Heetwaterkraan
Kraan

Heetwaterkraan

Heetwaterkraan kopen

Een goed keukenontwerp draait om het maximaliseren van de bruikbare ruimte. Werkbladen, aanrechtruimte, opbergmogelijkheden, elk onderdeel van een goed ontworpen keuken moet op de een of andere manier functioneren. Daarom voelt het idee van een warmwaterkraan bijna betoverend.

Beste optie
Quooker Flex Kokendwaterkraan
Vanaf €1318,99 euro

De kokend water- en mengkraan zijn gecombineerd in de Flex, de eerste heetwaterkraan voorzien van een flexibele uittrekslang! De flexibele uittrekslang zorgt ervoor dat de kokend-water-toevoer direct gestaakt wordt. De keukenkraan is uitgevoerd met een extra kindveilige (dubbel)druk-draai bedieningsknop en een lichtindicator bij de bedieningsknop welke bijgeleverd wordt met een COMBI+ boiler.

Wat is een heetwaterkraan?

Een heetwaterkraan of heetwaterdispenser is een soort gespecialiseerde gootsteenkraan die, wanneer hij wordt aangezet, stomend heet water giet. Hij kan worden geïnstalleerd naast de hoofdkraan in een gootsteenopstelling, net als een gefilterde waterdispenser.

Een betere manier om fruit en groenten schoon te maken

Of je nu de gewoonte hebt om je boodschappen meteen bij aankomst thuis af te vegen of je wilt gewoon geen vers fruit of groenten eten zonder ze goed af te spoelen, een heetwaterkraan is een zeer effectieve manier om achtergebleven vuil en resten af te spoelen.

Je keukenblad stroomlijnen met een heetwaterkraan

Hoewel het trendy is geworden om een heetwaterdispenser in een aparte ruimte te installeren, is dat geen vereiste. Sommige modellen zijn geschikt voor koud, warm en bijna kokend water uit één kraan, waardoor de inrichting van je keukenwerkplek en aanrecht nog eenvoudiger wordt. “Dit is perfect voor een gestroomlijnde en minimale afwerking, en om een compacte keuken er netjes en opgeruimd uit te laten zien,” zegt het team van gootsteenfabrikant Pronteau. Maar wees gewaarschuwd: “Hoewel het geweldig is om ruimte te besparen op het werkblad, is er wel ruimte onder de gootsteen nodig om de tank en het filtersysteem op te bergen,” zeggen experts. Houd er rekening mee dat het filtersysteem ongeveer zestig procent van de opbergruimte onder de gootsteen in beslag neemt.

Beste Zwarte optie
Quooker Flex Kokendwaterkraan Zwarte versie
Vanaf €1313,- euro
  • Kindveilige (dubbel)druk-draai bedieningsknop
  • Rode lichtring die oplicht bij aanraking van de bedieningsknop
  • Dubbelwandige uitloop
  • Druppelvormige, niet massieve waterstraal die geen verbrandingen veroorzaakt
  • Uitloop die 360 graden draaibaar is
  • Flexibele uittrekslang
  • 2 jaar fabrieksgarantie

Een heetwaterkraan helpt bij beter afwassen

Het zal niemand verbazen dat een warmwaterkraan ook tijdwinst oplevert, vooral bij het afwassen, want zoals we allemaal weten zijn er talloze voordelen verbonden aan afwassen in heet water. “Het afspoelen van pannen, borden en bestek voordat ze in de vaatwasser gaan, gaat veel beter met echt heet water, dus ook dit is een tijdbesparend voordeel van een warmwaterkraan”, legt het Pronteau-team uit. Bovendien kun je potten en pannen veel sneller in heet water laten weken.

Een Quooker heetwaterkraan bespaart water

Een ketel water opwarmen voor thee of koffie of water opwarmen op het fornuis of in de microgolfoven om schoon te maken, betekent meestal dat je meer water in de ketel moet doen dan je eigenlijk nodig hebt en vaak moet je het resterende water weggooien. Met een heetwaterkraan kun je precies zoveel water gieten als je nodig hebt, waardoor je bij een aantal huishoudelijke taken minder water verspilt.

Water koken is een koud kunstje met een heetwaterkraan

Omdat een heetwaterkraan ervoor kan zorgen dat het water praktisch aan de kook komt, kost het vullen en aan de kook brengen van een pan iets minder tijd. Met een stap minder te overwegen, maakt dit het verwarmen van water voor het schoonmaken of het maken van zelfgemaakte kleurstoffen of het opkloppen van pasta, rijst en ander voedsel gemakkelijk.

Goedkoopste optie
Quooker Fusion Square Keukenmengkraan Roestvrij Staal
Vanaf €580,95 euro

Kokendwaterkraan én mengkraan zijn gecombineerd in de Fusion, de nieuwste door Quooker zelf ontwikkelde kraan. De kokendwaterkraan bevat een dubbelwandige uitloop, zodat deze niet te heet wordt om vast te pakken. Uitgevoerd met een extra kindveilige dubbel-druk-draai bedieningsknop die oplicht bij het tappen van kokend water of bij het opwarmen van het reservoir. 

Een heetwaterkraan is van alle markten thuis

De heetwaterkraan wordt niet alleen gebruikt om de afwas te doen, maar ook om dingen af te spoelen, water te drinken, de waterkoker te vullen, de planten water te geven en veel meer. Er is geen twijfel aan dat de heetwaterkraan een essentieel onderdeel van de keuken is, daarom is het belangrijk om een heetwaterkraan van kwaliteit te hebben. Heb jij een nieuwe kraan nodig? Of wil jij jouw huidige heetwaterkraan vervangen? Dan zijn de heetwaterkranen van Damixa echte aanraders! Deze kranen gaan lang mee en daarnaast zijn ze voorzien van een afwerklaag van chroom. Wanneer je deze kraan al een aantal jaar hebt, is het mogelijk dat delen van de kraan vervangen moeten worden. Het is raadzaam om niet voor universele onderdelen te kiezen, omdat dit de kwaliteit van de kraan doet afnemen. Gelukkig kunnen er losse Damixa onderdelen gekocht worden, zodat de kraan weer optimaal kan functioneren en er jaren van genoten kan worden. Heb je geen idee welke onderdelen je nodig hebt om de kraan te repareren? Dan is het goed om hier eerst advies over te vragen bij een expert.

Een aanvulling voor de heetwaterkraan

Hoe fijn is het als je van handige gadgets, snufjes of toevoegingen kunt gebruiken in de keuken. Dit zal ervoor zorgen dat je je makkelijker kunt navigeren door de keuken. Ook de keukenkraan kan naar een hoger niveau gebracht worden. Wil je niet meer hoeven wachten voor een kop thee? Of heet water voor andere zaken? Dan is een Quooker kraan een ware toevoeging voor jouw keuken! Met een Quooker kraan komt er meteen kokend water uit de kraan. Het kokend water wordt zodanig gereguleerd dat er niet veel energie nodig is om heet water uit de kraan te krijgen.  Samenvattend, voor veel mensen lijkt de kraan een simpel onderdeel van de keuken te zijn. Echter, wordt de kraan voor veel gebruikt en dat maakt dat het een onmisbaar onderdeel van de keuken. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de kraan is het belangrijk dat het van kwaliteit is. Daarnaast kun je het naar een hoger niveau brengen met een Quooker kraan, zodat je nooit meer hoeft te wachten op kokend heet water!

Veegestelde vragen over heetwaterkranen

Hoe werken heetwaterkranen?

Heetwaterkranen verschillen in hun werking, maar de meeste worden aangesloten op de leidingen van je keukenkranen en voorzien van een miniatuurboiler onder de gootsteen. Dit zorgt voor een constante toevoer van warm water, op de kraan. Heetwaterkranen passen gemakkelijk onder alle gootstenen en hebben alleen een elektrische aansluiting nodig. Ze vereisen ruimte onder de gootsteen om de tank te monteren, samen met een kleine filtratie-eenheid. De ruimte onder de gootsteen is echter minimaal.” Een kokend watertank laat gewoon koud water door een filter lopen alvorens het te verwarmen tot de gewenste temperatuur. Om het stomende hete water af te geven, moet de gebruiker de veiligheidshendel naar beneden duwen en de hendel naar zich toe trekken. Zodra de hendel wordt losgelaten, stopt de stroom stomend heet water.

Goedkoopste optie
Quooker Fusion Square Keukenmengkraan Roestvrij Staal
Vanaf €580,95 euro

Kokendwaterkraan én mengkraan zijn gecombineerd in de Fusion, de nieuwste door Quooker zelf ontwikkelde kraan. De kokendwaterkraan bevat een dubbelwandige uitloop, zodat deze niet te heet wordt om vast te pakken. Uitgevoerd met een extra kindveilige dubbel-druk-draai bedieningsknop die oplicht bij het tappen van kokend water of bij het opwarmen van het reservoir. 

Zijn heetwaterkranen veilig?

Als je overweegt te investeren in de beste heetwaterkranen, wil je weten of het een veilige en waardevolle investering is?  Specialistische heetwaterkranen profiteren van een zelfsluitende, gemakkelijk vast te pakken, stomend heet water handgreep met push-hendel veiligheidsvergrendeling. Dit zorgt ervoor dat de waterstroom onmiddellijk stopt zodra de hendel wordt losgelaten, dus het is inherent veilig en elimineert het risico van het laten lopen van stomend heet water.

Het gebruik van een heetwaterkraan, of combinatiekraan, is een veilige manier om warm water te verwarmen voor gebruik in de keuken. Het maakt de keuken zorgeloos, omdat de waterkoker en zijn slepende snoer, hete kookzones of open vuur van een gaskookplaat niet meer nodig zijn. Het maakt alledaagse taken ook veel sneller, gemakkelijker en efficiënter, terwijl er geen tijd en energie verloren gaat met wachten tot de waterkoker kookt en kostbare werkbladruimte wordt bespaard.

Beste optie
Quooker Flex Kokendwaterkraan
Vanaf €1318,99 euro

De kokend water- en mengkraan zijn gecombineerd in de Flex, de eerste heetwaterkraan voorzien van een flexibele uittrekslang! De flexibele uittrekslang zorgt ervoor dat de kokend-water-toevoer direct gestaakt wordt. De keukenkraan is uitgevoerd met een extra kindveilige (dubbel)druk-draai bedieningsknop en een lichtindicator bij de bedieningsknop welke bijgeleverd wordt met een COMBI+ boiler.

Wat zijn de gebruikskosten van een heetwaterkraan?

Het energieverbruik is echt laag. Alle merken die hier energiekosten hebben genoemd, schatten het op €0,03 tot €0,010 eurocent per dag om het water in het reservoir warm te houden, dankzij de isolatie. Vergelijk dit met het koken van een ketel, vergeten en opnieuw koken. Of per ongeluk meer koken dan je nodig hebt. Misschien bespaar je zelfs energie. De gebruikskosten zijn inclusief het vervangen van het filterpatroon om de zes maanden. Deze variëren in prijs, waarbij de cartridges het goedkoopst zijn.


Over de de auteur
Sarah Witteveen
Sarah Witteveen is een interieurdeskundige en woonspecialist doordat zij de opleiding Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd op de Hogeschool in Rotterdam. Daarna heeft zij als makelaar gewerkt en interieurspecialist bij de Arena Boulevard in Amsterdam. Sarah werkt met veel plezier aan alle artikelen op Wooninformatie.nl en schrijft zelf alle artikelen o.b.v. haar eigen ervaring over diverse producten. Zelf houdt ze het meeste van de keukenartikelen, doordat ze graag 1 tot 2 uren per dag een diner maakt voor de kids en haar man.
Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.