Slaapmasker
Slaapmasker

Slaapmasker

Slaapmasker

Een slaapmasker heeft één doel: jou beter laten slapen. Slaapmaskers zorgen ervoor dat je het licht uit de omgeving blokkeert, zodat je beter in slaap valt. Slaapmaskers bevestig je voor je ogen met een band om je hoofd. Het is belangrijk dat een slaapmasker lekker zit. Een goed slaapmasker kan heel waardevol zijn, want slaap is heilig én belangrijk voor de gezondheid. Wooninformatie vertelt je meer over slaapmaskers en laat je de top 5 van welgewaardeerde slaapmaskers zien.

Slaapmasker kopen

Waar koop je slaapmasker? In veel winkels vind je slaapmaskers, zoals bij Kruidvat, HEMA, Action, Etos en in sommige beddenwinkels. Merken die slaapmaskers aanbieden zijn onder andere Disney (die houdt natuurlijk van sleeping beauty’s), Tempur, Herschel en Manta. Veel slaapmaskers zijn helemaal niet duur en juist goedkoop. Het goedkoopste slaapmasker koop je al voor minder dan € 3,-. Of deze aan de eisen voldoet om jou goed in slaap te brengen is een tweede, maar heb je net dat kleine beetje verduistering nodig en werkt het? Dan raak je voor weinig heel goed in en die onbetaalbaar slaap.

[lasso ref=”bol-41″ id=”1829″ link_id=”202″]

Beste slaapmasker 

Het beste slaapmasker is er een die licht buitensluit en die prettig zit. Vooral het materiaal en de pasvorm zijn belangrijk én heel persoonlijk qua voorkeur. Op bol.com filter je alleen op materiaal en niet op hoe een slaapmasker valt. Dat moet je zelf ondervinden. Op bol.com kun je wel filteren op de beoordeling van voorgaande kopers om een indicatie te krijgen van de waardering van de slaapmaskers. Wooninformatie laat je zien welke vijf slaapmaskers het populairst zijn bij aanbieder bol.com.

Afbeelding Producten Actuele Prijs
Slaapmasker kopen
Medoes Luxe Slaapmasker – 100% Verduisterend
Bekijk product
Beste slaapmasker Medoes – Traagschuim Slaapmasker – 100% Verduisterend Bekijk product
Slaapmasker kind SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker + Opbergzakje – 100% Verduisterend Oogmasker Bekijk product
Luxe slaapmasker Strex Luxe Slaapmasker – 3D Ergonomisch – 100% Verduisterend Bekijk product
Slaapmasker 100% verduisterend Slaapmasker van CozySense® – Gegarandeerd 100% Verduisterend Bekijk product

Waarop letten bij kopen slaapmasker?

Vooral het materiaal en de pasvorm zijn belangrijk. Verder zijn er weinig factoren waarop je het slaapmasker kunt uitkiezen. Naast de kleur en stijl die bij jou past natuurlijk. Bij bol.com filter je alleen op materiaal en niet op pasvorm. Dit is iets wat je het best kunt ondervinden door het slaapmasker te proberen.

Materiaal van een slaapmasker

De meeste slaapmaskers zijn gemaakt van polyester, gevolgd door kunststof. Ook kun je kiezen uit nylon, katoen en bamboe. Daarnaast worden er ook materialen voor sommige slaapmaskers gebruikt als staal, PVC en siliconen. Veel mensen zoeken naar satijnen en zijde slaapmaskers.

[lasso ref=”bol-42″ id=”1836″ link_id=”203″]

Verzwaard slaapmasker

Dit is geen optie waarop je specifiek kunt zoeken op bol.com, maar het is wel zo dat er een verschil zit tussen de gewichten van slaapmaskers. Net als een verzwaringsdeken, kan het extra gewicht wonderen verrichten voor de slaap. Let bij de specificaties van de slaapmaskers goed op het gewicht ervan.

[lasso ref=”bol-43″ id=”1838″ link_id=”204″]

Andere keuzes

  • Aanbieding;
  • Beoordeling;
  • Fuurzaamheid;
  • Kleur;
  • Merk;
  • Opblaasbaar.

Slaapmasker kind

Niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen zijn er meerdere slaapmaskers op de markt. De slaapmaskers voor kinderen zijn kleiner en zijn vaak gemaakt in leuke vormen, soms pluche materiaal en met leuke opdrukken. Filter op bol.com op Disney en je ziet zo een paar top-slaapmaskers voor kinderen. En geen zorgen; ook voor volwassenen zijn er leuke varianten beschikbaar. Ook van Disney. Let er bij kinderen goed op dat het slaapmasker goed vastzit en niet kan afzakken, maar natuurlijk ook niet te strak zit. De vraag ‘is een slaapmasker gevaarlijk voor kinderen’ wordt soms gesteld. Dit door verstikkingsgevaar bij afzakken. Let daar heel goed op.

[lasso ref=”bol-44″ id=”1840″ link_id=”205″]

Slaapmasker gevaarlijk?

Is een slaapmasker gevaarlijk en is een slaapmasker slecht voor de ogen? Ja en nee. Zakt een slaapmasker af en blokkeert deze daarmee de neus en mond, dan is dat een gevaar. Eerder waarschijnlijk voor kinderen dan voor volwassenen. Zorg er daarom altijd voor dat je een slaapmasker hebt dat goed zit. En ook voor de ogen is een slaapmasker niet gevaarlijk. Zorg er wel voor dat het masker niet té strak zit.

Slaapmasker maken

Ben je een knutselaar of wil je je hoe dan ook wagen aan het zelfmaken van een slaapmasker? Dat kan!Je hebt daarvoor een paar dingen nodig: stof, spelden, naald en draad, schaar, elastiek en eventueel ook een naaimachine. Inspiratie nodig? Op Pinterest vind je heel erg veel slaapmasker-inspiratie.  

Slaapmasker met bluetooth

Ja, er bestaan ook slaapmaskers met bluetooth, zoals bijvoorbeeld deze van Monx. Wat betekent dat je hiermee naar jouw muziek en andere geluidsfragmenten kunt luisteren. Fijn als je nog wat wilt luisteren voor het slapengaan of als je in het vliegtuig de combinatie van afsluiting aan muziek en licht wilt. Hou er wel rekening mee dat de speakers op je oren zitten, en dat dit voor zijslapers daarom iets minder prettig werkt. 

[lasso ref=”bol-40″ id=”1824″ link_id=”201″]

Veelgestelde vragen over slaapmaskers

Waar koop je een slaapmasker?

Slaapmaskers koop je op veel plaatsen. In winkels als HEMA, Kruidvat, Action en sommige slaapwinkels vind je vaak slaapmaskers. Online bij bol.com bestel je deze ook.

Wat is een goede slaapmasker?

Een goed slaapmasker houdt licht buiten en zit lekker. Wat een goed slaapmasker is, hangt af van jouw voorkeuren. Kies een materiaal dat jij prettig vindt en een masker dat fijn zit voor jou.

Is een slaapmasker gevaarlijk?

Nee, maar zorg er wel voor dat een slaapmasker niet over je mond en neus kan zakken. Dat kan dan vooral gevaarlijk zijn  ij kinderen.

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.