Hoe een goed matras van Matt bijdraagt aan een gezonde nachtrust
Matras

Hoe een goed matras van Matt bijdraagt aan een gezonde nachtrust

Matras

Een goed matras kopen kan aanzienlijk bijdragen aan een gezonde nachtrust door verschillende factoren die van invloed zijn op de slaapkwaliteit te optimaliseren. Er zijn echter tal van matrassen beschikbaar op de markt en hoe kies je nou de juiste. Kijk naar de opbouw, materialen, voor welk bedtype het beschikbaar is en natuurlijk naar wat jouw persoonlijke slaapwensen zijn.

Om je op weg te helpen bij het vinden van jouw volgende perfecte matras zoals het Emma hybrid matras zijn hieronder enkele factoren omschreven waaraan een goed matras dient te voldoen:

 • Juiste ondersteuning: Een goed matras biedt voldoende ondersteuning aan de ruggengraat, wat essentieel is om rug- en nekpijn te voorkomen. Dit helpt ook om de ruggengraat in een neutrale positie te houden, ongeacht je favoriete slaaphouding.
 • Drukverlichting: Goede matrassen zijn ontworpen om zich aan te passen aan de contouren van het lichaam en de druk op gevoelige punten zoals de heupen, schouders en enkels te verminderen.
 • Temperatuurregulatie: Matrassen die een goede luchtcirculatie bevorderen en zijn gemaakt van ademende materialen helpen om oververhitting tijdens de slaap te voorkomen. Dit is vooral belangrijk omdat een koele slaapomgeving bevorderlijk is voor diepe slaap.
 • Bewegingsisolatie: Als je met een partner slaapt, kan een matras dat beweging isoleert ervoor zorgen dat je niet wordt gestoord door de bewegingen die in bed plaatsvinden gedurende de nacht.
 • Allergiebestendig: Hypoallergene matrassen of die zijn behandeld tegen mijten en bacteriën kunnen allergische reacties voorkomen, wat bijdraagt aan een ononderbroken slaap.
 • Duurzaamheid: Een goed matras kopen zal langer meegaan en behoudt zijn vorm en ondersteunende eigenschappen, wat betekent dat je over een langere periode kunt profiteren van consistente slaapkwaliteit. Een Tencel matas van Matt is een natuurlijke grondstof en volledig biologisch afbreekbaar. Tencel wordt gemaakt van eucalyptushout uit duurzaam beheerde bossen.
 • Comfort: Een comfortabel matras maakt het makkelijker om in slaap te vallen en de hele nacht door te slapen. Het aanpasbare matras van Matt met 6 hardheden in 1 kan je thuis altijd zelf aanpassen. Het matras wordt geleverd in stand 3 (medium). Wil je toch iets harder of zachter? Rits het matras open en verander de hardheid wanneer je wilt.
 • Geluidsminimalisatie: Goede matrassen of een boxspring maken weinig tot geen geluid bij beweging, wat de kans op verstoringen tijdens de nacht vermindert.
 • Vochtregulatie: Sommige matrassen hebben materialen of technologieën die vocht (zoals zweet) afvoeren, wat bijdraagt aan een comfortabele slaapomgeving.
 • Verminderde blootstelling aan chemicaliën: Matrassen met natuurlijke materialen of die voldoen aan bepaalde certificeringsnormen kunnen de blootstelling aan potentieel schadelijke chemicaliën verminderen.
 • Hygiëne: De hoes van Matt is makkelijk en volledig afritsbaar en op 60 graden te wassen. Hierdoor wordt Matt weer lekker fris en geef je huisstofmijt geen kans.

Een gezonde nachtrust gaat verder dan alleen een goed matras. Factoren zoals slaaphygiëne, slaapomgeving (licht, geluid, temperatuur), beddengoed, kussens en levensstijl spelen allemaal een rol. Echter, gezien het feit dat we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen, is het hebben van een kwaliteitsmatras ongetwijfeld een van de meest cruciale elementen voor een goede nachtrust.

 

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.