Waterkoker
Waterkoker kopen

Waterkoker

Waterkoker

De waterkoker. Welk huishouden heeft of wil er geen? Met de waterkoker kook je snel het water voor je theetje, instantkoffie, bouillon en de pasta. Er zijn tal van waterkokers op de markt, verschillend in vermogen, materiaal, merk, inhoud en uiteraard ook kosten. Op Wooninformatie.nl lees je hierover, zodat je een weloverwogen keuze maakt en de voor jou beste waterkoker kiest. Ook zie je een waterkoker-top 5. Koop jij straks jouw nieuwe waterkoker?

Waterkoker kopen

Er zijn heel veel aanbieders van waterkokers, zoals Bourgini, Daewoo, KitchenBrothers waterkoker, Philips, Princess, Russell Hobbs, Swan, SMEG en Tefal. Deze merken bieden verschillende modellen aan. Je gaat hiervoor naar Blokker, HEMA, Action of zelfs Lidl, waar je een beperkt assortiment vindt. Of je raadpleegt het internet, ziet het volledige aanbod, geeft je voorkeuren aan, ziet welke waterkokers daaraan voldoen en koopt die waterkoker online. Om de voor jou goede waterkoker online te vinden, geef je aan waar de waterkoker voor jou aan moet voldoen en hoeveel je wilt betalen. Zo maak je online sneller de beste keuze voor een waterkoker.

Beste waterkoker

Welke waterkokers zijn de beste? Daar worden jaarlijks meerdere testen op losgelaten, maar Wooninformatie laat je een top 5 zijn van de meest populaire waterkokers op dit moment. Kies jij daaruit jouw beste waterkoker?

Afbeelding Producten Actuele Prijs
Philips waterkoker
Philips HD9318/00 HD9318/20 – Waterkoker
Bekijk product
Waterkoker Princess Princess 236023 418392 – Waterkoker Bekijk product
Kitchenbrother waterkoker KitchenBrothers – Waterkoker Bekijk product
MOA ketel vormig waterkoker MOA Ketel-vormig MOADKBT – Waterkoker Bekijk product
DAEWOO waterkoker Daewoo DSWK40AT – Instant waterkoker Bekijk product

Eigenschappen waterkoker

Bij het kiezen van een waterkoker hou je rekening met verschillende eigenschappen van het apparaat. Hou daarbij jouw voorkeuren in gedachten. Waar kun je allemaal keuzes in maken als je een waterkoker kiest?

Inhoud waterkoker

Er bestaan veel mini-waterkokers. De inhoud daarvan gaat tot 1 liter. Dan heb je de kleine waterkokers, waarmee je 1 tot 1,5 liter water kookt. Van de grote waterkokers zijn er de meeste en deze koken tot 2 liter voor je. Om de grootte van jouw waterkoker te bepalen, kijk je naar de ruimte in jouw keuken én naar hoeveel water jij maximaal in één keer wilt koken.

[lasso ref=”https-www-bol-com-nl-nl-p-philips-series-3000-hd9318-20-waterkoker-zwart-9300000006206088″ id=”1334″ link_id=”40″]

Materiaal waterkoker

De meeste waterkokers zijn gemaakt van rvs, oftewel roestvrij staal. Gevolgd door kunststof en glas. Ook van aluminium zijn meerdere waterkokers te vinden. Een gering aanbod is er van plastic, staal of metaal. Elk materiaal heeft z’n voordelen. Zo is kunststof vaak voordeliger, zie je bij glas dat het water kookt, zijn rvs en aluminium makkelijk schoon te houden en oogt keramiek natuurlijk.

[lasso ref=”https-www-bol-com-nl-nl-p-princess-236023-waterkoker-rvs-grijs-9200000080224732″ id=”1397″ link_id=”48″]

Vermogen waterkoker

De hoeveelheid watt geeft het vermogen aan van de waterkoker. Hoe hoger het aantal watt, hoe sneller het water kookt. Aanbieders van waterkokers geven de hoeveelheid watt die de waterkoker verbruikt altijd aan.  Combineer water met Ashwagandha supplementen en kook het direct in een waterkoker. Waterkokers beginnen bij een verbruik tot 1.000 watt. Sommige waterkokers hebben een vermogen dat hoger is dan 3.000 watt. De meeste waterkokers hebben een wattage van 2.000 tot 2.250 watt. Een hogere wattage, betekent ook een hoger stroomverbruik in de tijd dat de waterkoker aan staat. Al staat een waterkoker die het water snel kookt natuurlijk wel korter aan dan een waterkoker met een lagere wattage die dezelfde hoeveelheid water kookt.

Goed om te weten: in een waterkoker ontstaat in de loop van de tijd kalkaanslag. Door kalk in de waterkoker duurt het langer voor het water kookt, waardoor het stroomverbruik stijgt. Gelukkig kun je de waterkoker ontkalken.

Extra keuzes bij kiezen waterkoker

Bij het kiezen van je waterkoker zijn er nog meer factoren waarvan je kunt aangeven dat je deze belangrijk vindt. Wat voor keuzes heb je nog meer bij het kiezen van je waterkoker?

 • anti-calciumfilter (een filter dat kalk tegenhoudt bij schenken);
 • App-bediening (waarmee je je waterkoker met je smartphone bedient op afstand!);
 • BPA-vrij (BPA is Bisfenol A, een chemische stof die in veel producten van plastic zit);
 • Dubbelwandig;
 • Meerdere temperatuurstanden of zelf instelbare temperatuur (zodat je zelf bepaalt hoe heet het water wordt);
 • Theefilter (zodat je de thee zet in je waterkoker);
 • Verborgen verwarmingselement (zodat hier geen kalkaanslag op ontstaat);
 • Warmhoudfunctie.
[lasso ref=”https-www-bol-com-nl-nl-p-kitchenbrothers-elektrische-waterkoker-2200w-1-7-liter-rvs-binnenkant-zwart-9200000127071484″ id=”1399″ link_id=”49″]

Kosten waterkoker

Meerdere factoren bepalen de prijs van de waterkoker. Het merk van de waterkoker, de inhoud, de wattage, de duurzaamheid en daarmee uiteraard de kwaliteit. Deze factoren hebben allemaal invloed op de kosten. De goedkoopste waterkokers kosten je zo’n € 17,-. Voor de duurste op de markt betaal je rond de € 250,-. Voor een goede waterkoker hoef je natuurlijk niet de hoofdprijs te betalen. Water koken doen ze uiteindelijk allemaal.

Wat kost een waterkoker aan stroom?

Wil je weten wat het stroomverbruik van jouw (toekomstige) waterkoker jou kost? Dan kun je dat uitrekenen. Je moet hiervoor een aantal dingen weten: wat de wattage is van de waterkoker, hoeveel minuten je de waterkoker dagelijks gebruikt en wat je betaalt voor een kWh stroom.

Wattage geeft aan hoeveel stroom de waterkoker verbruikt als deze een uur lang continu water kookt. 1.000 watt staat voor 1 kWh. Je betaalt stroom per kWh. Stel je betaalt € 0,40 cent voor een kWh en je waterkoker kookt dagelijks 30 minuten lang water, dan kost dit je € 0,20 cent aan stroom per dag. Heb je dezelfde stroomkosten, een waterkoker van 2.000 watt en staat deze óók een halfuur aan op een dag? Dan kost dat je 2 kWh per vol uur, en dus € 0,40 cent voor een halfuur. Staat deze waterkoker slechts 15 minuten aan omdat het water sneller kookt, dan betaal je met deze waterkoker ook € 0,20 cent.

Tefal waterkoker

De meeste moderne waterkoker met een geavanceerde temperatuurselectie. Stroomlijn je keukenprocessen met de moderne waterkokers van Tefal, die zelf ook een functioneel, gestroomlijnd design hebben. Met de Tefal Flagship KO8508 Waterkoker kun je de temperatuur instellen door middel van een realtime digitaal scherm met 5 standen voor verschillende temperaturen. Stroomlijn je keukenprocessen met deze moderne Tefal Waterkoker op de perfecte temperatuur. De handige functies en het simpele, maar toch moderne design brengen heerlijke warme dranken binnen handbereik.

[lasso ref=”https-www-bol-com-nl-nl-p-tefal-flagship-ko8508-waterkoker-1-7-liter-9200000119890729″ id=”1406″ link_id=”51″]

Veelgestelde vragen over waterkokers 

 1. Hoe ontkalk je een waterkoker?
  Je kunt een waterkoker op verschillende manieren ontkalken, zoals met azijn, citroensap, een vaatwastablet en met een speciaal ontkalkmiddel. Per middeltje verschilt de aanpak. Daarover lees je meer op onze pagina over het ontkalken van de waterkoker.
 2. Wat is de beste waterkoker?
  Bij bol.com zie je welke waterkokers het best uit de test zijn gekomen bij Kieskeurig. Dit zijn vooral waterkokers van Russell Hobbs, en ook Philips, Princess en Tristar staan in de lijst.
 3. Hoe werkt een waterkoker?
  Als je de waterkoker aanzet, begint het verwarmingselement dat onderin het waterreservoir zit met verwarmen. Het water wordt hierdoor warm, heet en raakt aan de kook. Als het water op het kookpunt is, gaat de waterkoker uit.
 4. Hoe heet is water uit de waterkoker?
  Water kookt als het de 100 graden bereikt. Daarna koelt het natuurlijk wel weer af. Je hebt ook waterkokers waarop je de temperatuur kunt instellen, zodat het water opwarmt tot lagere temperaturen dan het kookpunt.
 5. Wat kost een waterkoker aan stroom?
  Op basis van het aantal minuten dat je de waterkoker dagelijks gebruikt, het vermogen van de waterkoker en de stroomprijs die jij betaalt, berekenen je precies hoeveel de waterkoker jou kost aan stroom.

Gerelateerde berichten

Waterkoker Princess De waterkoker. Welk huishouden heeft of wil er geen? Op Wooninformatie.nl lees je hierover, zodat je een weloverwogen keuze maakt en de voor jou beste waterkoker kiest.  | Koopgids 2022

 


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.
Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.