Betrek de tuin komende zomer bij de woonkamer 
Tuin renoveren

Betrek de tuin komende zomer bij de woonkamer 

Van een tuin zegt men geregeld, dat het een verlengde van de woonkamer zou moeten zijn. Dit betekent dat de stijl van het interieur op het terras moet passen bij de meubels die je binnen je woning gebruikt. Kies je in huis voor een industrieel interieur? Verwerk de gebruikte industriële materialen, zoals staal en aluminium, in dat geval ook in het interieur buiten. Bovenal moet de tuin je de ruimte bieden om te ontspannen na een drukke dag. Geniet van de vrolijk fladderende vlinders in de zomer, de eerste bijen in het voorjaar en de planten die langzaamaan in bloei komen te staan. Dit doe je vanuit je comfortabele loungestoel op het terras, of bijvoorbeeld vanuit de hoekbank die je hier gebruikt. Ga je voor een industrieel ogend stalen frame bij het kopen van een nieuwe loungebank, of kies je voor een authentiek houten model? In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je een tuin bij de woonkamer betrekt. 

Combineer de tuinmeubelen met bijpassende accessoires 

Wie een nieuwe loungestoel of bijvoorbeeld tuinstoelen aanschaft, doet er verstandig aan verder te kijken. Combineer deze tuinmeubelen bijvoorbeeld met een bijpassende tuintafel, die je de ruimte biedt om uitgebreid te tafelen op een warme zomeravond. Gezinnen met jonge kinderen zouden ook naar een picknicktafel kunnen kijken. Een picknicktafel biedt je alle ruimte, wanneer je kinderen ook hun vriendjes en vriendinnen uitnodigen om bij jou thuis te komen barbecueën.

Kleed het terras aan met verlichting en een kleed 

Zorg dat het terras of de tuin als geheel verder wordt aangekleed met een fraai buitenkleed en bijvoorbeeld tuinverlichting. Tuinverlichting is in verschillende varianten verkrijgbaar. Kies tussen een prikkabel en bijvoorbeeld enkele led spots, welke je in de grond steekt. De led spots vergen iets meer voorbereidingen; er moet een elektriciteitskabel door de tuin worden gelegd om deze aan te kunnen sluiten. Een prikkabel steek je vaak in het stopcontact aan de buitenmuur of bijvoorbeeld in de schuur. 

Zorg voor kleur en voldoende groen in de tuin 

Zeker in nieuwbouwwijken wordt een tuin steeds vaker volledig bestraat. Dat is zonde en vermindert je comfort in de tuin. De bestrating houdt de warmte in de zomermaanden vast, daar waar een gazon dit bijvoorbeeld niet doet. Het maakt dat een bestraatte tuin tot laat op de avond warm en benauwd aanvoelt. Vervang een deel van het terras voor een aantal borders met planten en diverse heesters. 

 

Join the discussion

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.