Verzwaringsdeken
Verzwaringsdeken online

Verzwaringsdeken

Verzwaringsdeken

Verzwaringsdekens zijn een uitkomst voor mensen met slaapproblemen. De druk die deze wat zwaardere deken uitoefent op het lichaam zorgt voor een gevoel van veiligheid, wat zorgt voor ontspanning én waardoor het in slaap vallen wordt bevorderd. Een verzwaringsdeken kan helpen om gemakkelijker in slaap te vallen en om in een diepere slaap te raken. Mensen met stress, rusteloze benen, angststoornissen, depressie, autisme, ADHD en andere oorzaken van slaapproblemen kunnen baat hebben bij een zwaartedeken. Kom je door wat voor reden dan ook moeilijk in slaap, woel je veel en/of word je veel wakker? Probeer een verzwaringsdeken. Wooninformatie vertelt je alles over hoe deze verzwaringsdeken werkt, welk gewicht je nodig hebt en waar je verder op let bij het aanschaffen ervan. Ook laten we je een top 5 zien van de favoriete verzwaringsdeken voor volwassenen.

Beste keuze op BOL.com
De meeste positieve reviews op BOL.com
30 Dagen Gratis Proberen
Koel en Ademend
Inclusief Supersoft Hoes Bundel met leuke printjes
Beste keuze op BOL.com
De meeste positieve reviews op BOL.com
30 Dagen Gratis Proberen
Koel en Ademend
Inclusief Supersoft Hoes Bundel met leuke printjes
Lasso Brag

Verzwaringsdeken kopen

Je wilt een verzwaringsdeken kopen of je twijfelt nog over de aanschaf? Ontdek welke verzwaringsdeken je kunt kopen. Begin met bepalen van het gewicht van de zwaartedeken. Waar zijn verzwaringsdeken te koop? Je kunt voor een verzwaringsdeken naar de winkel, maar online kun je er veel naast elkaar houden. Zodat je de beste en voor jou goedkoopste koopt. Wij vertellen je verderop welke factoren belangrijk zijn als je een verzwaringsdeken kiest.

Beste verzwaringsdeken

Wat de beste verzwaringsdeken is, kan nogal persoonlijk zijn. Kies het voor jou juiste gewicht en het materiaal dat jij het fijnst vindt. Je hebt vaak keuze uit katoen, velours en polyester voor de buitenkant van de deken. De binnenkant wordt meestal met glasparels of plastic korrels gevuld. Ook daartussen zit verschil, vooral qua het wel of niet vasthouden van warmte. Bol.com biedt van veel producten vaak inzicht in welke producten het beste uit de test kwamen. Voor zwaartedekens is deze filteroptie er (nog) niet. Wooninformatie laat je een overzicht zien van de verzwaringsdekens voor volwassenen die op bol.com het meest populair zijn. Op zoek naar een verzwaringsdeken voor kinderen? Daarover informeren we je apart op onze pagina over de verzwaringsdeken voor kinderen. 

Keuzes bij kiezen van een zwaartedeken

Ga je een verzwaringsdeken kiezen, dan zijn er meerdere keuzes te maken. Zo is het belangrijk dat je het voor jou juiste gewicht kiest, maar ook zit er een verschil in het aantal lagen, het materiaal aan de buitenkant, de vulling en het formaat van de deken. Waarop let je als je een verzwaringsdeken kiest?

De 6 beste verzwaringsdekens onderzocht

Meest Luxueuze Keuze
Calmzy Bamboe verzwaringsdeken 7 KG - 150 x 200 cm

Calmzy Bamboe verzwaringsdeken 7 kg, voor rust in z'n puurste vorm. Deze verzwaringsdeken bamboe zorgt voor een ultiem zachte nachtrust en ontspanning. Vervaardigd uit zeer hoogwaardig duurzaam bamboe is dit een verzwaringsdeken die (letterlijk) met kop en schouders boven alles uitsteekt.

Pros:
 • Luxe doos, met sample van vulling
 • Duurzaam 100 % bamboe
 • Zacht, ademend, neemt het vocht zeer goed op en heeft een fantastische structuur die heerlijk op de huid ligt
 • De Calmzy Bamboe verzwaringsdeken is tevens gevuld met hypo-allergeen glaszand
 • Een perfecte gewichtsverdeling (300 vakjes per deken)
Best geprijsd & Prima Beoordeeld
Litollo Verzwaringsdeken 7 kg - 150 x 200 cm

Met de verzwaringsdeken van het merk Litollo val je als een blok in slaap. De therapeutische deken, met een formaat van 150 centimeter bij 200 centimeter en een gewicht van 7,0 kilogram, helpt bij het ontspannen. Als je er onder ligt, heb je het gevoel alsof je geknuffeld wordt. Deze specifieke verzwaringsdeken is ideaal voor in de lente- en/of de zomermaand, omdat hij gemaakt is van polyester- en katoenvezels.

Pros:
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Zeer verfrissend materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
 • Voelt fijn aan
Cons:
 • De verdeling van het gewicht is niet egaal

Het gewicht van de verzwaringsdeken

Het gewicht van de deken is het belangrijkste. Te licht werkt minder goed, maar te zwaar is ook niet prettig en verstandig. Je stemt deze dus echt af op jouw lichaam en vooral ook op jouw gewicht. Kies voor het gewicht van de deken zo’n 10% tot maximaal 15% van je lichaamsgewicht. Zit je net tussen twee zwaartedekens in, kies dan de zwaardere. Dus weeg je 65 kilo, dan is het advies een deken van zeven kilo. Sommige mensen krijgen een verzwaringsdeken op aanraden van een therapeut, waarbij het aanbevolen gewicht wat hoger mag uitvallen; namelijk op maximaal 25% van je lichaamsgewicht.

De vulling van de zwaartedeken

Je kunt kiezen tussen glasparels, ook wel glaskralen en glasballetjes genoemd, en plastic poly pellets. De glasparels worden gezien als kwalitatiever en zorgen voor een betere warmteregulatie als jij onder de deken ligt.

Het materiaal van de buitenkant van de verzwaringsdeken

Niet alleen de binnenkant doet ertoe, ook de buitenkant kan verschillen. Zo heb je warmtedekens van katoen, daarvan zijn de meeste gemaakt, maar ook van velours, polyester en biologisch katoen. En sommige dekens zijn gemaakt van andere materialen, zoals bamboe, fleece, polyamide, microvezel of jersey. Kies jouw voorkeur.

OEKO-TEX® gecertificeerd
ANATURES Verzwaringsdeken 7 KG
Vanaf €39,95

Knuffelzacht en comfortabel. Dit is een therapeutische verzwaarde deken die gebruik maakt van DEEP TOUCH technologie ofwel Diepe Druk Stimulatie. Deze diepe druk geeft je het gevoel van geborgenheid, stabiliteit en veiligheid. Het helpt het centrale zenuwenstelsel te kalmeren, je stressniveau te stabiliseren en ontspanning te bevorderen. Waardoor je rustiger, beter en meer ontspannen kunt slapen.

Pros:
 • OEKO-TEX® certificering en geen gevaarlijke stoffen
 • De twee buitenste lagen zijn gemaakt van 100% katoen.
 • Vermindert stress & angst: Een natuurlijke oplossing om stress en angst te verminderen.
 • Warme omhelzing: De verzwaringsdeken bootst het gevoel van een omhelzing na, waardoor je je rustiger, meer ontspannen en blijer voelt.
 • Ontspanning: De verzwaringsdeken creëert een gevoel van rust en sereniteit. Net als een omhelzing zullen de meeste mensen zich rustiger voelen en minder angstig onder de verzwaringsdeken.

Hoeveel lagen de verzwaringsdeken heeft

Sommige dekens hebben vijf lagen, andere zeven lagen. Hoe meer lagen, hoe meer beschermlagen tussen de vulling en de buitenkant. Dekens met zeven lagen zijn vaak duurder.

Het formaat van de verzwaringsdeken

Vind je een grote deken fijn? Hou er bij het kiezen van en warmtedeken wel rekening mee dat de deken niet te veel over de bedrand heen hangt. De deken kan door het gewicht dan namelijk elke nacht op de grond belanden. De deken moet jou in ieder geval volledig bedekken, op je hals en hoofd na. Er bestaan eenpersoons- en tweepersoonsverzwaringsdekens. 

Zwaartedeken voor volwassenen 

Voor volwassenen zijn verzwaringsdekens goed te gebruiken. Je hebt geen advies van een arts nodig, zoals bij kinderen wordt geadviseerd, maar hou er wel rekening mee dat je de juiste deken kiest. Vooral het gewicht en het formaat van de deken zijn heel belangrijk. Kies een deken met een gewicht tussen de 10% en 15% van jouw lichaamsgewicht en zorg ervoor dat de deken goed over je heen valt, maar niet zo groot is dat deze naast het bed hangt. Heb je last van een luchtwegaandoening, zoals astma, COPD en slaapapneu, dan wordt het afgeraden om een verzwaringsdeken te nemen. Soms kun je advies krijgen van een therapeut om een verzwaringsdeken te nemen. Het gekozen gewicht mag dan wat hoger liggen, namelijk tot maximaal 25% van je lichaamsgewicht. Je spreekt dan van een therapeutische verzwaringsdeken.

Verzwaarde dekens voor kinderen

Voor kinderen bestaan er ook verzwaringsdekens. Wel wordt er hiervoor geadviseerd om advies in te winnen bij de kinderarts en is het af te raden kinderen onder de twee jaar een verzwaringsdeken te geven. Wooninformatie vertelt je hier meer over verzwaringsdekens voor kinderen. We laten je daar ook een top 5 zien van de favoriete verzwaringsdekens voor de kleintjes.

Beste Prijs/Kwaliteit Kinderdeken
Nevali® Verzwaringsdeken 7 kg
Vanaf €64,95 euro

De Nevali kinder verzwaringsdeken helpt jouw kind om beter te slapen en prikkels op de juiste manier te verwerken. De deken vormt naar het lichaam en voelt aan als een comfortabele knuffel, wat het zenuwstelsel ontspant en helpt om stress en angst weg te nemen. De deken geeft jouw kind dat extra zetje om in de ontspan-modus te komen en te rusten.

Pros:
 • De beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Gaat langer mee en verdeelt het gewicht optimaal
 • De vulling is tot wel 60% dunner dan andere verzwaringsdekens
 • Nette opbergtas
Cons:
 • Zonder hoes
Meest ademend en absorberend materiaal
Litollo Verzwaringsdeken kind 4,5 kg - Duurzaam Bamboe Materiaal
Vanaf €65 euro

Litollo staat garant voor de allerbeste kwaliteit producten. De verzwaringsdeken voor kinderen van Litollo is een therapeutische deken met een gewicht van 4,5 kilogram die je kind helpt om als een blok in slaap te vallen. Het gebruik van de deken geeft je het gevoel geknuffeld te worden, de verzwaringsdeken valt letterlijk en figuurlijk als een zware deken om het lichaam heen waardoor je lichaam zich geborgen en beschermd voelt.

Pros:
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Ademend, absorberend materiaal
 • Ideaal voor lente- en zomermaand
 • Stimuleert aanmaak van melatonine en serotonine

Verzwaringsdeken zorgverzekering

Verzwaringsdekens dienen een zorgzaam doen en worden soms aangeraden door een therapeut. Het is dan ook logisch dat mensen zich afvragen of er eventueel iets wordt gedekt vanuit de zorgverzekering. Dat is niet het geval, maar wie weet komt dat eens. De overheid kan de inhoud van de zorgverzekering kan jaarlijks veranderen. Ook mogen zorgverzekeraars zelf bepalen wat zij als extra’s vergoeden. De verzwaringsdeken heeft een belangrijk doel; een goede nachtrust. Slaap je slecht, dan heeft dat effect op je lichamelijke en mentale gezondheid. Bezuinig daar niet op. Is het voor jou een flinke investering en durf je de gok daarom niet te wagen? Weet dan dat sommige aanbieders proefslapen toelaten. Je mag de deken dan een tijdje testen en terugsturen als een verzwaringsdeken voor jou toch niet fijn werkt. Ook kun verzwaringsdekens huren.

Verzwaringsdeken ervaringen

Veel mensen hebben de ervaringen dat een verzwaringsdeken een positief effect heeft op de nachtrust. Dat geldt niet voor iedereen. Het is daarom een kwestie van testen of jij een verzwaringsdeken als positieve toevoeging aan de nachtrust ervaart. Online kun je uiteraard ervaringen lezen. Dat doe je ook bij online aanbieder bol.com. Per soort verzwaringsdeken zie je de ervaring van de gebruikers. Hou er rekening mee dat jouw ervaring zo optimaal mogelijk is als je de juiste keuzes maakt voor jouw verzwaringsdeken. Hou vooral rekening met het gewicht, de grootte en de vulling van de deken. Ook moet je vaak even wennen. Doe dat op zo’n manier die voor jou werkt. Bij sommige aanbieders mag je een bepaalde periode proefslapen met de deken. Bevalt deze niet? Dan mag je deze weer retourneren.

De meeste positieve reviews op BOL.com
Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG - Anti Stress

De verzwaarde deken van Slaapcity kan dezelfde effecten nabootsen door middel van de diepe druktherapie, die zorgt voor drukstimulatie voor uw zenuwstelsel en kan helpen de kwaliteit van de slaap te verbeteren, waardoor u sneller in slaap valt. Ontworpen met ademende stof en 100% polyester, is deze verzwaarde deken niet alleen super zacht, maar de gelijkmatig verdeelde micro-glasparels creëren de optimale temperatuur voor een rustgevende slaap en ontspanning.

Pros:
 • Geen dekbedovertrek nodig. (Uniek)
 • Komt inclusief 3 jaar garantie
 • De perfecte dikte & warmtegeleidend. Perfect voor de zomer en wintermaanden
 • 7-Laagse premium deken zorgt voor optimale verdeling
Cons:
 • Geen negatieve aspecten gevonden
Bekijk direct

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een zware deken die een stuk zwaarder is dan normale dekens doordat deze is gevuld met plastic pellets of glaskralen. Het gewicht van een verzwaringsdeken gaat van twee tot en met vijftien kilo. De verzwaringsdeken noem je ook wel een verzwaarde deken, zwaartedeken en gewichtsdeken. De term verzwaringsdeken wordt het meest gebruikt. De verzwaringsdeken is een deken die als doel heeft mensen met slaapproblemen sneller in slaap te laten vallen. 

Wat kost een verzwaringsdeken?

Er zijn verzwaringsdekens voor kinderen en voor volwassenen. De goedkoopste verzwaringsdeken voor kinderen en volwassenen kost je zo’n € 50,-. De duurste verzwaarde deken voor kinderen kost meer dan € 200,-. De duurste verzwaringsdeken voor volwassenen kost je ongeveer € 400,-. Prijzen verschillen natuurlijk qua gewicht, merken en gebruikt materiaal.

OEKO-TEX® gecertificeerd
ANATURES Verzwaringsdeken 7 KG
Vanaf €39,95

Knuffelzacht en comfortabel. Dit is een therapeutische verzwaarde deken die gebruik maakt van DEEP TOUCH technologie ofwel Diepe Druk Stimulatie. Deze diepe druk geeft je het gevoel van geborgenheid, stabiliteit en veiligheid. Het helpt het centrale zenuwenstelsel te kalmeren, je stressniveau te stabiliseren en ontspanning te bevorderen. Waardoor je rustiger, beter en meer ontspannen kunt slapen.

Pros:
 • OEKO-TEX® certificering en geen gevaarlijke stoffen
 • De twee buitenste lagen zijn gemaakt van 100% katoen.
 • Vermindert stress & angst: Een natuurlijke oplossing om stress en angst te verminderen.
 • Warme omhelzing: De verzwaringsdeken bootst het gevoel van een omhelzing na, waardoor je je rustiger, meer ontspannen en blijer voelt.
 • Ontspanning: De verzwaringsdeken creëert een gevoel van rust en sereniteit. Net als een omhelzing zullen de meeste mensen zich rustiger voelen en minder angstig onder de verzwaringsdeken.

Wat doet een verzwaringsdeken?

Een zwaartedeken zorgt voor een lichte druk op het lichaam. Deze lichte druk geeft veel mensen een gevoel van veiligheid en geborgenheid, met als gevolg een kalmerend en rustgevend gevoel wat het in slaap vallen makkelijker maakt. Een verzwaringsdeken zorgt dus voor kalmte en heeft een anti-stress-werking. Het draagt daarmee ook wel de naam therapeutische verzwaringsdeken.

Een zwaartedeken bestrijdt daarmee in sommige gevallen ook direct de oorzaak van jouw slechte nachtrust. Een goede nachtrust doet wonderen. Zo vergroot het je concentratie en focus, maakt het je minder prikkelbaar en zijn je sociale en communicatieve vaardigen een stuk beter als je goed slaapt. Of eigenlijk kun je het ook omdraaien: slaap je niet goed, dan nemen je concentratie en focus af, word je prikkelbaar en nemen sociale en communicatieve vaardigheden af. Dus waarom zou je een Litollo verzwaringsdeken kopen? Omdat het je kan helpen om beter te slapen en overdag daarmee beter te functioneren.

30 Dagen Gratis Proberen
Veilura verzwaringsdeken 7 KG
Vanaf €57,- euro

De luxe verzwaringsdeken van Veilura bestaat uit 7 lagen. De bovenste en onderste laag bestaan uit ademend katoen van hoge kwaliteit. Het voelt heerlijk zacht aan en het is een genot om eronder te liggen. 


Het is wetenschappelijk bewezen dat een verzwaringsdeken werkt. Maar we vinden het enorm belangrijk dat je het zelf ervaart. Daarom bieden we een unieke 100% tevredenheidsgarantie. Ben je na 30 dagen niet tevreden? Dan krijg je je geld terug. Zonder vragen.

Pros:
 • Luxe kwaliteit - Vervaardigd uit 7 lagen
 • Milieuvriendelijk geproduceerd
 • Verkrijgbaar in meerdere gewichten (7, 8, 9, 10 KG / kilo)
 • Inclusief stevige opbergtas
 • Geschikt voor 4 seizoenen
 • Vertrouwd Nederlands merk

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

De eerder benoemde druk die een verzwaringsdeken door z’n gewicht uitoefent op het lichaam, kan zorgen voor een verhoging van serotonine in de hersenen. Serotonine is een stofje dat zorgt voor een geluksgevoel. Het zorgt voor kalmte en een fijn gevoel. Dit geluk stofje komt vrij doordat het lichte drukgevoel van de deken het lichaam een gevoel geeft van geborgenheid en veiligheid. Alsof je een knuffel krijgt van je deken. Het effect van de Litollo zwaartedeken wordt ook wel Deep Pressure Stimulation genoemd. Door het gevoel van veiligheid val je sneller in slaap. 

Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

De verzwaringsdeken gebruik je vaak als vervanging van de gewone deken. Je kunt er ook voor kiezen om deze over of onder je dekbed te leggen. Kies je ervoor om de dekens allebei te gebruiken, dan is het het best als je de verzwaringsdeken op je legt en daaroverheen de gewone deken. De deken heeft dan het meeste effect. 

De meeste positieve reviews op BOL.com
Slaapcity® Verzwaringsdeken 7 KG - Anti Stress

De verzwaarde deken van Slaapcity kan dezelfde effecten nabootsen door middel van de diepe druktherapie, die zorgt voor drukstimulatie voor uw zenuwstelsel en kan helpen de kwaliteit van de slaap te verbeteren, waardoor u sneller in slaap valt. Ontworpen met ademende stof en 100% polyester, is deze verzwaarde deken niet alleen super zacht, maar de gelijkmatig verdeelde micro-glasparels creëren de optimale temperatuur voor een rustgevende slaap en ontspanning.

Pros:
 • Geen dekbedovertrek nodig. (Uniek)
 • Komt inclusief 3 jaar garantie
 • De perfecte dikte & warmtegeleidend. Perfect voor de zomer en wintermaanden
 • 7-Laagse premium deken zorgt voor optimale verdeling
Cons:
 • Geen negatieve aspecten gevonden
Bekijk direct

Welk gewicht verzwaringsdeken?

Hoe zwaar moet een verzwaringsdeken zijn? Over het algemeen geldt de regel dat je verzwaringsdeken ongeveer 10% tot 15% van jouw gewicht is. Dan heeft deze een goed effect. En hoe zwaar mág een verzwaringsdeken maximaal zijn? Als je op advies van een therapeut een verzwaringsdeken aanschaft, kan het ook zo zijn dat je samen uitkomt op een hoger gewicht. Therapeuten adviseren soms tussen de 10% en 25% van je eigen lichaamsgewicht. Uiteindelijk voel je natuurlijk ook zelf aan wat voor jou fijn is. Misschien wil je graag een wat zwaardere deken dan voor jou wordt geadviseerd. Dat voel je zelf aan. 

30 Dagen Gratis Proberen
Veilura verzwaringsdeken 7 KG
Vanaf €57,- euro

De luxe verzwaringsdeken van Veilura bestaat uit 7 lagen. De bovenste en onderste laag bestaan uit ademend katoen van hoge kwaliteit. Het voelt heerlijk zacht aan en het is een genot om eronder te liggen. 


Het is wetenschappelijk bewezen dat een verzwaringsdeken werkt. Maar we vinden het enorm belangrijk dat je het zelf ervaart. Daarom bieden we een unieke 100% tevredenheidsgarantie. Ben je na 30 dagen niet tevreden? Dan krijg je je geld terug. Zonder vragen.

Pros:
 • Luxe kwaliteit - Vervaardigd uit 7 lagen
 • Milieuvriendelijk geproduceerd
 • Verkrijgbaar in meerdere gewichten (7, 8, 9, 10 KG / kilo)
 • Inclusief stevige opbergtas
 • Geschikt voor 4 seizoenen
 • Vertrouwd Nederlands merk

Wat zit er in een verzwaringsdeken?

De buitenkant van een verzwaringsdeken is vaak van katoen. Ook velours en polyester worden veel gebruikt. Maar wat maakt de deken nou zwaarder dan andere dekens? Er zijn twee soorten vullingen die veel worden gebruikt voor verzwaringsdekens: glasparels en plastic poly pellets. Bij aanbieder bol.com staat het er niet altijd bij waarmee een deken is gevuld.

Plastic poly pellets

De poly pellets zijn vaak goedkoper. Deze vulling zorgt minder goed voor warmtegeleiding, waardoor de deken warmte vasthoudt. Dat is niet het doel van een verzwaringsdeken, dus dat wordt over het algemeen als minpunt gezien. Voordeel is dat deze dekens voordeliger zijn en uiteraard alsnog hun functie vervullen.

Glasparels of glaskralen

De glasparels zijn goede warmtegeleiders, waardoor het onder de warmtedeken niet te warm wordt. Helemaal in de zomer is dit een pluspunt. De verzwaarde dekens met glasparels zijn over het algemeen wel duurder.

30 Dagen Gratis Proberen
Veilura verzwaringsdeken 7 KG
Vanaf €57,- euro

De luxe verzwaringsdeken van Veilura bestaat uit 7 lagen. De bovenste en onderste laag bestaan uit ademend katoen van hoge kwaliteit. Het voelt heerlijk zacht aan en het is een genot om eronder te liggen. 


Het is wetenschappelijk bewezen dat een verzwaringsdeken werkt. Maar we vinden het enorm belangrijk dat je het zelf ervaart. Daarom bieden we een unieke 100% tevredenheidsgarantie. Ben je na 30 dagen niet tevreden? Dan krijg je je geld terug. Zonder vragen.

Pros:
 • Luxe kwaliteit - Vervaardigd uit 7 lagen
 • Milieuvriendelijk geproduceerd
 • Verkrijgbaar in meerdere gewichten (7, 8, 9, 10 KG / kilo)
 • Inclusief stevige opbergtas
 • Geschikt voor 4 seizoenen
 • Vertrouwd Nederlands merk

Verzwaringsdeken testen

Sommige aanbieders bieden je de optie om de zwaartedeken te testen. Je mag deze dan een bepaalde periode gebruiken. Bevalt deze niet, dan kun je de deken terugsturen en je geld retour krijgen. Ook zijn er zelfs bedrijven die de optie aanbieden om een verzwaringsdeken te huren op maandbasis.

Als je de verzwaringsdeken net gebruikt, is het goed om je te realiseren dat je ook aan zo’n zwaardere deken moet wennen. Probeer dus wat voor jou het fijnst werkt. Wil je de deken als enige deken gebruiken of leg je andere deken eroverheen? Probeer de deken een paar uurtjes. Lukt slapen niet? Geef het niet direct op. Of leg de deken als je in de avond in bed ligt voor je gaat slapen over je heen of in de ochtend als je nog aan het wakker worden bent. Kijk wat voor jou werkt. Ook kun je op de relaxmomenten op de dag oefenen met de deken. Test wat voor jou werkt en of een verzwaringsdeken wat voor jou is.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij Kooistra Kleding. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.
Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.