Staafmixer
Staafmixer

Staafmixer

Staafmixer

Wat is een staafmixer en wat kun je met een staafmixer? Een staafmixer is een keukenapparaat waarmee je etenswaren pureert en soms ook hakt, klopt, snijdt, raspt, mengt en emulgeert. Zo maak je makkelijk een lekkere soep, mix je de ingrediënten voor jouw verse pesto, smoothie of mayonaise en klop je er slagroom mee. Alle staafmixers kunnen pureren, maar toch is de ene staafmixer de andere niet. Wooninformatie vertelt je meer over staafmixers en geeft je een staafmixer-top 5 met de populairste staafmixers.

Staafmixer kopen

Ga je een staafmixer kopen, bedenk dan voor de koop waarvoor je deze gaat gebruiken. Waarvoor koop je de staafmixer? Ga je voor soep, pesto, mayonaise, slagroom of wil je bijvoorbeeld ook nootjes kunnen verwerken? Alle staafmixer kunnen minimaal pureren. Veel ervan kunnen meer dan dat. Ook krijg je bij veel staafmixers extra’s. Zoals maatbekers en opzetstukjes die zorgen voor extra opties, zoals het kloppen, hakken, mengen en emulgeren van jouw ingrediënten.

Je kunt staafmixers in de winkel kopen, zoals bij Blokker, HEMA en Kruidvat. Je kunt ook kiezen voor ruime keuze door de staafmixer online aan te schaffen. Het mooie is dat je online zelf makkelijk overzicht creëert. Je geeft aan wat jouw voorkeuren zijn en je ziet welke staafmixers daaraan voldoen. Online vind je alle merken, zoals Bosch, Braun, Kitchenbrothers, KitchenAid, Philips, Princess, SMEG,  Tefal en Tristar. 

[lasso ref=”bol-8″ id=”1489″ link_id=”71″]

Beste staafmixer

Wat is de beste of een goede staafmixer? Jaarlijks vind je tal van overzichten van wat de beste staafmixers zijn. Onder andere Kieskeurig en de Consumentenbond maken hier een overzicht van. Bij Wooninformatie zie je een staafmixer-top 5. Op basis van staafmixers die op dit moment populair zijn, en dus veel worden aangeschaft en goed worden beoordeeld. Voldoet zo’n staafmixer aan jouw eisen, dan is dat voor jou een goede en de beste staafmixer. Klik je door naar een van de staafmixers uit de top 5 die je bij Wooninformatie ziet, dan kun je daarna ook altijd nog aangeven dat je alleen staafmixers wilt zien die door de Consumentenbond en/of Kieskeurig als best zijn getest.

Afbeelding Producten Actuele Prijs
Staafmixer kopen
Bosch MSM66110 ErgoMixx – Staafmixer – Wit/Grijs
Bekijk product
Staafmixer materialen KitchenBrothers 4-in-1 Staafmixer Set – Hakmolen / Klopper / Garde / Beker – 800W – 600ML – RVS Bekijk product
Staafmixer eigenschappen Braun MultiQuick 3 – MQ 3025 WH Spaghetti – Staafmixer – Wit Bekijk product
Braun MultiQuick 7X – MQ 7035X – Staafmixer Bekijk product
Standen staafmixer JAP ForceBlend F2 – Staafmixer set 5 in1 – Ice crusher – 21 snelheden en turbo – Extra krachtig 1500w Bekijk product

Eigenschappen staafmixer

De eigenschappen van een staafmixer bepalen de kwaliteit van de staafmixer en of deze staafmixer voor jou een goede koop is. Er kan een flink verschil zitten in wat een staafmixer kan. Zo is er een verschil tussen het vermogen, het materiaal, de bereiding functies en het aantal standen en zijn er nog veel meer factoren waarop je kunt letten als je een staafmixer koopt.

Vermogen staafmixer

Het vermogen van een staafmixer bepaalt voor een groot deel de kracht die het pureer apparaat heeft. Kies je een staafmixer met een wattage onder de 600 watt, dan heb je een mixer met een laag vermogen. Dat betekent over het algemeen dat de staafmixer sommige ingrediënten minder makkelijk, of niet, pureert. Boven de 1.000 watt spreek je van een krachtige staafmixer. Je mixt hiermee zelfs noten. Staafmixers met een lager vermogen zijn vaak wat goedkoper dan de staafmixers met een gemiddeld en krachtig vermogen. Toch betekent een laag vermogen niet altijd dat de staafmixer niet krachtig is. Let daarom ook op het toerental van de staafmixer. Is het toerental hoog, dan is de staafmixer alsnog krachtig én ook nog eens duurzaam in verbruik. Op bol.com zie je of een staafmixer met een lage wattage toch ook krachtig is als er wordt aangegeven dat deze een turbofunctie heeft.

[lasso ref=”bol-7″ id=”1487″ link_id=”72″]

Bereidingsfuncties staafmixer

Zoals eerder gezegd: de ene staafmixer is de andere staafmixer niet. Wil je een staafmixer om (zachte) voedingswaren te mixen? Dan ben je met elke staafmixer prima uit. Afhankelijk van welke producten je mixt, want hoe steviger de ingrediënten hoe krachtiger de staafmixer moet zijn. Maar naast die pureer functie hebben staafmixers soms meer krachten. Zoals hakken, malen, mengen, kloppen, snijden, emulgeren en raspen. Zelfs ijs crushen en ook vacumeren van je maal behoort tot de mogelijkheden. Je ziet bij product specificaties van staafmixers wat het kunnen ervan is. Bij extra accessoires zie je bijvoorbeeld of er bij de staafmixer ook een blender of klopper meekomt. Per staafmixer zie je ook welke gerechten je hiermee maakt.

Heerlijke smoothies of babyvoedsel blenden, soepen of dips pureren of eieren kloppen? Je haalt met de JAP ForceBlend F2 een veelzijdige keukenhulp in huis. Het hoge vermogen van deze staafmixer zorgt ervoor dat je niet lang moet mixen en alles in een handomdraai klaar is!

[lasso ref=”bol-9″ id=”1495″ link_id=”73″]

Standen staafmixer

Niet elk gerecht heeft baat bij dezelfde mix snelheid of -kracht voor een optimale bereiding. Het ene gerecht heeft een zachte of juist krachtige slag nodig. Het andere een hoge mix snelheid, terwijl het andere mengsel juist met een rustige slag tot z’n recht komt. Bij de productspecificaties zie je hoeveel standen de mixer heeft. 

Materiaal staafmixer

Net als veel andere keukenartikelen, zoals waterkokers, zijn de meeste staafmixers gemaakt van rvs (roestvrij staal). Wil je een kunststof staafmixer, dan heb je ook nog heel wat keuze. Naast van rvs en kunststof zijn er ook staafmixers van metaal. Elk materiaal heeft z’n voor- en nadelen. Zo verandert kunststof op een gegeven moment van kleur en is het minder stevig dan rvs, maar wel goedkoper. Rvs is stevig, robuust en verandert niet van kleur, maar is vaak iets duurder dan de kunststof varianten.

Extra keuzes bij kiezen van een staafmixer

Naast het aantal standen, bereiding functies, het materiaal en het vermogen zijn er nog meer keuzes die je kunt maken als je een staafmixer kiest. Hierover kun je ook je voorkeur aangeven:

 • BPA-vrij;
 • De gerechten die je ermee maakt;
 • De extra accessoires die je erbij wilt;
 • Draadloos;
 • Duurzaamheid;
 • Ergonomisch handvat;
 • Extra kracht;
 • Lichtgewicht;
 • Mesvorm en optie om messen te verwijderen;
 • Multifunctionaliteit;
 • Oplaadbaar;
 • Soft start;
 • Vaatwasserbestendigheid.

Wat kost een staafmixer?

De voordeligste staafmixer kost je ongeveer € 25,-. Je koopt dan geen krachtige staafmixer, maar als je deze alleen voor wat zachte ingrediënten gebruikt is dat prima. Het vermogen is laag en je krijgt er vaak geen extra’s bij, zoals een maatbeker of opzetstukken. Je kunt met zo’n staafmixer dan vaak vooral pureren. Voor de dure staafmixers ben je al snel €80 euro kwijt, maar gelukkig is er ook een middenweg en heb je voor een paar tientjes echt gewoon een prima staafmixer. 

[lasso ref=”bol-10″ id=”1497″ link_id=”74″]

Verschil blender en staafmixer

Een blender en een staafmixer pureren allebei ingrediënten. Toch hebben ze verschillende kwaliteiten en zijn deze apparaten niet hetzelfde. Het grote verschil tussen een blender en staafmixer is dat je ingrediënten ín een blender stopt en je een staafmixer gebruikt om ingrediënten te bewerken in een kom, maatbeker of pan. De staafmixer komt dus van bovenaf. De blender is eigenlijk een maatbeker met daarin mesjes die de ingrediënten bewerken. Blenders zijn vaak groot van stuk, kunnen vooral zachte ingrediënten pureren en bewerken van onder de ingrediënten. Hoe werkt een staafmixer dan? Een staafmixer komt van bovenaf, neemt weinig (of minder) ruimte in en kan met flink wat kracht pureren en hakken. Afhankelijk van het vermogen van het apparaat, natuurlijk.

Veelgestelde vragen over de staafmixer

Wat is een staafmixer?

Een staafmixer is een keukenapparaat waarmee je ingrediënten kunt pureren. Dit apparaat is vaak uit te breiden met extra accessoires, waardoor je er mee mee kunt dan alleen pureren.

Wat kun je met een staafmixer?

Met een staafmixer kun je voeding pureren. Bij sommige staafmixers krijg je extra accessoires, waardoor je bijvoorbeeld ook kunt kloppen, blenderen, raspen, mengen en emulgeren.

Hoe werkt een staafmixer?

Een staafmixer breng je van bovenaf in of op de ingrediënten die jij wilt mixen en pureren. De mesjes van de staafmixer snijden door deze ingrediënten en maken een (puree)mengsel van de ingrediënten.  

Wat is een goede staafmixer?

Wat een goede staafmixer is, bepaal je zelf op basis van jouw verwachtingen ervan. Een goede staafmixer is dus een staafmixer die bij jou past (en waar je misschien bij voorkeur niet te veel voor betaalt). Wel worden er natuurlijk staafmixers getest en beoordeeld als ‘beste staafmixers’.

Wat is de beste staafmixer?

Op bol.com kun je filteren op ‘Beste getest’, daar zie je staafmixers die door Kieskeurig en de Consumentenbond als beste zijn getest. Dat zijn veelal staafmixers van Bosch, Braun en Tefal.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.
Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.