Zo geef je jouw slaapkamer een upgrade

Zo geef je jouw slaapkamer een upgrade

Matras

Wanneer je jouw woning gaat aanpakken denk je misschien niet direct aan een make-over van de slaapkamer. Vaak hebben de woonkamer of de badkamer prioriteit. Zonde! Je brengt een hoop tijd door in de slaapkamer. Dit is de plek waar je helemaal tot rust komt en waar je kunt ontspannen. Heb jij druk behang en felle kleuren in de slaapkamer? Dan kan dit jouw nachtrust flink verstoren. Kies daarom voor rustige kleuren op de muur, zodat je ook tot rust kunt komen in de slaapkamer. Daarnaast is een comfortabel bed ook erg belangrijk om zo voldoende uren slaap mee te pakken. Je kunt daarom kijken of je huidige matras nog wel goed bij je past. Een nieuw matras kopen kan al een groot verschil maken. Hierdoor zou je beter en dieper kunnen slapen, waardoor je uitgerust wakker wordt.

Niet te veel poespas
Sommige mensen bouwen hun slaapkamer helemaal vol met fotolijstjes, decoratiestukken, vazen en meubels. Dit kan ervoor zorgen dat de ruimte druk aanvoelt. Een slaapkamer is bedoeld om te ontspannen, zodat je gemakkelijk in slaap kunt vallen aan het einde van een lange dag. Zo word je uitgerust wakker en heb je voldoende energie om de dag weer fris te starten. Het is daarom aan te raden om de slaapkamer niet te vol te zetten met allerlei spullen. Kies liever voor een paar meubels en laat de rest buiten de slaapkamer. Zo oogt de kamer rustiger, waardoor je beter kunt ontspannen zonder afleiding. Ook is het niet aan te raden om een televisie in de slaapkamer te zetten. Hierdoor blijf je vaak langer op dan nodig is, waardoor je slaapritme verstoort kan raken.

Zorg voor een comfortabel bed
Bij een rustige en ontspannen slaapkamer hoort ook een fijn en comfortabel bed. Naast dat je bed mooi, groot en comfortabel moet zijn, is het belangrijk om te kijken naar je matras en je kussen. Een verkeerd kussen kan zorgen voor rug- en nekklachten. Ook kun je vaker woelen ‘s nachts, doordat je niet lekker ligt op je kussen. Hierdoor verlies je weer kostbare slaapuren, waardoor je overdag slechter presteert. Ook je humeur kan hierdoor omlaaggaan. Het is daarom belangrijk om te kijken of je een fijn kussen hebt of dat het tijd is om je huidige kussen te vervangen voor een nieuw exemplaar. Zo slaap jij weer als een roos. Er zijn veel verschillende soorten kussens. Kijk wat jij fijn vindt om op te slapen. Zo heb je een hard kussen of juist een zacht kussen. Vaak kun je aan je slaaphouding zien welk kussen het beste bij je past.

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.