-living-black-buiten-200-liter-bol-com” id=”3334″ link_id=”965″]

Regenton kop van Elho Elho regenton 200 liter

Is de grootte van belang bij het kopen van een regenton?

De capaciteit is een belangrijk punt bij de overweging welke ton voor jou de juiste keuze is. Wil je een grote regenton kopen? Er zijn regentonnen tot 200 liter. Maar als dat te veel voor je is, zijn er ook regentonnen van 100 liter. Houd er rekening mee dat de regenton met het verkeerde formaat gemakkelijk kan overlopen of nooit genoeg ruimte heeft. De gemiddelde persoon gebruikt ongeveer 300-380 liter water per dag. Als je weet hoeveel water je nodig hebt, kun je bepalen wat voor regenton je wilt aanschaffen. Als u hem alleen gebruikt om te tuinieren of uw auto te wassen, hebt u niet zoveel nodig, maar als u veel water uit de ton wilt halen, moet u nagaan hoe dat uitpakt.

Het ontwerp en de kenmerken waarop je moet letten van een regenton

Of je nu een smalle regenton of een platte regenton koopt, het aansluiten van een regenton op de regenpijp is essentieel. Zoek dus de ideale regenton voor de plek die je in gedachten hebt. Sommige kenmerken zijn van essentieel belang voor een goed werkende regenton. De gemiddelde regenton heeft meestal een inhoud van ongeveer 200 liter water. Sommige regentonnen zijn bedoeld om de tuin op te frissen als decorstuk, terwijl andere regentonnen bedoeld zijn om zo functioneel mogelijk te zijn. Het ontwerp kan een belangrijke factor zijn bij de beslissing welke regenton het beste bij je ruimte en behoeften past.

Afhankelijk van het merk en de fabrikant van de regenton worden de aansluiting en de slang op verschillende plaatsen geïntegreerd. Filters worden niet altijd meegeleverd, maar zijn belangrijk voor een goed functionerende regenton. Zij zorgen ervoor dat er geen vuil en smurrie in je opvangwater terechtkomt, die mogelijk in je lichaam terecht kan komen. Er zijn filterschermen en systemen om je hele leven gemakkelijker te maken als ze meegeleverd worden. Tot slot zijn de veiligheidsvoorzieningen super belangrijk om te overwegen. Sommige regentonnen hebben een klep, omstel of iets dergelijks waardoor het water vrijkomt als het overloopt, om schade aan de regenton te voorkomen. De meeste regentonnen worden aan de muur bevestigd of op een platform geplaatst, omdat ze extreem zwaar zijn als ze gevuld zijn, en een veiligheidsrisico kunnen vormen als ze vallen.

Veelgestelde vragen over regentonnen

We hebben de meest gestelde vragen in een handig en kort lijstje voor jou samengevat. Hieronder kun je hierover meer lezen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van regentonnen?

Regentonnen vangen water van een dak op en houden het vast voor later gebruik, bijvoorbeeld voor gazons, tuinen of kamerplanten. Het opvangen van dakafvoer in regentonnen vermindert de hoeveelheid water die van je terrein afstroomt. Het is een geweldige manier om water te besparen en het is gratis water voor gebruik in je eigen tuin of landschap.

[lasso ref=”regenton-rainsaver-antraciet-100-l-voet-vulautomaat-bol-com” id=”3309″ link_id=”957″]

Waarom zou je een regenton moeten aanschaffen?

Ze verminderen afvloeiing en vervuiling, verminderen erosie, verminderen beschadigde dakgoten, verminderen riooloverstromingen, besparen geld op je waterrekeningen, helpen kreken en rivieren gezond te houden, en verhogen het bewustzijn over regenwater. Hoe werkt een regenton? Een regenton wordt aangesloten op je eigen regenpijp.

Dien je een regenton te onderhouden?

Het onderhoud van regentonnen is minimaal maar belangrijk. Controleer regelmatig de onderdelen en maak het vat eenmaal per jaar los en schoon. Zorg ervoor dat er geen blootgesteld, stilstaand water is waar muggen zich kunnen voortplanten. Tijdens de wintermaanden kun je de regenton loskoppelen en in een schuur of garage opbergen of de kraan openhouden zodat het water niet bevriest en de ton barst. Dit zijn de belangrijkste onderhoud tips van een regenton.

[lasso ref=”elho-green-basics-regenton-regenton-living-black-buiten-200-liter-bol-com” id=”3334″ link_id=”963″]

Laatste gedachten over regentonnen

Er zijn veel mogelijkheden om te overwegen bij het zoeken naar de perfecte regenton voor al je eigen wensen. Regentonnen zijn meer gericht op het opvangen en zuiveren van regenwater in een meer bruikbare vorm voor tuinieren of andere behoeften. Deze efficiënte en duurzame manier van wateropvang en -verspreiding wordt al eeuwenlang gebruikt, en ook al hebben we sanitair, toch kan het fijn zijn om een extra gratis waterbron te hebben. Regentonnen kunnen de perfecte oplossing zijn voor al je tuin- en besproeiingsbehoeften.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.
Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.